castrol/mobil ili motul???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Originally posted by Honda
    Mile Pile fore odrzavaju 80% hondi u ovom gradu besprekorno.
    ne sumnjam u to da milepile radi besprekorno ali zasto onda i u Delti ne sipaju motul.... proslo je vreme kada ste u radnjama mogli da kupite "bugarsko" ulje sa nalepnicom renomiranog proizvodjaca.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• honda taxi
      CBC Član
      • 14.06.2007
      • 19
      • Novi Beograd

re

Mislis druze da su prosla ta vremena?Ja pre neki dan stojim na semaforu ,pored mene stoji devojka u crnom Puntu,pun auto crnih plasticnih kesa kao za djubre,kad ja malo bolje pogledam a iz kese koju nisu dobro zatvorili i zalepili vire plasticne boce za ulje sa novim "Castrol" nalepnicama!Mislite o tome!
      Majstore,jel mozete tu malo preko trotoara,da ne idemo okolo,dalje je???!!!

Comment

• Zekiyu
        CBC Član
        • 27.05.2008
        • 19
        • Bgd - Vozdovac

Slazem se da nisu prosla ta vremena, sta vise, sve je gore i gore u smislu kvaliteta uvoznih dobara. Naime, 99% stvari koje se uvoze su za tzv. "istocno trziste", ili dolaze iz kine,... a samim tim se postavlja i pitanje kvaliteta istih. Zbog cega se u razvijenim zapadnoevropskim zemljama ne prodaju namirnice sa aditivima E-330, E3xx, isl, a kod nas sve domace a i uvezene su sa njima. Patike Nike, su trecerazrednog kvaliteta, - ja sam u Parizu kupio nike (za 60eur, (najskuplje su bile 90))koje su posle godinu dana kao nove, a ove odavde ne traju ni pola godine,... sa kozmetikom isti slucaj.... I posle ovoga ne treba da se pitam da li je Shell Srbija "proveren uvoznik"...!

Comment

• -Vedran-
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 3255
          • Beograd

Originally posted by zverko
          Originally posted by Honda
          Mile Pile fore odrzavaju 80% hondi u ovom gradu besprekorno.
          ne sumnjam u to da milepile radi besprekorno ali zasto onda i u Delti ne sipaju motul.... proslo je vreme kada ste u radnjama mogli da kupite "bugarsko" ulje sa nalepnicom renomiranog proizvodjaca.
          Slazem se. Bitno je da je ulje original, ostalo je sve manje bitno..
          A oko toga zasto delta sipa to i to ulje, moze da se pretvori opet u sasvim drugu diskusiju, a to nam ovde ne treba
          Power of dreams !!!

Comment

• peca70
            CBC Početnik
            • 24.05.2008
            • 4
            • Zemun

@zokiyu,
            sto mislis da Shell Srbija prodaje robu loseg kvaliteta, u moj accord sipam od prvog dana u servisu bas Shell i za sad je ok, prezso sam 45k km, a usput radim u uljarskoj bransi.
            Nemam ja nista protiv Motula ali sto bi sebi komplikovao zivot,kako god kupi motul i odnesi u servis.
            Peca

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

"Shell Srbija je firma koja ju osnovao Shell i oni uvoze laznjake i distribuiraju ga ovlascenom zastupniku za Fiat i Hondu koji obozava da ima dodatne troskove u garanciji uzrokovane losim uljem"...`Ajde ne budite paranoicni...

Samo da podsetim da Shell snabdeva Ferrari F1 tim, Audi za Le Mans, Ducati u MotoGP. NASCAR automobile...valjda ce cemu da valja i Hondu Accord

Comment

• Johnny B lude
                CBC Senator XXL
                • 06.04.2007
                • 463
                • Beograd

Da iznesem i ja svoje zapazanje "na relaciji" Mobil-Motul.
                Poslednjih godinu dana sam "vozio" u kolima Mobil Super S 10/40. Polusintetiku. Malo, malo, sam morao da dolivam ulje, i za nekih 10k km, dosuo sam min 7L! Ako poteram auto malo duze u obrtaje (staza-drag), posle toga moram da dospem malo ulja. Dakle uopste nisam zadovoljan.
                Pre 10ak dana sam zamenio ulje i vratio se na Motul 6100 10/40 polusintetika, presao oko 1100 km, malo zesce voznje, nivo ulja ostao isti, dakle ni gram! Na proslom preludu sam koristio samo Motul i jedva da sam dosipao ulje do zamene. A i ulje je ostajalo bistro, dok je Mobil "pocrneo".

Inace motor je 2.0i 16v, '91 god. sa oko 218.000km nije nikad otvaran i ne "duva" naravno (ako je nekome bitan i ovaj podatak).
                Pozz
                ... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

7L na 10k... tebi ne da duva nego da mu sipas bitumen trosio bi a ne mobil...

Comment

• Zekiyu
                    CBC Član
                    • 27.05.2008
                    • 19
                    • Bgd - Vozdovac

Ne VERUJEM Shellu Srbija. Neka mi sipaju, u Delti shell, a ja cu da ga "prospem" iduci dan i sipam motul, - nece mi biti zao 50 ak eura, - dobicu ekstra "hranu" za extra motor- i ostaje mi garancija....
                    Pozdrav svima

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

ha... kakav strucnjak...

sta je nre sa ovim forumom, sta se ovo desava

Comment

• 1nsane
                        CBC Senator XXL
                        • 28.05.2007
                        • 388
                        • Umcari - Grocka

Ne "prosipaj"!!!!!!!!!!!!
                        Daj Johnny-ju da doliva, vidis da mu treba dodatnih 7l izmedju dve zamene ulja
                        Ili daj meni, moja riksha nije gadljiva na Deltina ulja.
                        NO BRAIN
                        NO PAIN
                        1_N_S_A_N_E

Comment

• Zekiyu
                          CBC Član
                          • 27.05.2008
                          • 19
                          • Bgd - Vozdovac

Ok, ako ce neko da kupi taj shell, koji ce preci 15ak=km, cena ce biti vise nego povoljna....
                          Poz

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Ovo sa Shell-om zvuci gotovo licno...

Comment

• Johnny B lude
                              CBC Senator XXL
                              • 06.04.2007
                              • 463
                              • Beograd

Originally posted by zverko
                              7L na 10k... tebi ne da duva nego da mu sipas bitumen trosio bi a ne mobil...
                              Kad ti ne bi nesto prokomentarisao...

Stvarno, i meni nista nije jasno, ali ulje je jednostavno "nestajalo"?!? Naravno da sam i gledao da li auto duva (svako bi se istripovao), ali jok... Sad sa Motulom je sve savrseno ok. Zasto? Nemam blage veze, ali je tako. Videcemo kad obrnem jos par 'iljada, da li ce biti nekih promena...
                              ... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Neka ulja ili neke gradacije jednostavno ne odgovaraju tom motoru. Ja sam rešio da častim motor i sipao Seleniju gold ali ga je poručao samo tako, dimi puši, reko crče turbo boli glava. Promenio sam drugo ulje, ne dimi, nije crko turbo u ne ruča ga a sve radi
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X