Menjaju se tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.04.2007
    • 1018
    • Zemun

Re: Menjaju se tablice

Cek, bre, pa ne moguce da NP ima vise vozila od BG-a, mora da je privatna

Videh isti dan i BG - Prle na nekom Tojota Dzipu
    Dr. Fritz Indra

Comment

• boban1982
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2010
      • 1106
      • Batajnica
      • SAXO VTS-BIC

Ja danas videh taksistu sa cetvorocifrenim brojem i naravno TX na kraju.Cudno mi bilo kako su ih nagurali...

Comment

• MagicMaster
        CBC Član
        • 22.01.2011
        • 77
        • Požarevac

Mislim da su trebali prvo da počnu da menjaju brojeve, onda bi mnogo manje bilo ovih sa kvačicama, a da kvačice ostavljaju na samom kraju ....

Taj rad:
        XX 001 AA
        XX 002 AA
        XX 003 AA

umesto što su išli

XX 001 AA
        XX 001 AB
        XX 001 AC

itd itd ...
        I recimo kada dodju do Ć i Č , jednostavno da preskoče ...

posle

XX 999 AC bi trebalo
        XX 001 AĆ da preskoče, da ide
        XX 001 AD
        XX 002 AD
        itd itd .... onda bi mnogo mnogo tablica trebalo da se potroši da bi došli do

XX 999 YY
        Pa tek onda
        XX 001 ĆA
        XX 002 ĆA
        XX 003 ĆA

ali ne, oni uvek krenu najtežim ... recimo po nekim računicama, dakle trebalo bi 999 brojeva za
        BG 001 AA
        BG 002 AA pa do kraja pa onda još 999 sa AB
        pa 999 brojeva sa AC
        pa 999 brojeva sa AD

dakle 26 000 tablica da se promene 001 do 999 a slova od AA do AS, i to bez W Y X ...
        pa onda još 26000 tablica od BG 001 BA do BG 999 BS
        pa onda još 26000 tablica od BG 001 CA do BG 999 CS

tako da GARANTUJEM (uzeo sam BG kao najveći grad, ovde u PO stiglo tek do PO 011 AA ) da nikada ne bi bilo potrebe ni za kvačicama, niti za engleskom latinicom X Y W ....

Ali ne, kreteni ....

Comment

• bora bora
          CBC Član
          • 22.08.2010
          • 13

nisam citao prethodne strane, ali cuo sam da se sledece god opet menjaju tablice, navodno grb ne valja, i izbacice strana slova W Y X... namerno su ubacili strana slova samo da bi opet uzimali pare pri menjanju tablica...brooka...

Comment

• marinac
            CBC Senator
            • 13.03.2006
            • 277
            • Beograd
            • Alfa 156 JTS

Doboro je sto ubuduce necu kupovati kola sa TX na kraju

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Ni to TX nista ne znaci. Skoro svakodnevno vidjam taksi vozila sa novim tablicama bez TX a juce videh i vozilo koje nije taksi ali ima TX.
              www.paluba.info

Comment

• Damn86
                CBC Veteran
                • 24.02.2010
                • 182
                • SKADARSKA kaldrma

Ja sam sa tablicama pobedio -BG XXX ĆČ
                Japanci su mali ali su ludi do kraja!

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Ovo mi sve liči na onu: Dokoni pop ...
                  Zašto podgrevati temu bez potrebe? Sve je rečeno i objašnjeno. I oko grba i rok važnosti tablica.

Comment

• Gaga
                    CBC Veteran
                    • 27.11.2010
                    • 124
                    • Novi Beograd

Franjo, apsolutno si u pravu, samo se podgrejava atmosfera bez potrebe, imaš veliki + od mene za ovo.

I ranije sam napisao da će do avgusta ove godine da se izdaju tablice ovakve kakve su sada, a onda će da usledi, ajde da tako kažem, poboljšanje istih. Samo da ponovim raniju konstataciju oko novih tablica, sa tehničke strane nove tablice su odrađene perfektno i bez ikakvih zamerki i jedne su od najkvalitetnijih na svetu.

Do avgusta tj. tokom avgusta meseca ove godine će se potrošiti tablice koje su već urađene. Radiće se poboljšanje tablica, odnosno ono je već u postupku i videćemo šta će se sve usvojiti kao zvanični stav ! Nadam se da će zvanični organi usvojiti neka od nagoveštenih stvarno razumnih predloga:

1. Novi grb ili ne ! Jeste najavljeno da će se staviti novi grb umesto ocila, ali to baš i neće moći zbog dve činjenice.
                    a) nov grb je već povučen i pre nego što je ušao u upotrebu i to zbog onih papagajskih kljunova i kokošijih repova na orlovima !!!
                    b) po pravilu Evropske Zajednice na tablice nemože da se stavi državni grb. Iz tog razloga naši su na ove nove tablice i stavili ocila što je po meni jako dobro rešenje. Jedina država u Evropskoj zajednici koja ima državni grb na tablicama je Slovačka.
                    2. Latinična slova koja se ne koriste u Srbiji (X, Y, W) ne bi trebalo više da se koriste.
                    3. “Latinična srpska slova !” (kako mi ovo čudno zvuči), Ć, Č, Đ, Ž, znači onaj drugi par slova, bi se “izbacio” iz upotrebe ! Ova slova, sa kukicama i kvakicama” ostaju kod oznake gradova, što je i sasvim normalno.
                    3. Razmišlja se i o promeni fonta slova, (ne samo zbog OCR kamera), tj. da se “vrati” još uvek postojeći font sa starih tablica, s tim da se prilagodi dimenzijama nove registarske tablice ! E tu ima jedan “mali” problem. Taj mali problem je taj, što onda treba uraditi nov format (alat) na mašini koja otiskuje (štanca) tablice. Izrada ovog formata je inače jako skupa i komplikovana.
                    Šta će sve biti i šta će se usvojiti od ovoga videćemo, sve je moguće, uostalom brzo će i avgust doći.

Naš OCR sistem kamera greši po neki put kod očitavanja ovih novih tablica i to baš kod drugog para slova, zbog “kukica i kvakica”, a i po neki put kod očitavanje "nule" zbog onih kosih osečenih delova . Kod oznake gradova ne greši jer je već od ranije podešen, a pogreši, ne uvek, i kod nekih stranih tablica, kod nemačkih recimo kod takozvanih slova sa “umlautom” (Ö, Ü, Ä).

Da ne zaboravim da spomenem oko registracionih nalepnica. Pošto sa novim tablicama imamo i registracione nalepnice, iz tog razloga se od 1. januara 2012. godine ukida zeleni karton osiguranja vozila koji je potreban za putovanje kolima u inostranstvo.
                    Pročitajte tekst u Presu „Po Evropi uskoro bez zelenog kartona“ : http://www.pressonline.rs/sr/vesti/v...g+kartona.html

Comment

• NShappy
                      CBC Senator
                      • 09.03.2005
                      • 261
                      • Novi Sad
                      • Ford Focus 1.8TDCi

Najbitnije bi bilo da promene font. Uz normalan font, ne bi ni te kukice i kvačice bile toliki problem.
                      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• boban1982
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2010
                        • 1106
                        • Batajnica
                        • SAXO VTS-BIC

Cujem na tv-u,kome se ne svidjaju slova na tablici tipa VO,WC i slicno,moze da uzme druge tablice ali naravno to kosta 2000 din...

Comment

• GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.04.2007
                          • 1018
                          • Zemun

Originally posted by Damn86
                          Ja sam sa tablicama pobedio -BG XXX ĆČ
                          Sta fali, prave zemunske tablice
                          Dr. Fritz Indra

Comment

• ragazzoni
                            CBC Senator XXL
                            • 24.02.2009
                            • 774
                            • Obrenovac i okolina
                            • Opel Omega 2.0i-16v

Samo jedno pitanje, mada nije direktno vezano za temu-Zna li neko adresu sa koje skinuti pravilnik o dimenzijama i obliku slova imena firmi na vozilima? Hvala unapred.
                            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

blok font, 10cm visine naziv a ostalo mzoe kako hoces.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• YUgisa
                                CBC Senator XXL
                                • 05.06.2008
                                • 793
                                • Subotica
                                • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by boban1982
                                Cujem na tv-u,kome se ne svidjaju slova na tablici tipa VO,WC i slicno,moze da uzme druge tablice ali naravno to kosta 2000 din...
                                Poznanik od moje sestre je to jako lepo sredio bez para Dosao na salter i kad je video tablicu sa takvom nekom provalom uzme zamoli saltersku radnicu da mu zameni, ona kaze ne moze, a on lepo kaze, a sad vi meni vratite nazad moja dokumenta i ova mu vrati i lik ode na kraj reda i opet stane u red i posle dobije druge tablice
                                Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

Working...
                                X