Zarada i automobili taxista

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Zarada i automobili taxista

Mislim pre svega na Bg. na Taxiju postoje neverovatne razlike medju vozilima, ima ih od apsolutnih krseva od zastava 101 i lada, raspadnutih golfova 2, mb 123 itd. pa sve do najnovijih mercedesa e klase, novih octavia, golfova 5, astri h itd.a SVI voze po ISTOJ CENI! sta mislite koliko prosecan Bg taxista koji prelazi 55k do 65k km godisnje zaradjuje mesecno, kolike ima troskove i da li se foliraju ovi koji voze stare krseve ili bi mogli opusteno da uzmu na lizing nov auto?
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Kolika je cena km u bg? A koliko je start?

P.S. Van Beograda, u zavisnosti od posla, i kad poplacas sve troskove ostane ti 200-700eur mesecno... Kako kad... To je u slucaju kada se prelazi 3-7.000km mesecno sto je kod mene slucaj...

Inace oni koji ne vode racuna o luxuzu musterija i koji uopste ne voze zahtevne musterije onda je dosta bolje da se ide na stariji auto, koji je popularan, zbog jeftinoce delova, dostupnosti istih i otpada...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Vladan
      CBC Senator
      • 18.08.2005
      • 248
      • Vuko.ebina
      • e46 325i

Zavisi ko koliko ima posla. Pre cu uci u nov auto sa klimom nego u raspalog keca.

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Pa evo moj rodjak je taksista u Bg, posto stalno pricamo o kolima dosta o tome znam...Elem poenta je da bi zaradio neku normalnu platu koja je u rangu ovoga sto je napisao Srdjan mora da radi po ceo dan maltene 7 dana nedeljno. E sad koji ce auto da vozi to zavisi od njega...Recimo na odrzavanje dobrog polovnjaka racunica mu ide na 200 eura mesecno...Rata za novi dobar auto je oko 400 eura... Ono sto je ubedljivo najisplativije je nov kec na plin, ali to nece jos dugo movci da se vozi zbog propisa! On se odlucio za nov auto vise srednje klase, jer obzirom da ceo zivot provodi u autu i da mu je muka od kola, bar da ima dobar auto. O nekom rasipanju parama nema reci, ako oce da odmara fiksni troskovi su veliki i cas posla je u problemu.

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Srdjane start je od nedavno 80din, a po km je mislim cena i dalje 40 din. naravno to su cene u najjeftinijoj dnevnoj tarifi,a mislim da imaju 3 tarife. uvece je skuplje, a negde od pola noci do jutra mislim da je najskuplja tarifa... ja kao musterija nisam mnogo zahtevan ali i necu da se vozim bas u krsevima. kad je preko 35 C onda sedam u kola koja 90% da imaju klimu a inace sedam i u kola npr 90. god ako deluju da su u dobrom stanju, utegnuta i uredna. ali u keceve i stare lade i krsevita vozila jok.

Comment

• buldozer
            CBC Veteran
            • 24.03.2006
            • 151
            • Beograd

Mislim da je prosek zarada oko 500? mesecno.

Comment

• jovan30
              CBC Senator
              • 07.05.2006
              • 322
              • Beograd

Pricao sam sa taxistima o ovome, a imam i drugara koji vozi novu E klasu na taxiju. Ti likovi koji voze tako skupe automobile na taksiju uopste ne zive od toga, to im dodje samo kao "legalizacija biznisa", nadam se da razumete o cemu se radi... uglavnom je u pitanju neka trgovina, i od toga se pravi kes.
              Jedan drugi drugar koji je kupio staru e klasu vog iz 1999, uzeo ga je na kredit, rata 300 eur mesecno, kvarovi i odrzavanje skupi, tako da mu vec godinu dana lupa nesto pozadi, amortizer verovatno, ali nece ni da pomisli da ode u servis zbog toga, posto po njegovim recima "to je mecka izdrzace", a bas je sada skoro imao neki kvar na motoru koji ga je kostao 500 eur.

U sustini ovi sto imaju dobar auto koji bas zive samo od taksija imaju stalne musterije za duge puteve, i pored toga mnogo rade.

PS. ne racunam ove magarce sto deru narod sa turbinom (divljaci)

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Ja i nisam nesto izbirljiv sto se tice taxi vozila u koje cu uci.Pre 10-ak dana sam se vozio u JETTI iz 80 i neke, odvezla me je na zeljeno mesto, paltio...Posto uglavnom idem na neke krace relacije potpuno mi je svejedno vozio se u novom BMW-u ili u kecu.
                Covek koji je kupio novu Lagunu 2, i stavio je na taxi, mi je rekao da njegova mesecna zarada jedva pokriva servis na 10000 za doticni auto.Pa iz toga rasudite koliko je novca.
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

40din po kilometru je mala cifra ako treba da se odrzava auto visoke klase, jer su cene deranje... Mislim i na delove koji otkazu i na potrosni materijal...

Originally posted by stefanves
                  Covek koji je kupio novu Lagunu 2, i stavio je na taxi, mi je rekao da njegova mesecna zarada jedva pokriva servis na 10000 za doticni auto.Pa iz toga rasudite koliko je novca.
                  Mislim da preteruje, jer da je tako sto onda taxira?
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Moj drug koji taksira vec 10 god, do skoro vozio audi 80, pre jedno godinu dana uzeo A6(on i jos njih 5) i sad napravili ugovor sa jednom bankom i voze za njih sto po gradu(tu i nije neka zarada, nema toliko toga) nego dosta idu u Madjarsku voze neke budze iz banke, placeni su po kilometru, i kaze da mu je to extra posao, zato su i uzeli A6. Rekao mi je koliko dobijaju po kilometru ali sam zaboravio .

Comment

• zola_
                      CBC Senator XXL
                      • 24.06.2006
                      • 319
                      • Novi Beograd

ne znam tacno kolike su zarade ali dosta njih ima stalne musterije, ili npr poveze nekog stranca sa aerodroma, da mu broj mobilnog i ovaj ga cima kada mu treba voznja

Comment

• prle
                        CBC Senator
                        • 04.09.2006
                        • 223
                        • Beograd - Konjarnik

dajte ljudi, pa sve se gleda kroz cenu pređenog kilometra

za bolja kola sigurno je ona viša, ali da me neko ubedi da kilometar (bez goriva) taksiste košta više od 10 dinara...teško

sećam se neke računice za omegu b, firmaš, kupljen nov, i posle cirka 500k km, urađen presek, i potrošeno je od prilike oko 500.000 din, to je prešao sa mali broj godina, sad možda je zapao dobar primerak, lepo je održavan.

neka zarade 20din/km pa pogledajte koliko je to mesečno

Comment

• stefanves
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2006
                          • 1351
                          • BG

Originally posted by Srdjan
                          40din po kilometru je mala cifra ako treba da se odrzava auto visoke klase, jer su cene deranje... Mislim i na delove koji otkazu i na potrosni materijal...

Originally posted by stefanves
                          Mislim da preteruje, jer da je tako sto onda taxira?
                          Mozda jeste preterivao, i ja sam cak tako mislio.Ali posle par meseci je prodao lagunu, i prekinuo sa taksiranjem dok ne nadje adekvatno vozilo.
                          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Daj molim te, nemoj da lupetas. Servis (zamena ulja i filtera) za doticni auto kosta isto koliko i servis za neki drugi auto iste klase i slicnog godista. 100-150 evra, u zavisnosti od servisa.
                            Mozda laguna i nije adekvatno vozilo za taksi, ali je sigurno nije prodao zbog cene ulja i nekoliko filtera.

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by prle
                              se?am se neke ra?unice za omegu b, firmaš, kupljen nov, i posle cirka 500k km, ura?en presek, i potrošeno je od prilike oko 500.000 din, to je prešao sa mali broj godina, sad možda je zapao dobar primerak, lepo je održavan.
                              Ako mislimo na isti text u novinama, firma iz Nisa kupila novu Omegu i stvarno su presli preko 500k km, ali stim sto je taj auto 90% svog vremena proveo na autoputu BG-NI, tako da se to ne moze porediti sa taxi voznjom...
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X