Originally posted by Vladd
Od srede skuplje gorivo
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
pa amerima pada vrednost dolara ali nisu glupi ni oni ni arapi pa kokaju vecu cenu barela da bi nadoknadili slab dolar..austrija 1.35 jevreja litar supera...
mislim da je resenje da se svetska berza nafte prebaci na euro,ali to cemo doziveti tek kada amerima i ostalim svetskim berzanskim dilerima euro bude nacionalna valuta-znaci nikad"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Mozda mali off ali me bas zanima...kako recimo neko ko tek u skorije vreme treba da svoj punoletan auto zameni nekim novim treba da razmislja...da li da odma pljune vise para i kupi dizela koji trosi manje ili da na benzincu pljune za plin?? i naravno zanemarimo koliko ko godisnje prelazi i sl.....interesuje me ona opcija koja je u krajnjoj eksploataciji jeftinija!?
Pre 10-tak dana sam u dnevnim novinama procitao clanak gde se opravdano prognozira da ce litar benzina do kraja godine dostici cenu i do 100din po litru. Znaci nema sumnje da ce gorivo biti sve skuplje i skuplje ali recimo plin ce uvek biti 50% jeftiniji od ostalih naftnih derivata, a mislim i da nece toliko cesto poskupljivati kao benzin tako da ce malopre pomenuti procenat biti veci.
Comment
-
-
monopol NIS-a koji opet diktira cenu i poskupljuje gorivo
za cene energenata u Srbiji (osim autogasa) je kljuc u rukama Premijera (sa ekipom) Vlade koji je odgovoran za nivo cena.
drzava je ta koja je odredila porez od 250% na benzin i dizel, i da zeli Vlada moze za 24 sata da drasticno smanji, tj koriguje cene goriva na privredi prihvatljiviji nivo.
od cene na pumpi koja se plati tek 1/3 je cena benzina, ostalo je porez u raznim oblicima/ imenima.
inace, u svetu je naftni biznis (kao i energetski) odavno monopolizovan/ kartelizovan i slobodne trgovine odavno takodje nema kada je energija u pitanju.
cak stavise, cesto je oruzje sastavni deo energetskih igara.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
ma i plin ce da skoci, samo dok se jos malo rasiri upotreba, cekaju da im dodjemo na rupu...evo u cijeloj evropi ko vozi na gas ima popust pri registraciji jer manje zagadjuje okolinu, a kod nas oce da i tu uzmu koji dinar po sistemu, "e neces ga vala jeftinije proci"
i kad cijena goriva pada, akciza ne pada jer ona ne poznaje negativan skor...
Comment
-
Comment