Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Poskupljenje goriva

mali off: norveska je socijalizam u pravom smislu reci. boravio sam tamo jedno vreme 2001.god. alkohol, cigarete i benzin su luxuz tj akcizna roba i jedino je to skupo. Ujedno je porez na licni dohodak 50% i nema uplatio ne uplatio, drzava to uzima sama ali zato na kraju godine vraca jedan deo. u severnim i manje rezvijenim delovima drzave zimi se porez smanjuje na 25% zbog radi teskih zivotnih uslova. takodje razlike u platama zaposlenih gilo gde je max 100% , direktor vs. cistacica na primer. najplaceniji su lekari i nema klasa u drustvu. svi su srednji stalez. bili su sirotinja dok nisu nasli naftu i naravno dali je americi da je exploatise i to dobro naplacuju. krompir i riba su im glavni prehrambeni proizvod.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• weasel
      CBC Veteran
      • 07.06.2005
      • 115
      • Novi Beograd

Bas tako tamo su porezi/akcize ogromne ali zato kad neradis nista imas ogromnu pomoc , zdravstevno, obrazovanje sve je skoro dzabe

Comment

• milannik
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2004
        • 1455
        • Niš

Ako cemo tako, pa kod nas je pores na zarade mozda i veci, ako za radnika sa ~16.000 hiljada plate, drzava oporezuje (uzmeo od njega i poslodavca) jos priblizno ~11.000, o cemu mi pricamo. Akciza na benzin preko 100 %, alo bre...

Comment

• vladaa
          CBC Član
          • 07.08.2009
          • 65
          • nis

Originally posted by milannik
          Ako cemo tako, pa kod nas je pores na zarade mozda i veci, ako za radnika sa ~16.000 hiljada plate, drzava oporezuje (uzmeo od njega i poslodavca) jos priblizno ~11.000, o cemu mi pricamo. Akciza na benzin preko 100 %, alo bre...
          Drzava uzme i mnogo vise platis i na most i na cupriju i jos na 10 mesta Ti kao preduzetnik a i ostali znaju to dobro.A da ne pricam ja, kao vlasnik knjigovodstvene agencije, sta sam sve video, kako naplacuju ljudima 30.000 za kontrolu izduvnih gasova iz dimnjaka cevabdzinice ili kako lupaju kaznu 100.000 radnji sa pazarom od 3000 dnevno za zakasnjenje uplate doprinosa od jedan dan.Alo bre !! Da ne idem u off, iz cene goriva se finansira 70 % budzeta drzave i kako sada stvari stoje cene goriva ce biti sve vise a kvalitet sve losiji!
          SKR je SKR za SKR

Comment

• nik2yu
            CBC Senator
            • 19.11.2007
            • 298
            • belgrade

bez komentara

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=405275
            Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• weasel
              CBC Veteran
              • 07.06.2005
              • 115
              • Novi Beograd

Bice ko leta 2008 tad je koliko se secam bilo 120 ...

Comment

• ragazzoni
                CBC Senator XXL
                • 24.02.2009
                • 774
                • Obrenovac i okolina
                • Opel Omega 2.0i-16v

Duplo poskupljenje goriva

Novo poskupljenje goriva + nove akcize na gorivo. Šta reći, imamo li šanse da nastavimo da se vozimo? Poskupljenje struje umesto najavljenih 10% pretvara se u 20%! Šta očekivati za TNG, posle uredno obavljenjih atestiranja????? A kvalitet i tačnost merenja količine istog....????? Na našu cenu izgleda da nema uticaja svetsko kolebanje cene sirove nafte od 168-58 dolara za barel!!
                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Retko ucestvujem u ovakvim i slicnim temama jer hteo ne hteo uvek zadjem u politiku, a to nije dobro. Uglavnom iako ne vozim auto svakodnevno mislim da su sadasnje cene goriva visoke i da prosto nije u redu da procentualno drzava od cene svake litre uzima takoreci skoro polovinu. Koliko god se trudio da budem racionalan sa jedne strane, a za sebe znam da ne vapim za autom svaki put kad treba negde da odem sa druge strane, svaki put sve nervoznije prihvatam povecanje cena. Znam da je vreme takvo da ako imas para nista ti nije skupo, a ako nemas to je samo tvoj problem ali opet ovo sto nam rade je krajnje nekorektno i na neki nacin monopolisticki. Drzavi ne mozemo nista ni kao grupa, a kamo li kao pojedinci. Eventualno da se oformi neko drustvo/udruzenje na globalnom nivou koje bi za cilj imalo spontane i dobrovoljne sto veceg broja vozaca za kratko vreme pa da se nekim radikalnim protestom stavi do znanja da to sto neko vozi auto ne znaci da nema sta drugo u zivtu da radi vec da je to odavno postala potreba pogotovo u gradu kakav je Bg. Znaci nesto slicno kao sto su taksisti uradili kada su blokirali ceo grad ili bar neka kampanja sa plakatima koji ce osvanuti po gradu i flejerima koji ce se deliti vozacima na semaforu ili recimo prikupljanje sto veceg broja potpisa protiv pljacke i monopola drzave nad gorivom.

Comment

• AlNik
                    CBC Veteran
                    • 18.07.2008
                    • 144
                    • Beograd

Originally posted by markofpi
                    Uglavnom iako ne vozim auto svakodnevno mislim da su sadasnje cene goriva visoke i da prosto nije u redu da procentualno drzava od cene svake litre uzima takoreci skoro polovinu.
                    Skoro polovinu? Drzava uzima u ovom trenutku oko 65% po litru, a sa novim akcizama, to ce da se blizi udelu od 70%. Evo kako je to izgledalo u junu 2009. godine:

Comment

• weasel
                      CBC Veteran
                      • 07.06.2005
                      • 115
                      • Novi Beograd

Da je srece da drzava uzima 50% i manje ...

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Ok, nisam bas bio bas upucen ali ako je tako kao sto kazes, a pretpostavljam da jeste onda je to jos veci sok
                        Sve sto mi kao obicni korisnici automobila kao prevoznog sredstva mozemo da uradimo jeste ono sto sam napisao ili bar mislim da jeste. Licno mi je veoma bitno na skretanje paznje da ovakav problem postoji i da je sve veci i veci, a pogotovo je veliki jer sa poskupljenjem cene goriva poskupljuje i sve ostalo.
                        Bilo bi lepo kada bi neki novinar obradio malo ovu temu i naveo neke adrese kao sto je ovaj forum gde dosta ljudi realno negoduje zbog toga, pa da krene par emisija na tv-u itd. Na kraju neki radikalni protest na primer da se jedan mesec bojkotuje gorivo i ne kupuje ili kupuje za stvarno osnovne potrebe za autom, pa onda kao sto rekoh plakati po gradu pa cak i na primer dvnodnevna blokada grada gde ce se videti koliko nezadovoljnih ima, a ciji su zahtevi opravdani.

Comment

• Alekre
                          CBC Senator XXL
                          • 12.09.2005
                          • 780
                          • Smederevo

Na kraju ce biti skupo voziti i skuter...

Stvarno ne razumem, da li se uvek krpi budzet tako sto ce dignu akcize na gorivo... Sad' mi vi kazete jel postoji razlika izmedju njih i nekog deteta koje ima neke pare i trosi ih bez nekih granica jer zna da ce mu mama i tata uvek dodati koliko god ono potrosilo pare na gluposti. Valjda oni tako razmisljaju da ce uvek od nas da uzmu

Inace, MMF je nezadovoljan Srbijom zato sto nismo mnogo uradili s pozajmicama i pomoci koje su nam dali. Planiraju da novac koji je namenjen nama daju drugim drzavama (onim koji hoce da se razvijaju). I sad se ja pitam, gde su izjebali tolke pare i sta rade sa parama od ovih akciza. Jedan dan cu samo da se odselim odavde i u pm.
                          Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• veljalupo
                            CBC Početnik
                            • 16.01.2010
                            • 2
                            • SRB

nov sam ovde, pa da ne budem suviše radikalan

- jel kasirka isporuči robu vrednu 120 rsd za eventualno 115? Ne.

- jel država uvela maltene, "preke sudove" (čitaj novi ZOBS)? Jesi vozio 15 km over, go there and pay!
                            - jel, bar, mesec dana trajala kalvarija automobila, recimo na prilazu Gazeli; uvrnuti trapovi + šlepanje
                            +najjeftiniji majstor + min ~100-150 jura, maltretiranje i problemi sa familijom i na poslu...
                            - jel na pružnom prelazu u Batajnici otpadaju bubrezi, auspusi i još ponešto?
                            - jel na starom putu N.Sad - Beograd, naročito noću, imamo najblaže, ono, ko preživi, pričaće?
                            - jel na "autoputu" ZG-BG, potez trošarina Šimanovci - NBG bezbedno voziti 120 km/h i jel to stvarno
                            autoput? Pečovanje, non-stop sl za održavanje nešto sužava, radi, udarne rupe na obe str i kolotrazi -
                            milina za po kiši i poledici Ako nije, oma skinuti trošarinu, ev 1 din da ovi u kapićorkama imaju
                            za burek!
                            - jel ste sipali evro dizla pre Nove godine na nekim pumpama. Auto ni da bekne (ja, common rail), pravac
                            pumpa, aditiv, dodatni trošakovi (s@eb motor, kašnjenje), pazi proradio
                            ....
                            - ili, da jel-ujem dalje il da glumimo ovce za kl...?

Rešenje:
                            - pod hitno da, (jeste, država) oformi fondove koje mi, da prostite, trpamo. Evropsli obrazac već imamo, policajaca (i finansijsku, brE) fala bogu imAamo, pa lepo na "preki", izvolte papiri (tražili ste-dobili ste), slikice su tu, dokazi i svedoci i nji imAmo,... piši:
                            " Po rešenju Prekog Suda, dne tog i tog, na račun oštećene stranke, ima u roku od 8 dana (zatezačke kamate 15%, da se isplati tolko, fertig!"

Ili samo tako ili nikako (čitaj, bacio si 6000-16000 jura) i još jedno se seti one kasirke

Comment

• Viper
                              CBC Senator XXL
                              • 25.11.2004
                              • 700
                              • Kać

Ajde kad budes nasao neko lepo mesto za preseljenje javi ovde da se svi kompletno odselimo, posto cemo uskoro ovde ziveti kao u srednjem veku.
                              I DONT NEED SEX
                              goverment fucks me every day!

Comment

• alexa05
                                CBC Senator XXL
                                • 23.07.2006
                                • 1769
                                • Smederevo
                                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Al sta onda!? I konj moze da s**** nogu kad uleti u rupu!
                                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                                X