Menjaju se tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: Menjaju se tablice

Originally posted by Gaga
    Originally posted by uglavnom_bezopasni
    Originally posted by Gaga
    2) da juriš po Novosadskim opštinama
    Nema toga druže kod nas, jedan šalter za ceo "grad" i to kad rade punim kapacitetom, da ne širim sad temu na to što mi na svakom dokumentu stoji pečat MUP Beograd i druge slične gluposti ove države.

Ne mora taksi da ima TX, bar u NS.
    Pa sa tim je olakšana stvar što ima samo jedan šalter za ceo "grad". To znači da će se samo na tom jednom šalteru od "insajdera"/"insajderke" juriti željena kombinacija, zar ne.

Nisam te baš najbolje razumeo šta si hteo da kažeš u drugom delu rečenice, da ti je na svakom dokumentu pečat MUP-a Beograd ! To znači da su ti ona (dokumenta) izdata u BGD-u, kakve to veze ima sa "jurenjem" željene kombinacije broja i slova na tbalici !!!!

Svako taksi vozilo u Srbiji MORA da ima na novoj tablici oznaku TX. To znači da je legalno taksi vozilo. Ako nema tu oznaku, a ima tu novu tablicu i na krovu pločicu da je taksi, onda je DIVLJAK taksista. Oznaka TX je zato i uvedena, kao jedan od vidova borbe protiv divljaka. U Beogradu se broj divljaka već smanjio.
    Kao što reče chubbs, a i ja sam jednom rekao, NE MORA taksi da ima TX ako neće.
    A ovo drugo znači da mi je biiip! biiip! biiip! beograda i centralizacije svega i čekanja na sva dokumenta da se izrade u beogradu, a i do sada je bilo kad mi produžava saobraćajnu ili bilo koji drugi dokument u supu U NOVOM SADU na pečatu piše BEOGRAD, kao da samo beograd postoji... mi u unutrašnjosti pošto je, jelte, beograd oko nas i oko svega na ovom svetu treba da čekamo da se beograd smiluje za sve što nam treba.

Jedan šalter zato što nema ljudi i baš na tom šalteru obe smene su u sindikatu koji štrajkuje i možeš da se biip! ako treba da registruješ kola, a štrajkuju zato što nema plata, a plata nema zato što beograd uzme sve...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• PanduR
      CBC Veteran
      • 18.11.2010
      • 133
      • Pecinci

Originally posted by Puzo81
      Ako je pitanje namenjeno meni,da ,za corsu s avatara!
      Mozda vrse proveru prethodne registracije, jer se radi o prenosu vlasnistva? Gde je prethodno registrovano vozilo? Nadam se, da je sve u redu i da ces uskoro dobiti nove tablice.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by uglavnom_bezopasni
        A ovo drugo znači da mi je biiip! biiip! biiip! beograda i centralizacije svega i čekanja na sva dokumenta da se izrade u beogradu, a i do sada je bilo kad mi produžava saobraćajnu ili bilo koji drugi dokument u supu U NOVOM SADU na pečatu piše BEOGRAD, kao da samo beograd postoji... mi u unutrašnjosti pošto je, jelte, beograd oko nas i oko svega na ovom svetu treba da čekamo da se beograd smiluje za sve što nam treba.
        isto kao sto i meni na svakom racunu sa NIS pumpe na pecatu pise NOVI SAD i isto kao sto bi kada bi tvoja firma imala prodavnicu u Vranju, na pecatu bi pisalo Novi Sad.

Pecat se pravi po sedistu firme i nisu svi pecati MUP-a isti. Imas ti oznaku na pecatu na kojoj se vidi da je lk ili saobracajna, sta god bilo izdata u NOVOM SADU, pa se opusti malo po temi centralizacije i autonomije.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pele
          CBC Senator
          • 01.07.2006
          • 262
          • Požarevac

E, a zna li se ko je "odgovoran" za dizajn tablica? MUP, ili kovačnica, piše li negde čiji je predlog, ko je predlagao, ko se pitao, ko je prihvatao, ko je glasao? Imam da im pošaljem nešto mejlom . . .

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

isto kao sto i meni na svakom racunu sa NIS pumpe na pecatu pise NOVI SAD i isto kao sto bi kada bi tvoja firma imala prodavnicu u Vranju, na pecatu bi pisalo Novi Sad.
            Čovek je hteo reći nešto drugo, da se čeka na sto svega jer mora u BG po mišljenje ili da se tamo udari pečat, zavede ili šta već, pošto recimo niko ne zna da fiskalizuje kasu (odobri) sem BG i tako još mnogi papiri od ličnih dokumenata do... Ali to bi bila politika pa nećemo o tome jer svakako ovde ništa nećemo promeniti u vezi toga.
            Uopšte nije lokalizam u pitanju ali otežava život.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Dora
              . Ali to bi bila politika pa nećemo o tome jer svakako ovde ništa nećemo promeniti u vezi toga.
              bas zato sam i kratko napisao
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• aleksabgd
                CBC Član
                • 04.12.2009
                • 84
                • beograd

E ljudi moji kakve veze ima sta pise na pecatima kad nema ko da ih koristi,konkretno pola stanica u Beogradu je u strajku ...Resili ljudi u plavom malo da strajkuju kazu opravdano -nesumNJam ali zar ne bi onda svi trebali u jedan veliki strajk -i to bi bilo opravdano.Meni naprimer istice registracija a bas sam ovih dana hteo malo do inostranstva i kako to da izvedem,gde to ima da se dozvola ceka mesec dana....Znaci em strajkuju em nisu uspeli da organizuju posao a imali su vremena koliko se ja secam dobre dve godine

edit:Nesumnjam se pise sa NJ!

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo
                  • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Nije problem u plavima koji trenutno strajkuju i koji nisu znali da se organizuju vec je problem u onim pametnjakovicima u civilu koji su iznad tih plavih, a jbga oni su opet u BG-u, a kao sto Dora rece to je jopet politika tako da ...
                  EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

De si Bane?!

Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• mobbdeepqb
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2009
                      • 383
                      • beograd

Ima se,moze se

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Mogli su za te "custom" tablice da spuste cenu na 5-10000din (osim za neke specificne, tipa KG KRALJ, ranije pominjanu), napunili bi budzet solidno, jer bi bilo dostupnije mnogo sirem krugu ljudi.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Posle praznika sve službe počinju sa normalnim aktivnostima, pa i reg. vozila.
                          Ono sa pečatom je smejurija, pa normalno je da piše Brograd kad je MUP tamo.Ako meni to ne smeta u Čačku šta je problem da isto piše u N.Sadu i na kraju krajeva ko to još čita!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dellas032
                            CBC Veteran
                            • 04.07.2008
                            • 119
                            • Beograd / Čačak

Originally posted by kuzmar
                            Nekoliko puta smo to vec pomenuli ali recici jos jednom:

Pravilnikom o registraciji motornih vozila je predvidjeno da se na cip (ili mikrokontroler) upisuje broj motora. Znaci broj motora nece biti na vidljivom mestu kao npr, broj sasije koji se upisuje na vidljivi deo saobracajne. Ali istim pravilnikom boja se upisuje na cip a godina proizvodnje se ne upisuje ama bas nigde.

Kako se godina proizvodnje ne upisuje? Šta se dešava kad kupuješ auto, gataš koje je godište?!?

A što se tiče ovih custom tablica bane i sl, to je ciganski za medalju.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Originally posted by TETAK
                              Posle praznika sve službe počinju sa normalnim aktivnostima, pa i reg. vozila.
                              Ono sa pečatom je smejurija, pa normalno je da piše Brograd kad je MUP tamo.Ako meni to ne smeta u Čačku šta je problem da isto piše u N.Sadu i na kraju krajeva ko to još čita!
                              Veruj mi čitaju mnogi, sad su se već navikli ali u početku je bilo... prvo je pisalo SUP Novi Sad, pa SUP Beograd, pa MUP Beograd.
                              Da ne pričam dalje o centralizaciji, i "koliki je moj deo" u slučajevima čak i kad su pokloni/donacije u pitanju, kako neko sme da se usudi da policiji Novog Sada pokloni nešto, može da pokloni MUP-u pa onda MUP to da rasporedi prema potrebama službe... ali znate sve to već i zašto je poslednja tura donacija na civilnim tablicama.

Neću više.
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• kuzmar
                                Moderator
                                • 18.12.2009
                                • 783
                                • Lazarevac
                                • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by dellas032
                                Originally posted by kuzmar
                                Nekoliko puta smo to vec pomenuli ali recici jos jednom:

Pravilnikom o registraciji motornih vozila je predvidjeno da se na cip (ili mikrokontroler) upisuje broj motora. Znaci broj motora nece biti na vidljivom mestu kao npr, broj sasije koji se upisuje na vidljivi deo saobracajne. Ali istim pravilnikom boja se upisuje na cip a godina proizvodnje se ne upisuje ama bas nigde.

Kako se godina proizvodnje ne upisuje? Šta se dešava kad kupuješ auto, gataš koje je godište?!?

A što se tiče ovih custom tablica bane i sl, to je ciganski za medalju.

Najverovatnije da je predvidjeno da se kupac obrati nekom vidovnjaku kako bi saznao godiste automobila. Izgleda da ce biti najsigurnije kupovati auto koji nikada nije registrovan u Srbiji posto na dokumentaciji pise sve. Ali kome ga kasnije prodati i ubediti ga da je to auto stvarno to godiste (eventualno kopirati sve papire pre registracije.
                                www.paluba.info

Comment

Working...
                                X