Uklanjanje elektronskog ogranicenja brzine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pa vidi, ako ti to smeta, onda imas pogresan posao.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Rendjo
      CBC Senator XXL
      • 26.06.2006
      • 340
      • Zadar HR

Ma da svakako..nek i vozilima hitne pomoći stave limitator na 90 I to je kombi..što ne? Ne smetaju me blokade jer ih nemam..a onima koji ih imaju ne mogu preporučit ništa drugo nego da se oboružaju strpljenjem.Danas rijetko vozim kombi..prijevozničke tvrtke ionako ratuju s cijenama svojih usluga pa zašto bi se ja zezao s kombijem?Kombi mi koristi sad samo po gradu

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ma stavio bi ja svima vama koji zagovarate te limite limitatore na 80 na vaše aute
        sta da ti kazem novo a da vec sigurno ne znas..
        limit koji je odredio zakon za vozaca (softverski, u glavi tog vozaca) je 80 km/h ili 70 km/h zavisno od mase teretnog vozila.

limit hardverski koji je postavila fabrika kamiona je 90 km/h.
        taj limit taman ima dovoljno rezerve da obuzda vozaca koji zaboravi na to sta vozi.

inace, i za auto je takodje limit 80 km/h kada ima visinu 2,5 m- konkretno vuce prikolicu.

samo uz poseban atest i posebne prepravke putnicki auto sa prikolicom moze da dobije od strane sluzbe tehnickog pregleda(i upisano u dozvolu) limit od 100 km/h.

kada se predje masa prikolice od 1500kg limit je uvek 70 km/h za putnicki auto.

to je sve tako regulisano od strane strucnjaka koji se time profesionalno bave, upravo iz razloga bezbednosti da se sacuva glava i tog vozaca teretnjaka i ostalih ucesnika u saobracaju.

ja jesam vozio brze od limita 80, imam iskustvo i sa 130+ i to ubrajam u mladost ludost i vozacko neiskustvo.
        danas to vise ne bih uradio ponovo, i nikome ne bih preporucio da shvati kamion kao sredstvo brzog prevoza- jurcanja ma koji da je model.
        mozda u nekim specificnim uslovima bliskim idealnim poput ogradjenog autoputa kada nema vetra nastanu bezbedni uslovi za vise brzine ali onako generalno da kamioni svuda voze 90+ nije meni bas pozeljno.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Dundjer
          CBC Član
          • 19.09.2007
          • 30
          • Beograd

:thinkof
          Dva kilometra u rikverc vezanih ociju

Comment