Pinzgauer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

Vidim ja da je ovde u povoju Pinzgauer klub...

Jedan koristan link:

http://real4x4forums.com/PinzgauerBBS/i ... 8dcff77e0a

Pozdrav!

P.S. Sad sam u frci s ispitima, tako da je nabavka Pinza na "standby"...
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Page
      CBC Početnik
      • 12.06.2008
      • 8
      • Novi sad

Ma bice sigurno klub
      Ja vec imam prakticne ideje o tome

Nadam se da cemo iskopati neke dobre Pinceve, za svakog po jedan

Comment

• Rubi
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 519
        • Beograd

Da li u Srbiji moze da se za neke razumne pare nabavi Pinz 6x6? Da li ih vojska nekad nudi na aukcijama? Vise sam zainteresovan za 4x4 (kompaktniji je), ali me 6x6 fascinira...
        (\__/)
        (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
        (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• scarab26
          CBC Senator XXL
          • 27.09.2006
          • 353
          • bgd

juce sam bio u cicevcu na placu kod lika koji prodaje pinceve. ima 4 komada, cene su od 2200 do 4500. imam slike i postavicu. ja bi voleo da ga imam, ali preko 2 soma mislim da mi zena ne bi dala jer vec imam 2 skutera i gliser, pa bi rado uzeo nesto sa otpada do 1000eur, te bi onda video dalje sta sa njim (pa makar stajao 5 godina u garazi koju tek treba da pravim). slike iz cicevca stavljam sutra, a molim one koji cuju za licitaciju da to ovde postuju, jer par clanova nece napraviti problem ovima sto dolaze organizovano.

inace cu se raspitati kod par kontakata koji imaju veze sa vojskom i od roditelja koji kupuju politiku traziti da paze na vojni oglas.

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

skupi su ti iz cicevca, jos ko zna kakvi su... ja bih pre uzeo nekog vojnog pa po svom ukusu da ga picnem, taman ispadne do 3000

Comment

• Page
              CBC Početnik
              • 12.06.2008
              • 8
              • Novi sad

Kakvi su ti iz cicevca? jesu kompletni? farbani? u voznom stanju? jer ima koji registrovan? taj sto prodaje jer drzi vojni otpad ili radi samo Pinceve?

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

verovatno kao i neki tip iz sevojna za koga sam cuo, kupuje na veliko i sredjuje pinzeve i tamice te ih prodaje po mnogo jacim cenama...

Comment

• scarab26
                  CBC Senator XXL
                  • 27.09.2006
                  • 353
                  • bgd

evo slika iz cicevca:

ovaj mu je 2500, kaze los limarijski mehanicki ok

ovaj je skroz sredjen 4500, mislim 83 godiste

ovaj mu je 3500 ili 3200, isto skroz ispravan, pokazivao mi je kako one 3 poluge lako ulaze, ima i 1 sa puknutim blokom za 2200 ali kaze da je jako tesko upasovati dizel zbog hladjenja i menjaca, i struje koja je na 24v

evo table na ulasku na plac, inace ima UAZ i tam110 i jos neke vojne gluposti

Comment

• Page
                    CBC Početnik
                    • 12.06.2008
                    • 8
                    • Novi sad

Odgovor za Rubija u vezi 6x6: vojska je imala nesto jako malo takvih pinceva ali samo u skroz zatvorenoj varijanti sa petoro vrata (oznaka je 712K). Na licitacijam ih nikad nisam video. Ima jedan civilni kod nas u Novom sadu, pripada masinskom fakultetu i mislim da vec godimama nije registrovan. Izgleda bas brutalno

Kratak komentar za Pinceve iz cicevca:
                    Prvi za 2500: najverovatnije iz vojne policije (sto je dobra stvar - manje su rabljeni po terenu i gudurama, i obicno su ih vozili lica zaposlena u vojsci) jedino ako nisu leva vrata stavljena naknadno tj. mora imati tamniji krug od nalepnice i na drugim vratima.
                    Jedini problemi su gume koje su ciste odozgo a prljave odozdo - najverovatnije dugo stoji na jednom mestu. Nadovezuje se pitanje zasto ga nisu bar malo pokretali (ako je mehanicki ispravan) i zaprljali i gornji deo gume koji je verovatno jos taman od vojnog imalina za cipele. Jos jedna stvar je i dizalica ispod? Vidjao sam na nekima da stoje klocne pod prednji ili zadnji pogon - kad se rastavlja. Trebao si pogledati da slucajno ne pridrzava prednji pogon (ako je rastavljen) i da li je obrasla trava okolo (da li dugo stoji ispod - mozda fale delovi da bi proradilo). Dobra stvar su cirade - u dosta dobrom stanju. Da li ima i treci deo koji ide iza ledja vozaca i suvozaca (moze se bez nje, al je zgodna kad se skine velika, a npr. pada kisa). Limarija je zadovoljavajuca - kakvih sam se zardjalih nagledao, ovaj je jos i dobar. Kakav mu je poklopac motora - braon oplata - da li je napukla negde - tesko se nalazi skroz citava zato pitam.
                    Jos jedna dobra stvar u kabini je da postoji kocioni cilindar sa kanticom (cesto u nedostatku novih vojska skida za svoje potrebe pa fali). Ispod instrument table sa leve strane fale dva mala elektricna uredjaja - za svetla i automat za zmigavce (moze da se nadje kamionski - 10evra po komadu). U kabini treba uvek pogledati da li je ventilator za hladjenje motora na svom mestu, tj. da li postoji - jer on stoji na osovini alternatora, tako da kad izvade alternator (vojska za svoje potrebe - rezervni deo) - ventilator nema na cemu da stoji.

Nesto od ovoga sto sam nabrojao je nagadjanje (za preklo VP i dizalicu npr koja je mozda samo stavljena tamo da nekisne), tako da ne uzmete zdravo za gotovo, nego samo kao nacin razmisljanja i uocavanje nekih korisnih znakova za procenu stanja, prilikom gledanja Pinceva.

Malo o cenama: na njemu ima losih guma. Felna u dobrom stanju oko 50evra, guma losa - celava al drzi 50evra, guma polovna dobra 100evra. fali retrovizor: drzac 20-30evra, retrovizor od polija metalni 5evra. Zmigavci su ok, cena 30evra komad sa postoljem. Ako nema akumularore, onda racunajte 66ampera oko 60evra - komada dva (jer je instalacija 24V - dva vezana redno). treba promeniti ulje: 7 litara motor (litra ulja od 300din. pa navise - ja castio mog sa Liqui moly ), 9,nesto ulja za menjac / diferencijale / polu osovine / .... ), druge delove nekom drugom prilikom.

Drugi za 4500: sta reci? ok, ali malo mu kombinacija boja nije bas i veliki plasticni retrovizori mu ne stoje - gubi se onaj hard core izgled.

Ovaj za tri i nesto - jedino gume - smesno izgleda - znaci 400evra minimum cetiri kramponke. I opet koombinacija boja ali to je sitnica.

Sto se tice cena opet se ogradjujem - mozda su cene negde nize ili vislje - na ove sam ja nailazio.

Na kraju da pitam i nesto za sebe - koliko ceni 110-ke
                    Jednog dana ce pasti jedna....

Comment

• Page
                      CBC Početnik
                      • 12.06.2008
                      • 8
                      • Novi sad

Kako napreduje potraga za Pincevima?

Ja trenutno resavam jedan od onih standardnih sitnih problema - alternator.

Pored pumpe za gorivo koja je najveci uzrocnik teskog paljenja Pinceva (mukotrpnih paljenja na gurku), i alternator spada u tu grupu cestih problema na Pincevima, zato se cesto mogu videti ovakvi prizori:

velika prazna rupa sa desne str. slike - bez ventilatora i alternatora

i komad koji je izvadjen:

Da skratim pricu: cest problem na njegovim alternatorima je crkavanje rotora
                      Prvo resenje kupovina drugog polovnog (oko 50 evra - na vojnim otpadima - stanje ko zna dali radi i koliko ce dugo jos da radi)
                      Drugo resenje (pametnije): otisao ja u ovlasceni bosch-ov servis, pitao ljude, oni pogledali potvrdili da je rotor u pitanju. Popravka - ponovno viklovanje rotora (kod njega je komplikovano to izvesti jer je rotor sastavljen iz dva dela koja su medjusobno upresovana - i to kod nas niko ne radi jer posle viklovanja mora ponovo da se upresuje i izbalansira).
                      Pitam ja njih sta da radimo?
                      Kazu oni: madjarska - da se odnese tamo i uradi (verovatno u ovlascenom Servisu)
                      Pitam ja na kraju za cenu - kad ono izadje isto kao kupovina polovnog

...i tako ode rotor, pa cemo videti za par dana jesu uspeli sta da urade

Zbog rotora je najverovatnije crko i regler (al imaju u servisu novi - mislim da je oko 1200din.)

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

nema sta nasi nisu viklovali... i posle balansirali, samo treba naci pravog treznog majstora

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

a sta bi sa tim plinom?

Imam sistem pouzdan, bezbedan, prolazi atest i ne previse skup samo 400 mrskih okupatorskih para.
                          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

pa to je ok cena...

Comment

• Page
                              CBC Početnik
                              • 12.06.2008
                              • 8
                              • Novi sad

Jer sistem neka fabricka varijanta (Sonda za vazdusnjake koja se postavlja u auspuh), grejanje preko ulja, rucno pravljen sistem bez grejanja na auspuh ili je najsprostranjenija varijanta namotaji cevi u auspuhu?

Ako je neka stvarno bezbedna varijanta onda je cena ok.

Jer taj sistem moze za sve vazdusnjake ili je prilagodjen samo Pincu?

Comment

• Plinadzija
                                CBC Senator XXL
                                • 29.07.2008
                                • 1514
                                • Paracin

Sistem je jedina moguca bezbedna varijanta, a to je da se isparivac greje vodom. Moze da se stavi bilo koji, nije ogranicenje brc ili slicno kao sto je slucaj sa uljem.

Namotaji!!!! Najezim se kad cujem to!

Sistem moze da se primeni na bilo koji vazdusnjak s tim sto ja nisam nikad to radio na drugom vazdusnjaku. Bube me ne interesuju kao musterije
                                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
                                X