Metlice brisaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Metlice brisaca

Problem je sledeci: metlice brisaca shkripe prilikom brisanja. Brisu bez problema, celom povrsinom, nigde nisu ispale one metalne shine, mekane su, lepo nalezu na staklo, sto bi se reklo - sve po PS.

Sta raditi? Da li soferku premazati nekim od onih anti rain mazalica, da li nesto raditi sa metlicama ili jednostavno staviti nove metlice?

Pricam o normalnim metlicama koje na sebi imaju logo GM, znaci trebalo bi da su kvalitetne.

Jos i ovo: to se desava samo kada je vlazno staklo, znaci kontra od svih normalnih pravila.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
  • rajmax63
    CBC Prijatelj
    • 02.04.2005
    • 1415
    • Bačka Palanka
    • AUDI A6 2.0TDI 170KS

da li uvek skipe tj.kada idu gore ili dole,mokro staklo ili polu suvo.to sto pise GM ne znaci nista,probaj obrisati staklo sa apotekarskim benzinom.licno obrcam paznju na metlice jer mnogo sam u autu(50.000-60.000 godišnje) ali iz iskustva najbolje su champion.traju mi po 2god
    blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
    Audi ima crveno T

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Ja sam vozio pre neki dan bez brisaca a sa RAIN X premazom
      probajte. Odusevio sam se. Radi super na preko 120km/h

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

zar te Champion izdrze samo 2 godine...cccc, meni Lucas izdrze oko 5 godina, Bos oko 3 najmanje a obicno 4 godine, Volvo original metlice oko 6 godina, domace metlice oko 2 godine.

i nisam bas odusevljen sto ne traju duze jer nema razloga da se ne prave kvalitetnije...
        znaci, savrseno brisanje uz uslov da je staklo redovno odrzavano i prano samponom da se skinu naslage silikona, smoga i ostaloga- znaci obicno redovno pranje auta.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141

Jos i ovo: to se desava samo kada je vlazno staklo, znaci kontra od svih normalnih pravila.
          i meni se desava ali samo sa zadnjim staklom ponekada. ne znam tacan razlog, pretpostavljam da se radi o oprugama i sili kojom one pritiskaju metlicu na staklo, odnosno da su prejake kada skripi po vlaznom staklu.

ja nista ne diram, kako se samo pojavi tako i samo nestane.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Brick, i to je kod mene kontra. Na zadnjem staklu brisac radi kao da ga nema, jedino ga provalim kada gledam u retrovizor. A prednji se manje cuju kada namestim volume HU na preko 23.

Comment

• rajmax63
              CBC Prijatelj
              • 02.04.2005
              • 1415
              • Bačka Palanka
              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

pa dobro mogu izdrzati i vise,ali cim pocnu samo malo muljati ja ih menjam.sa boschom sam imao lose iskustvo.kada sam bio u nemackoj kupio sam ih tamo i to u pravoj radnji.posle dva dana su toliko muljale da sam ih momentalno zamenio.oci su mi ispale da vidim zašto ali nisam mogao da ustanovim.gume su bile idealne ali nije vredelo.auto mi moze biti prljav ali stakla ne pogotovo unutra.
              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
              Audi ima crveno T

Comment

• Nenad
                CBC Senator XXL
                • 06.01.2005
                • 1364
                • BBgd/Mow

Brick,

Zavidim ti. U Moskvi se brisaci menjaju 1-m godisnje, nezavisno od marke i modela.

@sr198,

ponekad hoce da skripe kada se skine grafitni sloj sa gume koji je zastitni i ima neku funkcuju da poboljsa klizanje po staklu. Verovatno je sda samo guma koja je pocela da skripi i ubrzo ce izgubiti svoja svojstva.

Kao prvu meru poslusaj sta je Brick rekao, ako se problem pojavi ponovo najverovatnije je do grafitne zastite. Mozes da prilikom pranja stakla isto premazes sa polovinom od jabuke. Jabucna kiselina odlicno skida svako g!@# sa stakla, posle toga isperi vodom.
                Boost or bust...

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Videcemo onda sutra. Pranje, jabuka, pranje i eto vama posta sa rezultatima. Mada, malo mi je cudno to za praljavstinu - oprao sam ceo auto u subotu , kada se pre nahvata opet?

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

ne volim zimu, ne bih se menjao za Moskvu )
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

A volis da vozis po snegu

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Nemam licnih iskustava ali sam citao da Gates proizvodi izmedju ostalog i metlice koje su od modernije gume pri cemu se pominje i teflon. Ne bi bilo lose da se prosara malo po stranicama poznatih proizvodjaca jer oni bez svake sumlje ne mogu da odole a da se ne pohvale da koriste modernu tehnologiju za svoje proizvode. Uzrok trosenja metlica nije samo sneg i led vec i tecnost za pranje i niz drugih sitnica. Rekoh vam gore. Vozio sam preko 2 sata bez brisaca po slaboj kisi i meni je to bilo bolje nego sa brisacima. Ako racunate s tim da vam staklo soferke bude svakog delica sekunde cisto kao izlog na Jelisejskim poljima dobicete pre cir na zelucu od sekiracije, buku brisaca, "hipnoticno" klatno, i ko zna sta jos pre nego sto ce vam staklo biti perfekto cisto. Ja ne znam sta RAIN X sadrzi osim da je to rastvor alkohola jer na njega mirise. Taj sloj brisaci ne podnose bas najbolje (ne klize po njemu lepo) i to je bio razlog sto sam pokusao i vozio bez brisaca. Kome bi jos to palo na pamet i da proba iz cistog mira. Javicu sta se desava po jakoj kisi. Bas sad kad treba da pada za test nema je. Sto se tecnosti tice mazao sam tampnom gaze i znam za sigurno da nije silikon u pitanju jer imam iskustva sa istim i znam onaj osecaj pod prstima. Ovo se ne oseca nista kad alkohol ispari. Ove zime sam imao namazane samo delove soferke koje ne brise brisac i veoma je zanimljivo da recimo pahuljica snega jednostavno odleti pre nego sto se zalepi i istopi na soferki sto se normalno desava na cistom delu stakla. Kome nije veliki rizik da potrosi 10-tak evrica neka proba. E sad, postoji i anti fog od istog proizvodjaca o kome je vec bilo pisano negde ovde za iznutra ali to nemam ali cu da probam na jesen kako radi

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Nenad dade tip za brisanje polovinom jabuke. Dobra fora. Inace stakla se peru inace blagim rastvorom amonijaka u vodi jer dobro odmascuje od
                          smoga. Taj rastvor je takodje veoma "zdrav" za krpe od jelenske koze (prirodne ili vestacke) za razliku od deterdzenata od kojih krpe ne mogu kvazi NIKADA da se potpuno isperu.

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Daklem, oprao ja soferku par puta, sto sa deterdzentom, sto sa jabukom, tako sam uglancao da se vidi kroz nju kao da je nema.

Ukljucio brisace i zalivao vodom. U pocetku su radili u miru i tisini, a onda su nastavili po starom (ipak malo tise i redje, ali opet skripucu).

Vidim ja da ce biti kupovina novih metlica, a bas steta, jer ove lepo ciste i nista ne propustaju.

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Ma Rain X je super stvar, preporucujem svima.

Nego, drainX....kako si ga nanosio na staklo ? Meni se ono uputstvo na pakovanju obrisalo, jer mi je malo rainX-a nakapalo tu....ja ga licno nisam nanosio nikad, pa ajd ako ti nije tesko, objasni proceduru.

Comment

Working...
                              X