Pa lepo. Posto ne volim da perem auto a spremao sam se za put oprao sam sa 5 litara vode sva stakla i osusio gumenim raherom. Nanosi se na potpuno cista i suva stakla. Tako sam i ja. Nakapljao sam na parce gaze (originalno malo parce iz seta od oko 5x5 cm) i utrljao svuda lepo. Posto je tada bio suncan dan a stakla ne perfektno cista, kako sam ja mislio da su, bilo je sve musavo. Trudio sam se da mi to ne smeta. Te nazovimo fleke potpuno nestaju kad se prvi put nakvasi staklo (to nisam znao i nigde ne pise) i kad se osusi nema ih vise. E sad jos nesto o trajnosti tretmana. Ranije sam imao namazano na zadnje staklo i bas sam posmatrao koliko to dugo traje. Moj auto je na ulici gde ima smoga, prasine itd. Posle skoro tri meseca je efekat ostao kao da je namazano juce. Ja uopste skoro ne perem auto. Pere ga odn. kvasi samo kisa. Potrebno je paziti da se zaista predje svuda jer nije dobro da ostanu ne tretirana mesta. Sredstvo veoma brzo isparava pa zbog stednje treba koristiti manji tampon i trljati brzo. Nazalost, krpica se isprlja ako nije potpuno cisto (a obicno nije) pa mora da se baci iako ima u sebi natopljeno sredstvo. Video sam da postoje slicna sredstva u flasi sa prskalicom ali ih nisam probao. I ovo je bilo prvi put pre par meseci. Obicno ne verujem u cuda pa zato skrecem paznju jer me je efekat zaista prijatno iznenadio. Posto ovde stalno pada kisa ja vise ne bi mogao da zamislim zivot bez toga. Najzanimljivije je da veoma retko vidjam aute premazane sa slicnim sredstvom. Karakteristicno na prvi pogled je da se skupljaju sitne kaljice na staklima (jasno uocljivo). Kad te kapi postanu dovoljno teske onda samo skliznu jer staklo ne da da se ista za njega zalepi. Kad se vozi po kisi vetar raznosi veoma lako kapljice koje se penju na gore prema krovu i prema prednjim stubicima i tamo nestaju. Sve u svemu vrlo zanimljivo i jednostavno ali me posebno cudi trajnost premaza s obzirom da flasica od 200ml kosta oko 10 evra pa je to isto vazno. Potrosnja nije velika niti sam bas cicija ali kad bi za svaku glupost dali po 10-tak evrica gde bi nam kraj bio. Imam veoma jak utisak da ljudi na osnovu mozda losih iskustava sa kojekakvim sitnicama ne veruju u dzidza-bidze pa zato ne koriste a stvarno je vredno paznje. Poceo sam kao manijak da zagledam automobile ali je malo tretiranih. Valjda znate da ne radim za SHELL ali zasluzuju svaku pohvalu mada nisu jedini koji proizvode slicno sredstvo. Bilo mi je bas pravo uzivanje na putu jer sam bas gledao sta drugi rade. Neverovatno mozda, ali nekome se krecu brisaci brzo nekome sporo a ja bez brisaca samo prodjem pored njih kao pored turskog groblja. Za tolike godine nikada nisam obratio paznju na takve sitnice. Mozda jos jedan dokaz da se covek uci dok je ziv. Ko zna sta jos ima da se vidi sto vecina nas na primecuje a samo zato sto jednostavno ne gleda. Zato i postoje forumi da se podeli iskustvo sa sto vecim brojem ljudi.

Comment