za sta god se uvatis kao za piiip,sve je neobicno na poseban nacin,ali mi se svidja,jedini problem je sto izumiru pa i sve manje je delova,sto novih sto polovnih,ali se ipak nekako snalazimo
Po chemu je Alfa 75 toliko posebna?
Collapse
X
-
Jedna 156 sa SP3 paketom
i dalje je isti sporiji (indirektni) upravljacki sistem.
i dalje je isti debalans masa napred- nazad i sa time vezano teziste na pogresnom mestu (ispred vozaca).
to opruge ne mogu promeniti zar ne ?
ja i pricam prevashodno o osecaju u voznji, subjektivnom, kako se dozivljava za volanom.
ja ne znam niti za jedan FWD koji je i za prineti RWD po tome, samo je pitanje koliko je FWD losiji, malo ili mnogo.
ALfa FWD je bolja od opsteg proseka FWD, mislim da sam i ja to napisao.
i da, ako bi birao 156 ili 75 uopste nemam dilemu, uvek pre 75icu
(to crno -belo).
bez obzira sto je stariji model, losiji na papiru po svemu, u godinama sto donosi i zamor materijala, itd. ako zelim auto za uzivanje u voznji.
poznat je moj stav i ne bih daljevolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Iako sam se zarekao da vise necu pisati u alfinom delu foruma...,napravicu jedan izuzetak i pogaziti svoju rec!
Pristupio sam forumu iz ljubavi prema alfi (a posebno 75) pa cu opet stati na njenu stranu i napisati par reci!
75 je auto koji je fantassticno zamisljen,uostalom ne samo on nego i cela koncepcija transaxle-a ,naravno kao i svaki drugi auto ima svoje prednosti i mane ali je definitivno model koji ume da se zalepi za srce jel je u neku ruku drugaciji od "ostalih" svakodnevnih koncepcija!
Nesvakidasnji izgled exterijera i enterijera o mehanici da i ne govorim,doprinosi jednom opstem drugacijem gledistu prema doticnom modelu!
Slike same govore. . .
Ja je volim....,jel osecam da auto ima "nesto" i nosi onaj duh poslednjeg alfinog mohikanca....,pa cak i ako dam neku zamerku..,uvek ce mi biti u srcu i lepim uspomenama!
P.S eto..., cak i bez Tokija izviru teme RWD vs FWD!
Comment
-
-
taj auto trebas voljet ili si bud ala sto se uopce mucis snjim
izuzetak su ljudi koji imaju 10-15k eura sastrane da utuku u dijelove i onda na prikolicu i deri po stazi.TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
nova stranica
Comment
-
-
Mene su neki dan na Mišeluku pitali a jel to spremljeno za neke trke? Pita zašto? Pa nema nazad ništa od kočnica jel to neko olakšavanje, video sam jednu takvu u BG?
Ma ima ali se ne vidi malo je unutra, čovek zaviri i gle stvarno ima
Comment
-
-
Za transaxle sam znao jos osamdeset i neke, a rodjen sam poslednje godine sedamdesetih. Cale je voleo Alfe i secam se da mi je isprao mozak sa GTV6 koja je imala motor napred, a menjac pozadi, to sam upamtio vrlo dobro. A onda je jedan gloopan iz Backe Palanke pokusavao da me ubedi kako je to glupo i pitao me je kako je to uopste moguce izvesti. Nalazili smo se u vojsci gde je on vozio i popravljao kamione, a svi su u mene gledali kao da nisam normalan, ispadoh gloopav tamo... Sa kim sam ja proveo godinu dana...In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
Comment