Svi spominju KL-ZE motor A sto se tice perfomansi BPD-T motor je dosta bolji ali na ovim prostorima ga slabo ima ili je on radjen za druga trzista!
BPD-T ILI KL-ZE KOJI JE BOLJI MOTOR
Collapse
X
-
kako mislis koji je bolji motor?kvalitet?snaga?l-ks proporcija?to je kao prvo..
kao drugo jedan je atmosferac,v6,veoma cenjen motor i verovatno jedan od najboljih v6 atmosferaca na svetu(izdrzljivost,kvalitet,dizajn)...
drugi je turbak,4 cilindra,spreman za Mazdine WRC aute.izjasni se na sta si mislio..."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
-
-
Eh, sad...
Pa ni KL-ZE-a nema, on je radjen za Japan
KL-ZE je full atmo V6 motor, sa svojih 2500ccm, i 200ks, koji se lepo vrti, a i zbog kubikaze ima vise nego dobar obrtni moment, a i idealan je kao swap u V6 Mazge (323F (BA), MX-3 (samo sa V6 motorom), jer uz minimalne izmene staje i dobija se poprilican napredak za minimalni ulozeni novac, jer je budzenje sestaka... skupo.
BP(D)-T je turbo motor, koncepcijiski drugaciji od gore pomenutog, pravljen za trke, prevashodno, a posle pusten medj' raju kako bi mogli da dobiju homologaciju.
Postoje dve varijante doticnog, odnosno to je isti motor samo sto je u GTX isao sa nesto slabijim komponentama, a u GT-R sa jacim. GT-R je napravljena u 2600 (ili bese 2900) komada, pa su izuzetno retke, a jos redje su one koje su cele.
Naravno turbo motor je mnogo lakse "budziti", znam za jednu GT-R koja je izbacila 266ks na zamajcu, od toga se odbiju gubici na prenosu, koji su kod 4x4 nesto veci, i dobije se preko 200ks na tockovima, sa standardnih 180+. Jedino sto je radjeno na tom autu je cevka od 60mm do zadnjeg lonca, pecurka i paljenje malo pomereno unapred.
E sada boljka GTX i GTR je menjac, slabije je konstrukcije, pa im je to i najcesci, a bogme i najskuplji kvar. Pa je pametno ako se upusta u budzenje doticnih da se zapocne od menjaca, osvezi i ojaca po mogucnosti.
Oba motora imaju svoju char i oba su retka, a koji je bolji... Zaista je tesko reci, jer im je konstrukcija drugacija, ali da bih oba posedovao... bih
p.s. TuRbo Wankel iz RX-7 FD3S je kewa, mada se ne bih bunio ni za atmo iz RX-8
Comment
-
-
V6, lakse ga je odrzavati, u odnosu na turbo, a i ima ga vise na trzistu.
Ekonomska logika i kraj.
Jedino je pitanje da li bi ti da osetis lepljenje za sedista intenzivno ili postepeno..
Danas me je decko bas zvao, kome treba zadnji most za 4x4 BG, i ja sam mu nasao, samo da vidimo u kakvom je stanju auto..
A auto je trkacki GTR, ali bez menjaca..
Tako da je istina sto Vocko kaze, menjac skup, redak, i odlazi..
Dakle, manja ti je zezancija sa V6, a lakse se pasuje na tvoj auto, tako da bolje njega uzmi i uzivaj, ne moras ni neke posebne prerade da primenjujes.
Comment
-
-
Comment
-
-
TRIO_driver, naravno da moze da stane KL-ZE u MX-3 ali u one koji vec imaju V6 1.8l, a archiexxx vozi 1.6 pa bi ubacivanje bilo mnogo veca zezancija, to je rekao Vocko, a ima ovde na forumu vec KL-ZE u MX-3 samo treba potraziti.
archiexxx KL-ZE, ces tesko naci to je trazena roba, ali mislim da je cena oko 1500e, ispravice me mikimazda ili VOcko ako sam promasio cifru, uostalom miki to najbolje zna.
Comment
-
-
Evo napisa JNC dok sam kucao...
Cena za KL-ZE je, verovali ili ne, <1000$, ali to je u Japanu, na to treba dodati carinu, porez, brodarinu... A sve je to znatno skuplje ako vam prodavac ne moze izdati potvrdu da nema ni kapi ulja u motoru, jer se onda on tretira kao zapaljiva roba i transport kosta znatno vise.
Znam za motor iz MX3, 1.8v6, koji se prodaje za ~350e, ostale nisam nalazio, ali je bila jedna 626 sa 2.5v6 (KL-DE) na prodaju, cela, za ~1500e.
@archi - Isao je samo 1.6 (I4) i 1.8 (V6). Kojih 9 razlicitih vrsta ????? Daj vise info-a
Comment
-
Comment