Koliko trosi ACCORD 2.0i-VTEC u gradu a koliko na selu ?
koliko trosi ACCORD 2.0i-VTEC
Collapse
X
-
Nemoj Nidzo odmah tako, uplasices nam novajliju..
Trosi onoliko koliko ga vozis, zavisi od klime, uslova saobracaja, podesenosti motora..
Dacu svoj primer:
Kad je moju Elantru vozio moj sef nabavke, koji je prethodni vlasnik, njemu je trosila do 9 u gradu, sa sve kllimom...On je sada porodicni covek, divlja kad vozi motor, kad je na 4 tocka, penzija..
Kad je Zivko uzeo Elantru za sebe, i pretvorio je u pijanu Hondu, znaci CRVENO, CRVENO, CRVENOOOOOOOO< OBRTAJI MOJI, SAD su crveni, Elantra ni teoretski ne moze da se spusti ispod 11.5 litara u gradu..
A ja vozim maksimalno rasipnicki, ali kad volim tako..
A u pitanju je 1.6 DOHC, moderne konstrukcije, pa opet...A garantujem da je fabrika rekla 7.5 na 100 km...
Comment
-
-
Znas kako kazu, kad sipas, onda trosi, kad nesipas, onda ne trosi
Zavisi dosta od noge, kad ja vozim sestrinog Yarisa TSport, on trosi ~8l u gradu, kad sestra vozi, onda bije preko 10l....
Comment
-
-
Sto se tice Accorda 2.0 iVTEC 155ks u nekim normalnim uslovima gradske voznje bez preteranog divljanaja trosi izmedju 10 i 12 l.Naravno moze i malo manje ali ko kupuje takav auto i misli o potrosnji od 7l ?
Comment
-
-
a zašto da ne misli. ako kupuje accorda 2.0 to je auto čija početna cena oko 21k evra nije auto od 100k pa sad kao potrošnja ne igra nikakvu ulogu. recimo ako čovek treba da prelazi oko 30k godišnje potrošnja mu itekako bitan faktor u kupovini automobila. recimo ako troši oko 11l to je oko 300000 dinara godišnje goriva. na 5 godina to je 1500000 ili oko 18000evra. to je skoro još jedan taj accord.
down to earth nisu svi koji voze accorda toliko bogati da imaju da se rasipaju za gorivo.
uostalom da ljudi ne gledaju na potrošnju ne samo kod nas ne bi se pravila s klasa dizel.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Bane, razlika u ceni registracije Accorda 2.2 i 2.0 je oko 16k din.
Računaj da za 5 godina dizel vredi taman tih 1000€ više prilikom prodaje.
Za koliko godina ćeš da nadoknadiš početnu razliku u ceni? Zavisi koliko kilometara prelaziš.
Ja nisam mnogo razmišljao, jer kod nas Type S (više vrata ću da vozim kada počnem da ćelavim) ima samo benzin, ali da je moglo da se bira, verovatno bih se dobro zamislio. Oko 3700€ je razlika za 5v sport, najveća razlika dizel-benzin sa istom opremom kod nas na tržištu.
Evo prostog XLS fajla, varijable su cena automobila, prosečna potrošnja, cena goriva i kurs evra. Cena i učestalost servisa nisu uzeti u obzir.
Comment
-
-
E pa onda uzmi u obzir cenu održavanj dizela, koja je veća. Vožnju dizela koja je sporija, neudobnija, nepreciznija. Uzmi u obzir razliku između cene benzina i dizela koja je sve manja i manja. I na kraju dugotrajnost benzinca, ali ne samo motora, nego celog prednjeg vešanja, kočnica, poluosovina, guma. Na sve ovo uzmi razliku para između dizela i benzinaca, oroči ih u banci i za 5 godina uzmi finu kamatu.
Lako je računati kolko samo na pumpi potrošiš, ali to nije jedini trošak na automobilima.
PS. Bez obzira što je taj 2.2 dizel sa Akordom i dalje mnogostruki svetski rekorder u svemu i svacemu, Accord 2.0 je značajno bolji auto.
PPS. A kad me vučeš za jezik, ne znam ni što si uzeo TypeS kad je isti ko obični Civici sa 1.8 motorom. A i promašio si najbolji novi Civic, a to je onaj japanac (onaj s gepekom), a ne taj englez... Ali naranvo, tebi je bio bitan dizajn i to da piše TypeS pa makar to TypeS ne značilo ništa
...
Comment
-
Comment