Bio diesel , Etanol etc ekoloska goriva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Moja "praksa" Brick se ne svodi na bazanje internetom u potrazi za podacima, i na iskustva stecena kupovinom briketa i peleta po marketima i njihovim lozenjem u kucnoj reziji.

Posto sam trenutno u pocetnoj fazi montaze sopstvenog projekta odnosno pogona za proizvodnju peleta, sto dakle podrazumeva vec napravljen projekat sa studijom isplativosti, izvodljivosti i analizom kompletne tehnologije peleta kao goriva, mislis da ti bilo sta od gore navedenog govorim napamet?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Posto sam trenutno u pocetnoj fazi montaze sopstvenog projekta odnosno pogona za proizvodnju peleta, sto dakle podrazumeva vec napravljen projekat sa studijom isplativosti, izvodljivosti i analizom kompletne tehnologije peleta kao goriva, mislis da ti bilo sta od gore navedenog govorim napamet
      mislim da si potpuno omasio sa praksom.
      pricali smo o potrosnji i praksi potrosnje, odnosno iskustvu za koje si rekao da imas.
      ja sam vec zavrsio jedan projekat, i aktivno ga koristim i prosao te pocetne faze u kojima si ti sada.

ja uopste ne pricam o isplativosti jer je kod nas planiranje energetike na duzi rok skoro pa nemoguce jer se ne zna poreska politika drzave.

ja imam prakse i sa peletom i sa briketom, i kazem ti da je prakticno ista stvar samo drugo pakovanje.
      a kvalitet zavisi gde i od koga kupis, isto kao i cena.
      vrlo saroliko i po pitanju kvaliteta i po pitanju cene.

potpuno su drugaciji interesi i pogledi prodavca i kupca energije...
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141

Ja racunam efekat motora na radilici a ne u rezervaru
        ja na tocku koji me pokrece
        ali placas ono sto jeste u rezervoaru..

kako god, moras prihvatiti opste vazeca pravila koja vaze za ceo svet.
        i koja je prihvatio CTC i svi ostali proizvodjaci.

energija se prodaje na bazi ulaznog sadrzaja, koji god njen oblik da je u pitanju.

na temu peleta, uopste kotlova referenca u Evropi je Viesmann, oni imaju za sada najbolje rezultate.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Da, ti si zavrsio jedan projekat, ja vec sedmu godinu grejem 10 razlicitih lokacija u firmi kao i 4 stambena objkta - na pelet i na TNG.

Rekao bih da ipak imam i malo prakse.

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

ti na pelet, ja na pelet i briket.
            i jos neke varijante.

eto, vec rekoh. ako imas dobru ponudu goriva mozda budem kupac jer zelim pouzdanog dobavljaca koga ne moram da proveravam sta zeli da mi proda.

mene zanima u cemu lozis pelet/ briket sta vec, kakva je pec/kotao, da li ima pufer, koliko kWh je pufer, i tako to iz prakticnih detalja.
            kakav je dovod i odvod vazduha za sagorevanja, kako se regulise..

dakle praksa koju imas
            ovo sam te bio pitao, verovatno nisi primetio.

kakva su iskustva ako zelis da podelis.
            bilo pozitivna bilo negativna.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Najnovija istrazivanja prikazuju cifru od svega 55% potrosnje CO2 u prirodi od produkovane.
              Poboljsanje ekonomije u siromasnim zemljama koje koriste ne bas najekoloske metode za proizvodnju energije je glavni krivac da je cifra koja je bila u mariginalu 60-65% pala na 55% 2006 god.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Too good to be true ???????????

Comment

• Rocky Balboa
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2007
                  • 165
                  • Novi Beograd, BKII

Umorih se od citanja, 4 strane iscrpnih postova. Svi smo se bazirali na zagadjenje koje se postize prilikom sagorevanja goriva koje trose nase lepe mashine ali naucna istrazivanja prikrivaju neke cinjenice koje su opet vezane za gorivo a a to su lansiranja razno raznih shatlova i sputnjika u svemir. Jedano lansiranje pocepa ozonski omotac koliko cela evropa ne moze za 5 godima. Tolika energija sagorevanja iprilikom prolaka kroz ozonski omotac totalno ga unistava. Zato se kriju ozonske rupe iznad Hjustona i ruskih lansirnih postrojenja. Verujte vi meni, mi obicni ljudi ne mozemo da zastitimo zemlju od takvih svari. Nas ekoloski sistem narusavaju ogromna fabricka postrojenja i naucna istrazivanja u svemiru. Pa prva SAD ne zeli da svoje fabrike natera na ekolosku proizvodnju i ugradnju specijalni filtera koje evropa odavno poseduje jer bi to moglo da finansijiski uzdrma njihove gigante. Amerika je jedan od najvecih zagadjivaca na svetu zajedno sa Kinom. Posle meni neko kaze da ja treba da imam sves o zagadjenju i stednji. Ja nemam nista protiv biodizela i ostalih ekoloskih goriva. To je vise resenje koje se tice nestanka fosilnih goriva nego zagadjenja. Planetu bio goriva sigurno nece spasiti i da imaju drasticno manji efekat zagadjema a nemaju.

Comment

• Valent Vudriga
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 2778
                    • USA

Too good to be true ????????

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Heh...steta sto ce i ovo, kao i verovatno jos gomila slicnih revolucionarnih izuma, da bude otkupljeno od strane nekog energetskog giganta, potom zakljucano u neki sef, i zaboravljeno.

Kome jos odgovara da se odrekne trilionske zarade od nafte radi besplatnog goriva?

Ja sam ubedjen da alternativno resenje za naftu odaaaavno vec postoji, samo sto nikome ne pada na pamet da ga koristi.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4168790800

treba biti oprezan

mada i ovo st oje @Valent postovao .... gde go da sam gledao po googlu ...sve su neki podatci stari pola godine i vise...i sta je bilo..
                        kljucno pitanje koliko potrosi struje generator radio talasa a koliko energije se dobije spajivalnjem vodonika-kiseonika.
                        mislim to je bar prosto da se istrazi.

i sta je bilo na KRAJU ????
                        jel ima neka vest???
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Visit Honda’s official corporate website for company details including sustainability, investor relations, newsroom, and employment opportunities.

Too good to be true?????????

Comment

Working...
                          X