Cemu ovo sluzi ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Cemu ovo sluzi ?

A cemu sluzi ovo na mojoj mazdi?Jel joj tu neki vakum?Zna li neko?Cudno mi posto kroz ono ne vuce vruc vazduh jer je skroz zadihtovano
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Koliko vidim povezano je na usis, tako da verovatno ima veze sa istim.
    BJ 2.0 Sport (140ks) ima tako resen "hladan" usis.

p.s. slobodno otvori novu temu za ono sto te zanima, ne moras stalno u tudjim temama da postavljas pitanje

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Ok za temu, nego, ono ima hladan usis posebno, koji ide u krilo, i ima ovaj usis na koji kad skinem crevo i dam gas osetno uvuce vazduh.Sad mene interesuje zasto je ovaj deo zatvorenog tipa i nalazi se na mestu gde mozda trebalo da u****va topao vazduh, a usis mu je zatvoren?

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Taj deo sto ide u krilo sluzi da ubije zvuk da ne bude usis mnogo glasan, sad mi stao mozak kako se zove. Uglavnom on prakticno ne sluzi ni za sta.

To gde vuce vazduh je usis, e sada zasto je zatvoren, jedino da pitamo malog japanca koji ga je pravio
        Taj deo je kod BJ 2.0 otvoren ka haubi i vuce hladan vazduh izmedju krila i maske.

Mnogo bi mi lakse bilo da ti ista kazem kada bih video uzivo, ako mozes probaj da dodjes na skup 3. maja

Comment

• Golub.BG
          CBC Veteran
          • 04.02.2007
          • 103
          • Beograd

I ja imam isto to i bas sam se i ja pitao cemu to sluzi, prvo sam pomislio da uvlaci vruc vazduh sa hladnjaka a onda sam ustanovio da nema rupu za usis.

Nije mi jasna njegova uloga

Comment

• UkiMazda
            CBC Senator XXL
            • 16.11.2007
            • 444
            • Beograd
            • Alfa 156 2.0TS

Kako bi se odnosilo na rad motora, kad bi mu u filter dovodio samo hladan vazduh?Moje iskustvo:
            1)Kad mu se dovodi samo hladan vazduh,hoce da se ugasi na leru neposredno pre postizanja radne temperature,posle sve ok
            2)Kad mu ovo crevo dotegnem lepo na onu plastiku, gde navodno i treba da stoji, kad postigne radnu temperaturu i stanem, pocne postepeno da se pojacava ler gas do nekih 1800 obrtaja, ja dam malo gasa i pustim, on se vrati na 800 o, i opet polako podigne do 1800 U cemu je poenta?Jel ako mu dovedem samo hladan vazduh treba nesto i da stelujem?
            ne znam, bas sam confused...

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Vratis to na mesto kako i treba da bude i nastelujes ler gas kako treba, posto ti je sada po tome kako pises, nastelovan na sadasnje stanje (koje nije dobro).

Ler gas stelujes tako sto ostavis auto u leru bez potrosaca i dovedes ga na vrednost oko 800rpm (proveri koliko je tacno za tvoju), onda ukljucis potrosace (svetla, ventilatore) i onda nastelujes za nekih 50rpm vise.

Takodje je potrebno reset-ovati ECU, za to cu ti napisati sta treba da se prespoji.

Posle toga bi trebalo sve da bude ok, cak bi mozda trebala malo manje da trosi.

Comment

• brbora
                CBC Član
                • 28.11.2007
                • 97
                • Beograd

NEZNAM TACNO OVAJ MODEL !!!
                Ler gas se ne moze stelovati na istom srafu za sve rezime ler rada motora (ler gas sa potrosacima i ler gas bez potrosaca) ....
                Za potrosace treba traziti neki solenoid ... crevca idu za vazduh u njega i iz njega ....... ili je usrafljena neka dizna u telo injection grla ....

Comment

• UkiMazda
                  CBC Senator XXL
                  • 16.11.2007
                  • 444
                  • Beograd
                  • Alfa 156 2.0TS

Ovaj problem sa ler gasom mi se javio kad sam resio ono crevo da dotegnem selnama, a inace je stajalo olabavljeno na filteru i plastici, pa me to zbunjuje.Sutra rasturam sve, i resetujem lepo ECU(ako mi vocko da pasword za resetovanje) A do tad ako neko zna nesto vise o ovom sistemu u**** sa L klapnom nek poUstuje

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Potrebna su dva coveka. Jedan za pod haubu, a drugi za pod tocak... Salim se, drugi da sedi unutra.
                    Jedan skine minus klemu, a onda ovaj u autu pritisne kocnicu i drzi je pritisnutom 20 sekundi, onda se vraca klema, pa se tek onda pusti kocnica.

Comment

• UkiMazda
                      CBC Senator XXL
                      • 16.11.2007
                      • 444
                      • Beograd
                      • Alfa 156 2.0TS

Resetovao sam ECU, cini mi se da malo bolje radi, videcemo sutra rezultate u toku voznje...

Comment

• petar
                        CBC Veteran
                        • 22.12.2007
                        • 129
                        • NS
                        • Peugeot 206

Jel ima neka fora za resetovanje ecu-a za BA?

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Isto na svim 323, mislim da je i na 3 isto.

Comment

• UkiMazda
                            CBC Senator XXL
                            • 16.11.2007
                            • 444
                            • Beograd
                            • Alfa 156 2.0TS

Sve sam vratio kako je bilo, ali opet mi se desi da u voznji zatrza ili kad pustim gas da brzo padaju obrtaji, ali predjoh sinoc 60 km tako sa malo trzanja i nervoze(u mojoj glavi).Nemoguce da je filter goriva, skoro sam ga zamenio..

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Razvodnu kapu si proveravao ?
                              Voleo bih uzivo da vidim u cemu je problem, ovako mi izgleda kao da jurimo gremline.

Comment

Working...
                              X