Pinzgauer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

Pinzgauer

Gde da kupim Pinzgauera? Koliko kostaju?

Kad nabavim vozilo, zamenio bih njegov benzinski motor nekim dizelom - koji motor mi preporucujete?

Da li je neko na nekom vojnom otpadu video delove karoserije za Pinzgauera? (ako bude trebalo nesto da se menja na limariji)
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
  • milannik
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2004
    • 1455
    • Niš

Pa kupi ga na vojnom otpadu
    Delovi i sto tamo, a za dizela, neki 2.4 mercov?

Comment

• jeronimo
      CBC Senator XXL
      • 27.10.2005
      • 390
      • beograd
      • ваз 21214-20

video sam par komada preredjenih, motori iz mercedesa...
      naravno ostaje i to za sta ti treba zbog otežanog sredjivanja enterijera...
      (prilagodjen je posebnoj nameni) odgovara uglavnom za lov...
      prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Rubi
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 519
        • Beograd

Namena: transport ljudi (ljubitelja prirode) & opreme (ronilacke) - komfor nije primaran (dobro bi bilo da ne prokisnjava, ali nije nuzno )
        (\__/)

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

To se kupovalo na onim vojnim licitacijama,svakih par meseci bude neka.
          Imas ih i u oglasima cini mi se...

Comment

• jeronimo
            CBC Senator XXL
            • 27.10.2005
            • 390
            • beograd
            • ваз 21214-20

onda idealno odgovara svrsi, upotreba je otprilike kakva je i fabrički predvidjena,licitacija ili poseta vojnom otpadu(ima jedan na putu za topolu posle mladenovca) ima i desantne camce(ruske) a i patrolne sa alu. koritom...
            prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Rubi
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 519
              • Beograd

Jel' ima neko slucajno broj telefona od tog otpada na putu ka Topoli? Video sam jednog Pinza u dvoristu, ali sam isao autobusom pa nisam mogao da svratim i pitam (bilo mi glupo da glumim srcani napad, ili tako nesto, pa da bezim preko tarabe ) Gledacu da navratim do tog otpada tokom nedelje...
              (\__/)

Comment

• zec
                CBC Senator XXL
                • 05.01.2005
                • 450
                • bgd

Javi sta si uradio! Ja bih se rado provozao u tom vozilu sa opremom naravno
                "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Rubi
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 519
                  • Beograd

Prva ponuda:

Auto ('prevozno sredstvo') je na BG tablama, vlasnik ga je uvezao iz Svajcarske, hoce da ga proda tek na jesen i cena je 2000 evra.

Stanje karoserije - nije sjajno, ima dosta korozije... Sto se mehanike tice, covek ga vozi, verujem da je sve OK.
                  (\__/)

Comment

• Rubi
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 519
                    • Beograd

Druga ponuda: na placu ispred Topole... Blize podatke nemam, cekam da prodje praznik, pa da zovem... Cena je 1550 evra.

Cini mi se da mu je limarija mnogo bolja - ima slojeve vojne farbe, koji su poceli da se gule, a ispod je neka sivkasata osnovna farba - koliko sam uspeo da vidim, nema mnogo korozije. Fale mu neki detalji (rezervni tocak, retrovizori, migavci su polomljeni, nema cep za gorivo), ali cini mi se da je u boljem stanju.
                    (\__/)

Comment

• Manfred
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2007
                      • 905
                      • Beograd

u svakom slucaju ces imati josh ulaganja oko sredjivanja detalja i zastite limarije...

Kod ovog civilnog su detalji bolji, tj ima dobru ciradu, ima rezervni tocak, ima kantu za gorivo, ima prozore, migavce, gume su u boljem stanju i sto je najbitnije vozi se. Ovaj na vojnom otpadu nije paljen verovatno par godina unazad.

Moj glas za civilni.

Comment

• Rubi
                        CBC Senator XXL
                        • 06.05.2005
                        • 519
                        • Beograd

Jos jedna ponuda: 2000 evra, pristojno izgleda, OK gume, OK cirada, motor radi (malo stucka, al' radi)... Video sam i dva perfektna, jedan sa ciradom, ali gazda bi ga prodao za 5500 evra, i jedan sa cvrstom kabinom koji nije na prodaju (a taj je bio u najboljem stanju...)

E, sad... Zvao sam coveka iz Topole, onaj Pinz za 1550 evra nije trenutno u voznom stanju, fale mu karburator, anlaser i alternator. Ima papire za njega. Kad ga 'dotera' u vozno stanje, trazice za njega 2000 evra. U toj kombinaciji mi se vise isplati da uzmem ovaj iz Beograda, za iste pare. Sa druge strane, videcu za koliko je voljan da mi spusti cenu, a da zadrzi ceo motor (posto i onako hocu da stavljam dizel), i da nadjem majstora u Topoli koji je voljan da ugradi dizel. Svi ovi 'sredjeni' Pinzevi su farbani, i to ne bas umesno (osim onih sto su mi van budzeta, ili nisu na prodaju). Ovaj sa vojnog otpada je 'prva farba', i ispod te farbe je u odlicnom stanju. Razmislicu jos o svemu tome, pa se javljam posle praznika...
                        (\__/)

Comment

• dfast
                          CBC Senator XXL
                          • 26.05.2005
                          • 1302
                          • Hoofddorp NL /Bgd

Nije mi jasno kako mogu da rdjaju kad im je karoserija od aluminijuma, osim ako su to samo prateci delovi na karoseriji.
                          Koje disel motore ubacuju? .. znam da je bilo pokusaja da se ubace disel motori ali nije bilo tako jednostavno da li zbog dimenzija jer novije verzije u koje su isli disel motori, su vecih gabarita.
                          Svi se zale na udobnost ali po meni je to jedan od najudobnih terenaca tog doba. Ima klasicne opruge i nezavisno vesanje na sva cetri tocka za razliku od ostalih terenaca koji su imali gibnjeve i klasicne mostove napred i nazad. Druga stvar izuzetno stabilan za svakog ko ima iole malo iskustva sa voznjom uopste. Nestabilan samo za mladu vosku koja iz dajca predje u pinza i pozeli da oseti cari brzine. Kvalitetan, ne kvari se cesto i jedina mana mu je potrosnja za neku civilnu upotrebu. Da ga ja kupujem ostavio bih ga originalnog, ionako bi sluzio za vikende, poneku terensku voznju ili odlazak na pecanje ili rostilj u prirodu. Kvalitetno ugradjen plinski uredjaj je svakako opcija priznavali ga ili ne, makar ga skidao svake godine pred registraciju.
                          On ima dva Zenitova karburatora pozamasnog precnika tako da bi tu trebao plinski uredjaj sa jakim isparivacem ili dva osrednja. Ali verujem da bi se nasla varijanta sa tako nesto.
                          Za kupovinu gledaj da Pinz bude mehanicki ispravan, glava upravljaca, menjac, blokade, reduktor... a sve te sitnice i sredjivanje karoserije su smesne i zabavne za uraditi. Svakoga pitaj za tehnicku knjizicu jer vojska to ima uz vozilo, navedene su kilometraze, redovni tehnicki pregledi i intervencije.

Comment

• Rubi
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 519
                            • Beograd

Hvala na savetima! Provozao sam malo Pinza iz poslednje poruke, ali ne dopada mi se kako radi: motor ne radi mirno (ili lose ustimovani karburatori, ili nesto gore), radi samo blokada prednjeg diferencijala (centralni i zadnji - poluga ne moze da se spusti), menjac dosta 'nedotupan' (mozda samo nisam navikao, ali nije mi se dopao osecaj - mislim da je mnogo zlorabljen), popucale su mu manzetne na poluosovinama... Dakle, trazim dalje
                            (\__/)

Comment

• dfast
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2005
                              • 1302
                              • Hoofddorp NL /Bgd

Sto se tice rada motora, pinz ima specifican zvuk i rad, nije rad sa prevelikim vibracijama niti ista trza ali kao da radi na tri cilindra . Evo ti ideja za sredjivanje http://youtube.com/watch?v=x2zJXoESE6w
                              a ovde mozes da cujes zvuk motora http://www.youtube.com/watch?v=vFc3uVlW8FQ&NR=1

Comment

Working...
                              X