a uuuu brate...sto ne saceka jos koji dan...
Slomio sam vozacko sediste - potrebna hitna pomoc
Collapse
X
-
ne znaci bas tako jednoznacno. zavisi koji je matrijal u pitanju.brate...var ne sme da pukne...znaci nije dobro zavareno...
alu legure koje se vare pucaju bas na varu. zato se izmedju ostaloga i alu felne nikada ne vare ako je pukotina u dubinu materijala, i bacaju se.
kao sto se ne vari ni duraluminijum vec se lepi. itd.
dobro zavariti je vraski tesko i jako malo ljudi to zna da radi, a jos manje da rentgenom ispita zavareni spoj.
inace majstori koji znaju vrhunski da vare su veoma skupa radna snaga i tesko se do njih dolazi.
praksa pokazuje da sedista na autu se ne vare uspesno i da ponovo pucaju stoga je trajno resenje zamena sedista.
varenje je samo privremeni pokusaj da se zamaskira problem, obicno.
volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Upravo to Brick, kod Saxa su sedista od alu legure (mali gradski auta, pa nema potrebe valjda za jacim sedistima) i svako varenje zbog karakteristika materjala puca bas na mestu vara. Ne spadam u klasu super teskasa ali ipak na najmanje naprezanje sediste pucaOriginally posted by brick
alu legure koje se vare pucaju bas na varu. zato se izmedju ostaloga i alu felne nikada ne vare ako je pukotina u dubinu materijala, i bacaju se.
kao sto se ne vari ni duraluminijum vec se lepi. itd.
dobro zavariti je vraski tesko i jako malo ljudi to zna da radi, a jos manje da rentgenom ispita zavareni spoj.16 v's thats 8 more than i need!

Comment
-
-
Meni su za popravku koznog sedista, gde je pukao naslon na jednoj strani, trazili 1500 din, sve sa skidanjem i vracanjem koze i to da se ne provali.Originally posted by jaksaKoliko sam ja video, to je pre zenaOriginally posted by dintel011Evo ti broj coveka koji moze da ti sredi sediste.
011/347-0257
Bavi se tapaciranjem, varenjem, popravka mehanizma...
Odlicno uradjeno zavarivanje (CO2), morali su da skinu tapacirung naslona. Jedino nepovoljno je sto su jako skupi. 2000 dinara.
Comment
-
-
Meni su rekli doduse 1500-2000, i na kraju je bilo 2k, ma ok, samo da drzi.
Inace, da nisam slomio i donji nosac ne bih ni zavarivao, vec bih mehanicki ucvrstio, uz pomoc neke shipke i vijaka, sto preporucujem da svako ko ima slomljen naslon od nekog matrijala nepogodnog za zavarivanje, i uradi.
Na slikama se vidi kako sam ja to 1. put i uradio, pa je drzalo par meseci dok se nisu vijci malo otpustili. Naravno, to moze i daleko bolje.
Comment
-
Comment