Pa vidi, ako ti to smeta, onda imas pogresan posao.
Uklanjanje elektronskog ogranicenja brzine
Collapse
X
-
Ma da svakako..nek i vozilima hitne pomoći stave limitator na 90I to je kombi..što ne?
Ne smetaju me blokade jer ih nemam..a onima koji ih imaju ne mogu preporučit ništa drugo nego da se oboružaju strpljenjem.Danas rijetko vozim kombi..prijevozničke tvrtke ionako ratuju s cijenama svojih usluga pa zašto bi se ja zezao s kombijem?Kombi mi koristi sad samo po gradu
Comment
-
-
Ma stavio bi ja svima vama koji zagovarate te limite limitatore na 80 na vaše aute
limit koji je odredio zakon za vozaca (softverski, u glavi tog vozaca) je 80 km/h ili 70 km/h zavisno od mase teretnog vozila.
limit hardverski koji je postavila fabrika kamiona je 90 km/h.
taj limit taman ima dovoljno rezerve da obuzda vozaca koji zaboravi na to sta vozi.
inace, i za auto je takodje limit 80 km/h kada ima visinu 2,5 m- konkretno vuce prikolicu.
samo uz poseban atest i posebne prepravke putnicki auto sa prikolicom moze da dobije od strane sluzbe tehnickog pregleda(i upisano u dozvolu) limit od 100 km/h.
kada se predje masa prikolice od 1500kg limit je uvek 70 km/h za putnicki auto.
to je sve tako regulisano od strane strucnjaka koji se time profesionalno bave, upravo iz razloga bezbednosti da se sacuva glava i tog vozaca teretnjaka i ostalih ucesnika u saobracaju.
ja jesam vozio brze od limita 80, imam iskustvo i sa 130+ i to ubrajam u mladost ludost i vozacko neiskustvo.
danas to vise ne bih uradio ponovo, i nikome ne bih preporucio da shvati kamion kao sredstvo brzog prevoza- jurcanja ma koji da je model.
mozda u nekim specificnim uslovima bliskim idealnim poput ogradjenog autoputa kada nema vetra nastanu bezbedni uslovi za vise brzine ali onako generalno da kamioni svuda voze 90+ nije meni bas pozeljno.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment