castrol/mobil ili motul???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Propeler
    CBC Veteran
    • 20.12.2007
    • 125
    • Subotica

Ljudi totalno ste me zbunili sa količinom faktora koje utiču na izbor ulja. Koliko sam ja pohvatao i meni je najbolje da uzmem neku polusintetiku ili je bolje uzeti mineralno obzirom da je motor 10+ godina.
    Ono što sam sigurno naučio iz vašig postova je da nemam potrebe za Full sintetikom.
    Pogledao sam servisnu nalepnicu i stoji da je zadnji put sipano Mobil 1 ulje 07.2005. na 60k km.

Da li izbor ulja zavisi od pređene kilometraže ili starosti tj. godišta motora?
    Da li je pametno preći na Motul 6100 (svi ga hvalite) ili ne mešati i ostati na Mobil-u?
    Nemam potpis!

Comment

• Johnny B lude
      CBC Senator XXL
      • 06.04.2007
      • 463
      • Beograd

Moje iskustvo je sledece:
      U proslu Prelude (2gen '86), sam sipao Motul i bio savrseno zadovoljan, u ovu trenutno (3gen '91), sam sipao polusintetiku Mobil i da budem iskren, nisam bas zadovoljan, tako da se vracam na Motul. Mislim da je za Honde bolje Motul od Mobil-a, moje iskustvo je takvo.

A inace, ako prelazis na drugo ulje, uzmi i sredstvo za ciscenje motora, i nema glava da te boli. Sipas cleaner, ostavis da radi 5-10 min. ispustis ulje i sipas koje hoces.

A mislim da nema potrebe za Full sintetikom, ali to neka kaze neko ko zna malo vise o tome
      Pozz
      ... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

ja ipak mislim da je to zato sto je pile tako reko. cime to nisi zadovoljan sto se mobila tice, motor ti zvuci drugacije ili ga mozda vise trosi???
        da, pise tu tu negde na tabli da tvoj motor nije bas zadovoljan time sto si mu sipao pa bi voleo da ima isti tretman kao tvoj stari auto.
        tesko, jednostavno, pile je reko tako i to je amin, prica za otimanje para lozacima.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Johnny B lude
          CBC Senator XXL
          • 06.04.2007
          • 463
          • Beograd

To nema veze sa Piletom, vec je tako!!!

I nemoj da ke*as...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

upravo sa ja teo tebi da kazem da ne ke*as ali sam bio fini a posto me vuces za da ne kazem sta .... moram da ti kazem,
            ne da ke*as nego se pro*eravas najstrasnije. do juce bre nisi znao da motul postoji sad kao sa mobilom nisi bas zadovoljan... motor ti preso 300000, kada je napravljen sigurno je pravljen samo za motul, nista drugo mu ne odgovara. da ti sipam bre modricu onu najjeftiniju ne bi provalio a ne mobil ili motul

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

btw: zar nije to ispiranje motora..malo kao ricinus... ???
              mislim .. .burno?

narocito kod starijih..mogu da propisaju na dihtinzima???
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Johnny B lude
                CBC Senator XXL
                • 06.04.2007
                • 463
                • Beograd

@ Zverko
                Nemam nameru da se raspravljam i natezem s tobom, ali znam sta pricam! A znam sigurno mnooogo vise od tebe! ! ! KRAJ!

@ Zoran
                Nemas problema sa tim, ja sam to radio i nista ne nagriza...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Ja ne bih ispirao motor.
                  Zverko & Johhny, pripazite na ton pisanja.

Btw @ Zverko

Moje iskustvo je isto takvo kao njegovo. U prosloj hondi mi je mobila trosio duplo vise nego motula. I od tada samo koristim motul.
                  Power of dreams !!!

Comment

• J0HNNY
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2007
                    • 196
                    • CZ - Centar Zemuna

...
                    Na nesreću živimo u parodiji od zemlje i u jednom teško popravljivom džiberskom okruženju. Razjebani, osiromašeni i usamljeni.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

ma svaka vama cast...

Comment

• Propeler
                        CBC Veteran
                        • 20.12.2007
                        • 125
                        • Subotica

Iskreno ni meni ta priča sa ispiranjem motora ne zvuči baš najsjajnije.
                        Ja to ne bih da radim.
                        Sa druge strane sipao bih Motul 6100 kad svi kažete da je dobro.

Nisam primetio neku osetnu potrošnju ulja (Mobil 1) a redovno proveravam, mada nemam sa čime da poredim.

Na posletku, sva moja dilema se svodi na sledeće:
                        Da li je problem sipati ulje druge marke bez ispiranja motora?
                        Ako jeste, ostajem na Mobil-u.
                        Ako nije, sipam Motul 6100.
                        Nemam potpis!

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Potrosnja ulja nije faktor odredjivanja njegovog kvaliteta vec je pitanje kvaliteta sposobnost njegovog podmazivanja u razlicitim uslovima.

Raznim motorima odgovaraju razne vrste ulja ne vezano je li ono losije ili dobro.

Te price o potrosnji izmedju motula i mobila 10W40 su price za malu decu.
                          To znaci kada bi sipao modricu ili galax pojeo bi ga za 100km ako pricate o tolikim razlikama u potrosnji ulja na istoj bazi iste gradacije. Nije ne moguce da modricu manje potrosi od tog motula ili mobila sto nije odraz njegovog kvaliteta.
                          To su sve iskustva zasnovana na licnim ubedjenjima i tu nisu vrsena nikakva merodavna merenja ili ti ispitivanja.
                          Kvalifikaciju ulja ne moze nikako izvrsiti obican vozac kroz jednog ili 2 sipanja jednog ili drugog proizvodjaca.

300din vise po litri je cisto bacanje para.

A ako vec pricamo o potrosnji ulja posto je to nasem narodu jedini faktor odredjivanja kvaliteta mobila u proseku motor manje trosi od motula.

Sa dosta musterija vodim zajednicku evidenciju o potrosnji razlicitih marki ulja. Skoro svi taxisti i autoskole su zavrili na kraju na Mobilu i nemaju nameru vise da ga menjaju.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• coco
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2004
                            • 476
                            • i`am from the land that is placed nowhere

mpowr
                            nitko ovdje ne izmislja toplu vodu. odes sam na www.vtec.net i pogledas po njihovim forumima i vidjet ces da korisnici mobil ulja prijavljuju povecanu potrosnju ulja.
                            ja sam stavljao mobil i potrosnja ulja je bila nenormalna
                            presao sam na castrol i potrosnja ulja se smanjila.
                            zadnja izmjena ulja i stavio sam motul 6100. motor se vrti ko p*p*idio a potrosnja je 0

i da, mobil sam koristio 2 godine
                            castrol jedno 5 godina i vise
                            i eto presao na motul i ne zalim se

a imas i link na:
                            http://www.hondafanclub.hr/forum/index. ... topic=7998
                            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Kazem glupo je voditi tu diskusiju o potrosnji
                              ...mozda za hondu takva situacija.

Ja prodajem ulja. Prodajem mnogima sa foruma. Svi su bili prezadovoljni sa Mobilom ako zele javice se sami mada ne verujem da zele da ulaze u diskusije takvog tipa. I sam vozim mobil, znam kako vozim i znam u kakvom motoru i koliko je star i nemam ni minimalnu potrosnju.
                              Takodje znam par ljudi koji kupuju kod mene koji dodju da uzmu ulje posto im se priblizava termin zamene i da pritom nisu dokupili ni jedan litar ulja i to se sve radi o tubro motorima koji su zahtevniji po pitanju kvaliteta ulja.
                              Sa mobilom je moj komsija iz autoskole koji mi je stalno u radnji i kupuje preko racuna presao 27hiljada km ciste gradske voznje da je sada dosao da kupi novo ulje za zamenu posto mu je prislo minimumu. To sa Motulom 6100 moze samo da sanja. Kumu sam ja menjao ulje i presao je 18k sa turbom i dolio je samo pola litre koje mu je ostalo. IvanT dolazi na zamenu posto se priblizi interval zamene.
                              Ja nemam informacije sa foruma niti sa sajtova vec iz prve ruke u radnji.
                              Niko nije presao na Mobil i vratio se na Motul a mnogi su presli na motul i vratili se na mobil.
                              Par BMW-a pije taj Motul 6100 ko vodu dok sa Mobilom nemaju nikakvih problema.
                              Ali opet govorim to nije jedini i glavni faktor odredjivanja njegovog kvaliteta kao i to da jedno ulje odgovara jednom tipu motora a drugo drugom.
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• coco
                                CBC Senator XXL
                                • 24.10.2004
                                • 476
                                • i`am from the land that is placed nowhere

prijatelj mi u bmw-u 325 e36 koristi mobil i ne trosi mu ga ni gram.
                                opet, svi ali svi honda vlasnici su prijavili povecanu potrosnju.
                                ocigledno nije svako ulje za svaki motor.
                                taj isti prijatelj s bmw-om je bio vlasnik i clia koji mu je trosio valvoline kao da je benzin. na kraju je presao na elf (nekakvu rijetku sintetiku) i nije mu trosio vise od 2 dl na 1000 km.
                                to su samo iskustva sa otkrivanjem tople vode s uljima.

i jos nesto sam primjetio s motulom. teze se zagrijava motor tj duze mu treba da se zagrije. s castrolom 10-60 se motor brze zagrijavao. a s mobilom mi se najbrze zagrijavao. jedno vrijeme sam koristio i modricu magnum i ulje se rabijalo na 3000 km koristenja.

a sto se tice ispiranja motora, na astri sam ispirao motor koristeci jako rijetko opel sintetika ulje i izmjenom ulja i filtera na 1. 1000 km. druga izmjena na 2000 km 3. izmjena na 5000 km i onda sam usipao plavi shell 10-40 i radio redovite izmjene na 10 000 km.
                                "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

Working...
                                X