Zarada i automobili taxista

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jerotije
    CBC Član
    • 09.09.2007
    • 80

Moje licno misljenje, VOLEO BI KAD BI MOGLO DA ZAZIVI ZA DVA MESECA.
    Ali gospodo ne moze samo da se trazi mora nesto i da se pruzi.[/quote]A pruzeno nije nista u zadnjih 12 godina koliko sam ja na taxiju. Cak nisu sposobni ni divljake da proteraju sa ulice a kamoli nesto vise. )Od 50 automobila koje su oduzeli 32 [?] su vratili vlasnicima i platili lezarinu parking servisu jer su tih 32 vlasnika tuzila drzavu da su im nepravedno oduzeta kola. Vratili bi svih 50 ali ih niko nije potrazivao. Neki su digli ruke i mislili su "zaboravi". Pozz

Comment

• 230
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2007
      • 775
      • Semberija

Originally posted by jerotije
      Ja radim u jednoj mnogo dobroj firmi, znam grad odlicno i isticem se od ostalih kolega, radim posteno, nepravim pauze u toku svog 8-satnog radnog vremena i pazarim dnevno tu negde oko 5.000 din.

Samo tako i nastavi i nemaš šta da brineš.

155+75=230
      VIVA LA VITA!!!

Comment

• tojeto
        CBC Član
        • 08.01.2007
        • 58
        • Beograd

Mora da se brine jer nije slucajno pokrenuto ovo sve sada, mozes da budes posten i vredan koliko hoces ali kad rese da te zakucaju onda si naj_bao.

Comment

• gti16v
          CBC Senator XXL
          • 05.08.2007
          • 343
          • BGD
          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Bez carine moze ali bez PDV-a nemoze. Ko ima da odvoji 10.000 i vise eura za auto odvojice i par stotina eura da nebi imao zabranu jer auto na taxiju se eksploatise tri puta vise nego kod normalnog coveka. Svaki dan 200-300 km pa ti saberi koliko je to za godinu dana, a za par godina.....
          Pa nije bas par stotina eura, na 5000eur carina je 1000, na 10000 je 2000eur tako da i nije mala usteda bez obzira na kilometrazu... To je nekih 80k km godisnje, sto znaci da ako kupis polovan auto treba da predjes sa njim 240k km a ako kupis nov nekih 400000km sto i nije neka opasna cifra po auto a ustedeo si hiljadu, dve, tri evra.

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Kao prvi, konkretno mi reci kod koga je to ovde prodato tj koje to taxi udruzenje poseduje a nekoristi ga a ne samo "jedno" ili "neko".
            koristi ga naravno, ne kupuje se da stoji u magacinu.
            ne mogu da ti kazem ovde javno, imam profesionalne obaveze po tom pitanju.
            jedino mogu da ti kazem da nije firma iz BGD i da je ove godine realizovano.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Moje licno misljenje, VOLEO BI KAD BI MOGLO DA ZAZIVI ZA DVA MESECA
              cini mi se da sam vec naveo u jednom postu, ako nisam da to razjasnim.
              ne moze u BGD za 2 meseca, moze za 6-18 meseci.

da radi, naravno prakticno.

pre pustanja sistema u rad, treba sve dobrano istestirati, treba napraviti bazu podataka ulica koja je aktuelna, treba obuciti ljudstvo, itd itd.

sama tehnika se postavi i pusti u rad za 50tak radnih sati, ukljucujuci i setup tehnike Telekoma (koji je takodje nuzan deo posla) tj njihove mreze kroz posebno prilagodjavanje.

sorry, nemam ovlascenja za konkretna imena, adrese, datume, i slicno i za to ces biti uskracen.
              ne znam da li si ikome ikada nesto verovao na rec, probaj ili se strpi pa ces detalje saznati kada i svi ostala javnost.
              i moci da se licno uveris u istinitost.

ali za PDV cu se vec veceras raspitati jer sam cuo da se placa.
              sta ima da se raspitujes, znas i sam svakoga dana.
              da li obracunavas i placas PDV svakog prvog u mesecu, na svoje usluge koje si naplatio.
              u poreskom resenju koje imas pise nacin kako placas svoj porez, da li clan 33 zakona o PDV ili kroz dobijanje PDV resenja i vodjenja poreskih knjiga.

koliko ja znam, taxisti pojedinci su van sistema PDV, isti ne placaju (clan 33), ne vode knjige tj jednom recju pausalci su jos uvek.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• jerotije
                CBC Član
                • 09.09.2007
                • 80

Originally posted by sw.brick
                Kao prvi, konkretno mi reci kod koga je to ovde prodato tj koje to taxi udruzenje poseduje a nekoristi ga a ne samo "jedno" ili "neko".
                koristi ga naravno, ne kupuje se da stoji u magacinu.
                ne mogu da ti kazem ovde javno, imam profesionalne obaveze po tom pitanju.
                jedino mogu da ti kazem da nije firma iz BGD i da je ove godine realizovano.
                Ok. napisi mi na PP gde to funkiconise kod nas pa da i ja udjem u 21 vek. Izgleda da kaskam !

Cuvacu poslovnu tajnu. valjda si u mojim predjasnjim postovima video da nisam dripac. Pozz

Comment

• dintel011
                  CBC Senator XXL
                  • 12.03.2005
                  • 348
                  • Beograd, Vidikovac

Zasto sami taksisti ne rese problem divljaka? Kad ste tako svi posteni i jaki, cast izuzetcima, kad sretnete kolegu bez kviska a vi mu lepo olupajte tablu pa on nece moci da radi.
                  Problem je sto legalni prodaju svoje plave table pa vade nove, kao i sto su udruzenja primala svakoga, cesto i samo sa "b" kategorijom. Mnogi su radili na putni nalog... Kako je sada, koji su uslovi da bi neko konkurisao za taxi dozvolu?

Comment

• jerotije
                    CBC Član
                    • 09.09.2007
                    • 80

Mi smo samo taksisti a ne i kabadahije. Ako ih inspekcija nejuri zasto bih ja, odnosno mi. Tebe kada neko "isece" na autoputu ti idi za njim pa kada ga stignes olupaj i njega i auto. Kako ti to vidis, tako treba da se radi jel ?

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Ne razumem zasto bi taksisti bili protiv takve tehnologije kao sto je GPRS, pogotovo sto se u toliko slucajeva pokazala kao uspesna i postala standard svuda u Evropi. Jednostavno, njom dobijaju i musterija (najbrza usluga) i taksista (manje praznih voznji). Jedina stvar koja mi pada na pamet je to sto smanjuje mogucnost mucki i prevara. Kapiram da nekom ne odgovara da mu neko iz centrale moze u sekundi videti koliko je imao ostvarenih voznji, odbijenih voznji itd. i moze da uporedi s drugima. Ako posteno radis, ta tehnologija ti ne moze doneti nista lose po mom misljenju...

Za one koji vole da porede cene/usluge sa zemljama u regionu bih preporucio da odu do Bugarske, u Sofiju i vide kakva kola voze taksisti i narocito kakve su cene. Po nekoj mojoj gruboj racunici, cene su nekih 40% nize nego u BG....pritom su automobili daleko noviji, imaju GPRS, fiskalne racune (doduse ne koriste ih tako cesto) a benzin i plin su skuplji nego u Srbiji

Comment

• tojeto
                        CBC Član
                        • 08.01.2007
                        • 58
                        • Beograd

Da se ponovim već dve godine Firma Stevčević ima u asortimanu taximetre sa ugrađenim gprs-om.

Pitanje zašto to još nije proradilo?

Comment

• Ji 4Tze
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 806
                          • bg
                          • Honda CR-V 4WD

Mi smo samo taksisti a ne i kabadahije. Ako ih inspekcija nejuri zasto bih ja, odnosno mi. Tebe kada neko "isece" na autoputu ti idi za njim pa kada ga stignes olupaj i njega i auto. Kako ti to vidis, tako treba da se radi jel ?
                          ko sto neko od vas rece, borite se - ali za svoju reputaciju kao celinu, posle djavo kriv sto vas bije los glas.
                          Realno, ima vise smisla vi da se borite za to nego korisnici taxi usluga za ono sto placaju. Ili mozda oni treba da se bore i za to?

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Cini mi se da se dintel rukovodio scenama koje smo svi mi videli X puta, a to je da kada se desi sudar u kome ucestvuje taxi, odmah se stvori jos nekoliko taxista koji odmah pocinju da isteruju pravdu. Nebitno ko je kriv za sudar, svi naskoce na onog drugog.

Nemoj mi reci da i to nije tacno, dovoljno godina vozim po BG i svasta sam video.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• jovan30
                              CBC Senator
                              • 07.05.2006
                              • 322
                              • Beograd

Bez carine, PDV placaju.
                              Za polovnjake nema otudjenja 3 godine, za nove 5 godina.

Comment

• 230
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2007
                                • 775
                                • Semberija

Mi smo samo taksisti a ne i kabadahije.
                                To što znam biti kabadahija kad moram me je izvuklo nekoliko puta iz kojekakvih zavrzlama. Ja sam miroljubiv čovek, ali sve ima svoje granice...

Ljudi, ova tema je odavno postala mlaćenje prazne slame...
                                Predlažem da se zamrzne par meseci...
                                155+75=230
                                VIVA LA VITA!!!

Comment

Working...
                                X