Uklanjanje elektronskog ogranicenja brzine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E_K_V
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 220
    • Podgorica

Uklanjanje elektronskog ogranicenja brzine

Pozdrav,

u firmi imamo dva Pezoova kombija Boxer 2.2HDI kupljeni ove godine. To su one produzene varijante koje dolaze fabricki sa ogranicenom maksimalnom brzinom na 90km/h...da li se to moze ukoniti neki oduredjaja za dijagnostiku ili to moze samo fabricki uredjaj posto smo dobili takav odgovor od ovlascenog servisa.
    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

cek cek cek je taj kombi ima tahograf?
    moze da se ukloni i gubis garanciju.
    ps. kao sto i sam znas max dozvoljena brzina za teretnjake je 80 km/h + 10%
    da jos jedna stvar. da nije euro 5 motor u pitanju?
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

vido sam par "ludaka" koji su verovatno skinuli istu,jedan me obiso u nepreglednoj krivini ja sam isao oko 90

Comment

• E_K_V
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 220
        • Podgorica

Originally posted by ada
        cek cek cek je taj kombi ima tahograf?
        moze da se ukloni i gubis garanciju.
        ps. kao sto i sam znas max dozvoljena brzina za teretnjake je 80 km/h + 10%
        da jos jedna stvar. da nije euro 5 motor u pitanju?

ima tahograf, koji ne koristimo, i kome smo iskljucili zvucnik jer je na svako stajanje i ponovno kretanje pocinjao da pisti dok se ne pritisne neko dugme...za motor ne znam nista...znam samo da je 2.2HDi a da su kupljeni u maju ove godine.
        hm....sobzirom da su kupljeni na lizing pretpostavljam da nemamo pravo da diramo bilo sta...osim ovlascenog servisa

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• E_K_V
          CBC Senator
          • 09.05.2005
          • 220
          • Podgorica

Originally posted by Wiz
          vido sam par "ludaka" koji su verovatno skinuli istu,jedan me obiso u nepreglednoj krivini ja sam isao oko 90
          ja nesto rijetko vozim kombi..ali sam imao par puta priliku da ga vozim i on do 90 ide odlicno...ja sam iznenadjen kako dobro ide...ali ako treba da se pretice to je vec dosta teze na putevima kroz cg ako imate blokadu na 90km

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa ako ti smeta ogranicenje od 90 da preteknes nekog, zasto bi ga uopste i preticao, ocigledno je brzi od tebe?

Blokada moze da se skine, ali ne bez gubljenja garancije.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• E_K_V
              CBC Senator
              • 09.05.2005
              • 220
              • Podgorica

pazi ovako..ako neko ispred tebe ide 70km....a ti ga pretices sa 90km treba ti malo vise puta, a ako znas kakvi su putevi kroz crnu goru onda ti je jasno da skoro nigdje nema nekog veceg pravca gdje ti mozes da pretknes nekoga lagano...druga stvar, ako si u tom kombiju svaki dan na relaciji podgorica- herceg novi - ulcinj - podgorica a ne mozes nigdje preko 90 a htio bi, ili zuris sto je cesto situacija..eto zbog toga...niko sad nece da se trka sa kombijem...ali jednostavno mi je bezveze da manji Boxer koji cak ima i vecu nosivost nema blokadu a ovaj 15cm duzi limitiran na 90...

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Sve je stvar tumacenja. Po propisima ti ne smes, za tu klasu vozila, da ides brze nego toliko, i kraj. Fabrika nije dzaba stavila blokadu tu gde jeste.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Saby
                  CBC Senator XXL
                  • 25.11.2004
                  • 408
                  • Horgos

mozes probati da izvnes pinjon iz menjaca, ako preko toga ide signal u komp , a ne iz abs-a, al onda ti nece ni sat raditi, mozda pali ova fora, nekome je palio ovde na forumu sa 155 icom
                  Fun starts @ 3000 RPM
                  Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• E_K_V
                    CBC Senator
                    • 09.05.2005
                    • 220
                    • Podgorica

Originally posted by 206
                    Sve je stvar tumacenja. Po propisima ti ne smes, za tu klasu vozila, da ides brze nego toliko, i kraj. Fabrika nije dzaba stavila blokadu tu gde jeste.
                    tu se slazemo...ali zbog 15cm duzine da stave blokadu...pa ne znam jesi li imao prilike da vozis takav kombi....partner 1.9d ide smijesno u poredjenju sa ovim kombijem...u svakom slucaju najvaznije je ono dase gubi garancija a to bas i nije pozeljno jer na jednom je posle 3000km promijenjen kompjuter i sada mu se upalila lampica od pumpe...e sad izgubiti garanciju na njega ne bi bilo jeftino ukoliko bude jos problema...

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

..ako neko ispred tebe ide 70km
                      a kombi kao teretno vozilo sme da ubrza u opsegu 71-80km/h.

pa naravno, da se ne pretice neko ko ide ispred sa svih 70 na sat.

to je kamion, nije sprava za jurcanje.

nije bez razloga MAXIMUM brzine kojom se sme voziti 80km/h.

a 90 je vec prekoracenje.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

nemoze da izvrne pinjon jer je sustina u TAHOGRAFU. na sledecem bazdarenju a mora da ga bazdari svakih godinu dana bice provaljen.normalno je da je ogranicenje 90 jer je to po zakonu evropske unije.ako ste spremni da izgubite garanciju nije problem da se skine blokada.razlika je sto ce ovako na ovaj nacin sa pravilnim odrzavanje motor preci milion kilometara.
                        p.s. motor je euro 5.
                        po euro 5 standardu teretna vozila koja poseduju tahograf su ogranicena na max. brzinu od 90 km/h sto nevazi kada ides nizbrdo
                        ajde mi reci jos jednu stvar. da nekacite prikolicu na taj kombi jer nevidim inace potrebu za tahografom???
                        e sada izvini ako smaram. duzina vozila u tvom slucaju nema veze sa blokadom niti sa tahografom. taho ima veze samo sa tezinom.ajde molim te napisi podatak iz saobracajne kolika je masa vozila i kolika je negova nosivost.
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• jevtic
                          CBC Senator XXL
                          • 26.11.2006
                          • 729
                          • beograd

mislim da se to resava chip tuningom. posle toga i imaces brzi kombi bez blokade.
                          ex - fabia 1.9 tdi
                          golf 2.0 tfsi

Comment

• gorky
                            CBC Senator XXL
                            • 08.06.2007
                            • 860
                            • Vojvodina,Kikinda

cip moj mekani,sve što je čovek napravio može čovek i da skine,ali nije poenta u tome,jednostavan odgovor na pitanje je,može ali to niko normalan neće hteti da uradi,jer jednostavno nema smisla,nije racionalno razmišljanje,ende

Comment

• E_K_V
                              CBC Senator
                              • 09.05.2005
                              • 220
                              • Podgorica

Originally posted by ada
                              nemoze da izvrne pinjon jer je sustina u TAHOGRAFU. na sledecem bazdarenju a mora da ga bazdari svakih godinu dana bice provaljen.normalno je da je ogranicenje 90 jer je to po zakonu evropske unije.ako ste spremni da izgubite garanciju nije problem da se skine blokada.razlika je sto ce ovako na ovaj nacin sa pravilnim odrzavanje motor preci milion kilometara.
                              p.s. motor je euro 5.
                              po euro 5 standardu teretna vozila koja poseduju tahograf su ogranicena na max. brzinu od 90 km/h sto nevazi kada ides nizbrdo
                              ajde mi reci jos jednu stvar. da nekacite prikolicu na taj kombi jer nevidim inace potrebu za tahografom???
                              e sada izvini ako smaram. duzina vozila u tvom slucaju nema veze sa blokadom niti sa tahografom. taho ima veze samo sa tezinom.ajde molim te napisi podatak iz saobracajne kolika je masa vozila i kolika je negova nosivost.

prikolicu ne kacimo...nosivost je nesto malo preko 1400kg...manja je nego kod krace verzije za onoliko koliko je tezi od njega a to je oko 200kg razlike u nosivosti...sto na kraju dodje da je pod punim utovarom iste tezine kao i kraca varijanta..sad ne znam tacno masu praznog vozila...ali je preko 2t koliko znam...tahograf u svakom slucaju ne koristimo niti je do sada iko trazio da ga kontrolise...i ko ce to traziti u kombiju nije mi jasno

Comment

Working...
                              X