Menjaju se tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Menjaju se tablice

Originally posted by uglavnom_bezopasni
    Veruj mi čitaju mnogi, sad su se već navikli ali u početku je bilo... prvo je pisalo SUP Novi Sad, pa SUP Beograd, pa MUP Beograd.
    Da ne pričam dalje o centralizaciji, i "koliki je moj deo" u slučajevima čak i kad su pokloni/donacije u pitanju, kako neko sme da se usudi da policiji Novog Sada pokloni nešto, može da pokloni MUP-u pa onda MUP to da rasporedi prema potrebama službe... ali znate sve to već i zašto je poslednja tura donacija na civilnim tablicama.

Neću više.
    e bas bih voleo da vidim taj dokument izdat u NS na kome je pisalo SUP Beograd. Odvalio si za medalju.

Pisalo je SUP NS u vreme SFRJ kada je svaka republika i pokrajina imala svoju policiju + je bila savezna policija (milicija). A tada ti je na pecatu pisalo prvo Pokrajinski Sekretarijat za Unutrasnje Poslove, pa ispod SUP Novi Sad, SUP Subotica..... i isto tako onaj iz NS ili SU nije mogao nista da odluci dok ne pita nekog iz pokrajinskog kome je sediste bilo u NS, pa se tada verovatno onaj iz SU ili KI bunio zasto svuda NS, bas kao sto se sada ti bunis zasto svuda BG.

malo detelja srodnih za ovaj forum, a vezno za tu tadasnju nezavisnost republika koja je rezultirala svi znamo kako. Auto idustrija je bila podeljena po republikama i svi su u policiji vozili lokalne proizvode. SLO- Reno, BiH-VW, Vojvodina-Opel, Kosovo-Pezo, MAK i CRO od svega po malo, a Srbija- Zastavu.

Onda je 1990.g. izmenjen Ustav Srbije kada su pokrajinama ukinuti elementi drzavnosti, nestadose pokrajinske policije i nestadose NS i PR sa pecata jer je nastala samo jedna republicka policija. Tako novosadisti ostadose bez svog imena na pecatu, onima iz SU, PA, SM..... i KI je malo laknulo da ne gledaju stalno NS, ali jbg, svi moraju sadfa da gledaju BG.

Sve u svemu, ako se kao glavni grad proglase npr Nis, Krusevac, Prizren, a bili su nekad, necemo ni ti ni ja na pecatima gledati Beograd. Do tada ostaje ovako, osim ako Vojvodina ne postane samostalna, pa ces na pecatu gledati NS (ako budes imao srece da SU ne proglase za glavni grad).

Mislis li da je sa donacijama u BG drugacije? Ne moze direktno lokalnoj policiji, vec samo MUP-u jer je sve ista "firma", nebitno da li je u Presevu ili Horgosu. Inace, donacije zavrsavaju tamo gde zeli donator, ne rasporedjuju se po "potrebama sluzbe", jedino se moze desiti da neka oprema koju neko zeli donirati nije potrebna nekome, a bilo je i takvih ideja, kao kada bi neko hteo da policiji NS donira komplete ski opreme ili granicne pecate.

Valjda je sada malo jasnije?
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Oce neko da mi kaze sta se desava ako dam sad kintu za personalnu tablicu,jer mi vazi 7 godina ili moram opet da je platim sledece godine kad mi budu dali onu sa ispravnim grbom!?
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Sa ispravnim grbom ćeš dobiti kada ti ove isteknu ( za 7 godina ), a do tada ko zna koji će grb biti aktuelan. Živela srbija zemlja ******. Ponekada mi je žao što ne živim u Kini, malo bi bilo drvoreda da se svi pokače.

Comment

• kuzmar
          Moderator
          • 18.12.2009
          • 783
          • Lazarevac
          • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by Laki GSi
          Oce neko da mi kaze sta se desava ako dam sad kintu za personalnu tablicu,jer mi vazi 7 godina ili moram opet da je platim sledece godine kad mi budu dali onu sa ispravnim grbom!?
          Član 29.
          Pravo korišćenja izabranih znakova na registarskim tablicama iz člana 28. ovoga pravilnika je
          subjektivno i lično pravo, a važi sedam godina od dana izdavanja registarskih tablica i ne može
          da se prenosi na drugo lice, osim u slučaju smrti vlasnika vozila.
          Pravo iz stava 1. ovoga člana može da se produži nakon isteka roka od sedam godina uplatom
          propisane naknade.
          Ako vlasnik vozila u roku od 30 dana od isteka prava korišćenja ne uplati propisanu naknadu,
          gubi pravo korišćenja izabranih registarskih tablica i registarske tablice se oduzimaju, a
          saobraćajna dozvola poništava bušenjem.
          www.paluba.info

Comment

• dekideki
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1914
            • Beograd

koji pametnjakovic je pravio cenovnik i rokove vazenja?
            za poredjenje, u Becu (Austrija), tablica po zelji (tipa W*DEKI - naravno uslov je da nije vec izdata nekom drugom) kosta oko 280e, uz trajnost do smrti. mozete je prodati trecem licu, sasvim regularno...

tablice bi trebalo da su kao domen. birate ga po zelji i ako nije zauzet, kosta isti iznos bez obzira koji su znakovi u pitanju. ionako se placa njihova izrada, zar ne?
            zamislite da dodjete da kupite domen za firmu a oni vam daju www.895-čq.com, a ako zelite www.firma.com treba da doplatite 800e i to vam vazi 7 godina kada morate ponovo da date 800e da biste ga zadrzali, uz sva uredna placanja u tom periodu...
            .

Comment

• NShappy
              CBC Senator
              • 09.03.2005
              • 261
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8TDCi

Ej, a jel zna neko, kada mi za 7 god "istekne" tablica, jel' dobijam novu sa ISTOM kombinacijom brojki i slova ili dobijam drugu slučajnu kombinaciju?
              Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

evo sada ce da pitamo vidovitu doru sta misli

Alo bre rodjace ovo je srbija. Za 7 godina ces da dobijes trouglaste tablice sa cveticima ekologije koje su bio razgradive
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Svi se uhvatili za 7 godina k'o Marica za onu stvar pa ne pusta. Koliko vam je prosek trajanja tablica bio do sada? Jos ni jedan auto nije proveo kod mene vise od tri godine.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Pa nije poenta u tome. Ako tezimo necem normalnijem i boljem, onda tablice moraju vaziti "zauvek" - tacnije, ako menjas auto, ne treba da menjas tablice, vec samo da ih premestis na sledeci auto. Meni je ovo sa 7 godina, trn u oku, samo iz razloga koje je zakonodavac imao na umu, a to je da nam otima lovu, kao i obicno.

Sa ovakvom logikom, mozemo ocekivati da i table sa adresom i brojem na kuci menjamo na 7 godina, ili ko ima stan, onu plocicu sa prezimenom na vratima.

Ovako sam isto govorio i razmisljao pre 20 godina, a u vezi sa izvodima iz maticne knjige rodjenih, i tada su me svi pravili ludim, da bi sada uveli da je taj dokument trajan, i da ne mora svaki put da ti neko trazi "ne stariji od x meseci". Naravno ovo su uradili zbog uskladjivanja sa EU zakonima, a ne zato sto vole ili misle da je to dobro.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• Desmo
                      CBC Senator
                      • 27.06.2010
                      • 280
                      • Vrsac
                      • VW Mk2 1.8

Kao da su sve najgore moguce izvukli iz tih zakona.

Svajcarci na primer mogu sa jednim tablicama da voze dva automobila, naravno, ne mogu istovremeno, ali opet to moze da bude korisno ponekad?
                      Aspirazione naturale!

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Svugde u normalnom svetu te država stimuliše da trošiš ... Tako možeš registrovati auto na mesec dana ako ga samo toliko voziš, možeš ga registrovati kao vikend auto (ako ti je to drugi auto, velike kubikaže i sl.) jer se podrazumeva da tenkom nećeš u grad ... ima 1000 varijanti da se svako nađe u nekoj.
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Osim u Srbiji, zemlji iz bajke

Comment

• MagicMaster
                            CBC Član
                            • 22.01.2011
                            • 77
                            • Požarevac

U Austriji mislim da možeš 3 auta da imaš, plaćaš osiguranje za onaj najveći-najskuplje, i to ne moraš celu godinu, možeš mesečno. Ako zimi ideš na posao kolima, plaćaš, leti ideš mopedom, platiš za njega. Verovatno je nešto jeftinije ako platiš odma celu godinu. Ali to moram još malo da proverim.

Comment

• Blackeyed
                              CBC Senator XXL
                              • 06.07.2005
                              • 402
                              • Novi Sad

Šta mislite da se otvori glasanje, da vidimo šta je ko će šta da izvuče ove godine (mislim samo na poslednja dva slova). Mogu da budu opcije: normalna kobinacija (tipa: RT...), jedna kukica (tipa: ŠR), obe kukice (tipa: ČŠ), blam (tipa: UD, WC..).

Gledam malo po NS-u ovih dana, 4 od 5 kola ima bar jednu kukicu, možda je tako naišla serija.
                              "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

Originally posted by sri98
                                Ovako, da pojasnim ovo sa Đ Š Č Ć Ž.

Kao sto je poznato jos pre godinu ili koliko vec je odstampana prva serija tablica, ovih sa starim grbom. U ZIN-u su smislili da posto ranije nisu stampali Đ Š Č Ć Ž pocnu prvo sa tim da bi videli kako im ide, kako to izgleda itd, itd, pa se tako sada izdaju sve te table, kojih ce za par meseci biti dosta manje.

Druga prica je vezana za brojeve jer je svojevremeno neko u MUP-u smislio da im je lakse zbog pravljenja baze podataka i pretraga da se pocne sa brojevima, pa se tako sada uglavnom izdaju table sa brojevima do 060, osim ovih sa TX.
                                Forum ne sluzi za citanje vec iskljucivo za pisanje.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X