A jesam "mlad" ali znam da sam 2001 prije dolaska ovih imao platu 400 maraka, placao gorivo 45 feninga,stan 100 maraka i hljeb po 6 dinara,putarinu do kuzmina oko 20 dinara
znam i ja, za jos drasticnije slucajeve gde su onih 1% bliski vlastima ziveli van svih normi obicnog gradjanina, za razliku od onih milona obicnog sveta koji su imali platu 20 maraka, a placali gorivo 1.2 pa i 3 maraka (na crnoj berzi) jer su samo oni sa drzavnom privilegijom uopste mogli da kupe to gorivo po 0.45 (jelte gorivo se tada nije prodavalo na pumpama, nije ga bilo).
stan od 100 maraka je za platu od 20 maraka bila mislena imenica, putarina potpuno nepoznat trosak/ kada nema goriva da se kupi, a nema se ni para, nema ni pokretanja auta pa putarina dodje cist SF.
potpuno se slazem sa tobom da je bilo bolje nekima u tom periodu.
onima koji su oruzjem i strahovladom drzali za sebe ono sto je otimano od naroda sigurno nisu oskudevali ni u cemu.
da li cemo zaboraviti na 99% obicnih ljudi, kojima je to najcrnji period u zivotu, period kada je kompletno unistena srednja klasa..period gladi, nestacice energenata, prazne rafove, redove za benzin, za mleko, za hleb.
Doro akoje OT prevazisao strpljenje, brisanje je na dnevnom redu (ne bunim se, mogu i sam da obrisem ako prelazi granice pristojnosti).
mozda ne izgleda ali cena benzina jeste direktno vezana za politiku usmeravanja zajednickog novca, i posledica koje iz toga nastaju.
Dobro, imam bolje puteve,,,ali nemam pade da njima vozim,,,,imam svuda da kupim cuda nebeska, ali cime kupiti....sve je to divno kada se o tome govori, ali sve je to mogucnost danas malog broja odabranih
Comment