Kako otkloniti probleme degradacije motornog ulja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • drako
    CBC Član
    • 18.05.2011
    • 67
    • Kragujevac

U redu, u narednih 15-ak dana u auto ide Castrol Edge 5w30, kantica 4 l 4280,00 din, prodavnica u kojoj se dobar deo mehaničara snabdeva. Dvoumio sam se između njega i Mobil 1 5w30 (stara ljubav zaborava nema ) ali, ajde "fabrika preporučuje castrol bla, bla, bla ...". Razmišljao sam i o Magnatec-u ali svoje poverenje sam poklonio rezonovanju i znanju gospodina Stalkera.
    Ovo vreme ću iskoristiti da pratim razvoj situacije, pošto je došlo toplo vreme. Inače, proveren je filter za vazduh i vizuelno je prilično čist.
    I nisam ni uplašen ni zabrinut. Sam sam pao, sam sam se i ubio, ali, zahvaljujući dobrim ljudima na ovom forumu, želim da znam šta se stvarno dešava, posebno jer sam saznao da solidan broj ljudi koji vozi "neuništive" 1.6 8V i 1.4 VW motore ima ove probleme ali ih iz očiglednih razloga prećutkuje.
    Zabrinut ću možda biti dogodine, kada sa njim krenem na more.

Comment

• Vladd
      CBC Senator XXL
      • 09.07.2006
      • 581
      • NBG

Vozim VW 2.0, 8ventila, jedan iz serije "neunistivih", imam majoneza znacajno vise nego na slikama koje si postavio, ali ne pravim "problem" oko toga, cistim, menjam ulje i vozim...
      Jednostavno, auto se koristi na izuzetno kratkim relaijama i to je prosta posledica takvog koriscenja. Meni je bitnije da je ulje kvalitetno(u kompletu sa filterom, naravno) i da odradjuje svoje zadatke, a kondenzat je neizbezan i savladavamo se povremeno.

Comment

• drako
        CBC Član
        • 18.05.2011
        • 67
        • Kragujevac

Da, jasno je meni to ali sam eto hteo da znam razlog tome i sada još samo čekam opservacije Boost-a, i eventualni predlog za neko rešenje.
        Malo mi je doduše smešna i zavera ćutanja oko toga u Srbiji, ali dobro sad.

Comment

• drako
          CBC Član
          • 18.05.2011
          • 67
          • Kragujevac

Evo novih informacija u vezi mog problema.
          Kako je došlo pravo leto, oksidovani majonez se više nije pojavljivao i sve je delovalo potpuno u redu.
          Redovno sam kontrolisao nivo ulja koji je stalno bio na maksimumu. Zadnjih 15-ak dana nisam kontrolisao nivo, a u međuvremenu sam imao put u Beograd, pa sam jednu kraću deonicu autoputa (10-15 km) iskoristio da produvam motor vozeći 150-160 km na sat (da napomenem da je tog dana napolju bilo 40 stepeni, ako je od značaja). Nakon toga je bilo još nekih 100 km kraćih relacija.
          Danas podignem haubu, proverim nivo ulja, kad otkrijem da se spustio za jedno 4 crtice, što bi po mojoj pretpostavci bilo oko 400 ml ulja i što bi na 10,000 km iznelo jedno 1,5 l ulja. Da nije to malo previše za motor koji je prešao svega 118000 km. I iz kog razloga se pojavila potrošnja od 400-ak ml na aproksimativno 400-450 pređenih km.
          Takođe, pred jesen sam planirao (a po savetu g. Expandable-a) da izbacim ovaj Triathlon 5w40 i sipam 5w30 ulje 504/507, ali mi se sada javlja nedoumica da neću povećati potrošnju ulja.
          P.S. Našao sam ko prodaje u Kragujevcu Motul i to direktno uzima od Mass company, te će bilo koja vrsta ulja biti Motulova.
          Last edited by drako; 29.08.2011, 16:15.

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Prati dalje brzinu promene nivoa ulja.

Po meni je sve savrseno logicno.
            Auto je vozen nezno u pothladjenom stanju mnogo kilomteara i stoga je nastao kondenzat sagorelih izduvnih gasova kojii se naravno kao tecnost pomesao sa uljem.

Cep za nalivanje ulja je obicno najhladniji deo motora koji dodiruje ulje pa se tu i najpre pojavljuje majoneza kao posledica previse hladnog ulja.

Sada je po toplijem vremenu auto vozen normalno opterecen pa je verovatno uspeo da dostigne radnu temperaturu ulja a sto je za posledicu imalo da je voda koja je bila u ulju isparila, tih nekih 1/2 litre vode.

Naravno kolicina tecnosti u motoru, tj ulja, se shodno tome smanjila sto je primeceno na sipci kontrole ulja.

Dakle, po meni se sve odgiravalo kako se i ocekuje u datom spletu okolnosti.

E sad, osnovno pitanje a zasto i otkuda toliki kondenzat.

Prvo je prethodno odgovoriti na pitanje kako je koriscen auto tokom protekle zime, i kada je vremenski izvrsena zamena ulja. Kondenzat uglavnom nastaje kada ulje ne dostigne radnih 100C a to je najcesce u hladnijem periodu godine.

Ulje moze da bude previse hladno u motoru i iz razloga sto je neispravan sistem hladjenja motora, recimo otvoren termostat.

Jedna od osnovnih funkcija ulja uz podmazivanje je hladjenje motora i motor se stoga projektuje da ima tacno definisan uzak radni temperaturni opseg da bi i ulje optimalno vrsilo sve funkcije.

Dakle, preporuka merenjem instrumentom proveriti radnu temperaturu vode i radnu temperaturu ulja motora.

Takodje, vrlo cest uzrok majonezu je neprimerena upotreba motora odnosno voznja previse kratkim realacijama sa previse malim opterecenjem a u smislu konkretne konstrukcije samog motora.

Neki motori se prosto jako sporo zagrevaju do radne temperature pa su stoga vise podlozni riziku da se zapravo vozi nezagrejan motor svakoga dana (relacije krace od 50tak km u kontinuitetu).

Ranije moje iskustvo sa VW motorima je da su poznati po fabrickoj (konstruktivnoj) osobini (ili slobodnije receno gressci) da se jako sporo zagrevaju i to su tipicni slucajevi 1.9 dizeli svih turbo podvarijanti, 1.4 dizeli turbo a pre toga stari poznati 1.6d iz Golfa 2.
            Interesantno je da prvi VW dizel u Golfu 1 od 1.5litara nije imao taj problem jako sporog zimskog zagrevanja. Jedno od objasnjenja bi moglo da bude i poreklo tog motora 1.5 dizel, a to je 1.5 benzinac iz Audija 60.

Sta je resenje- treba dijagnostikom pronaci razlog pojave majoneza.
            Kako prethodni vlasnika kaze da nije primetio takav problem a dostupan je ja bih predlozio da se pita kako je koristio auto, koliko km je vozio po paljenju hladnog motora u kontinuitetu.

Kao drugo, probati sa drugim modelom ulja.

Kao trece, voziti auto jednom nedeljno ili mesecno malo ostrije da uspe da se zagreje, a to obicno znaci II ili III brzina uz neko brdo sa 5500-6000 obrtaja jedno 20tak minuta bez prestanka.

Ne trerba se bojati za zdravlje motora, to mu zapravo veoma prija da "prodise" i oslobodi se svih lakova, taloga, i ostaloga smeca koje sadrzi gorivo kao sto je tipicnji benzin.

I naravno, proveriti moguci mehanicki kvar termostata.

Za konkretan motor priupitati i druge vlasnike direktno ili pretrragom po forumima (recimo u Ceskoj, Nemacokj) gde je i veci broj ovih vozila u upotrebi pa ako jeste fabricka greska problem bi morao statisticki da se jasno pojavi kod mnogih vlasnika istog vozila i motora.

Ja bih na vasem mestu samo pratio stanje, zamenio ulje, i potrudio se da ostrije vozim. Jeste da ce to potrositi nesto vise benzina ali ce doprineti samociscenju motora.

Pod ostrije podrazumevam i nesto kasniju promenu brzine menjaca, recimo u drugoj terati do 100-110 (ili koliko vec moze) neposredno pre ulaska u blokadu.

Ulje jeste kvalitetno, motor je gotovo nov tek razradjen sa vrlo malo kilometara i ako je u iole odrzavanom stanju ( ajeste sudeci po navedenoj potrosnji ulja) nema nikakvog rizika po motor a moze jako puno da pomogne.

To ne mora stalno da se praktikuje ali povremeni izleti u crvene obrtaje doprinece da se motor zaista zagreje do radne temeprature ulja.

Pokazivac temperature vode nema uticaja na stvaru temperaturu ulja i moze da zavara jer obicno motori rade na oko 85-92C a sto je 10tak stepeni hladnije od minimalne temperature ulja potrebne da ispari kondenzat. (101C)

Kondenzat u SUS motoru je normalna prirodna pojava i ima ga u svakom motoru i ako takav se ne moze izbeci.

Jos jedna sitnica, veoma pozeljno je da motor odozdo ima zastitni oklop (metalni ili plasticni, tzv "suspleh" ) jer on znatno doprinosi boljoj termici motora narocito tokom 8 neletnjih meseci. Nadam se da fabrika nije zaboravila taj bitan detalj i da ne spada kod Skode u dodatnu opremu (kao sto je bio slucaj sa VWima tokom 80tih godina kada je trebalo doplatiti za tu sitnicu iz kataloga dodatne opreme za vecinu modela).

Sve dok je majonez na poklopcu je dobro jer to znaci da nije unutar samog motora gde podmazuje.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Paranoid
              CBC Senator XXL
              • 13.01.2009
              • 622
              • Beograd
              • Fiat 131 1300

Jel moze jedno pitanje kako onda taj raspali 1.6 d a i mnogi drugi motori predju toliko mnogo kilometara kad se pale za 100 metara i pritom gaze nezagrejani plus katastrofa odrzavanje. 90 % ljudi tako radi u srbiji a i te relacije "duze" su manje od 20 km po gradu i selu. Evo realno ko zivi u Beogradu do centra grada iz bilo kog dela nema vise od 10-15 km a i to je vec periferija tipa Resnik, ja sa NBG imam 5 km do centra, a primer do posla 10 km. Znaci dok vozim po gradu uvek mi je motor ne zagrejan ne smem nikad da ga stisnem jer se ulje zagreva posle 20-50 km sto nikad ne predjem iz cuga ...
              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

Uglavnom ne prelaze ti motori mnogo kilometara, za jedan dizel, pre kvarova i posete servisima, a to kako se voze i odrzavaju najbolje se vidi po dimnim zavesama koje ostavljaju iza sebe.
                Golf dizel je tako tipican predstavnik motora koji se sporo zagrevaju.

Sam VW kao fabrika je dodatno opremio citave serije motora kako na fabrickoj traci tako i milione motora naknadnim pozivom u servis na doradu sa posebnim dopunskim grejacem motora koji sluzi upravo da omoguci dostizanje radne temperature.

U Nemackoj kao domovini VAG je na osnovu garancije menjao zamrznute motore gde su se uljne pare bukvalno ledile tokom prolaska kroz sistem recirkulacije (iberlauf) sto je dovodilo do totalne havarije motora.

Slucaj je bio toliko cest da je promenjena konstrukcija motora u sledecoj generaciji.

I nije samo VAG imao takve probleme, i nisu samo dizeli.Naveden je samo zato sto je ovde masovna pojava.

Pojava majoneza na cepu ulja nije nova pojava ali se mislilo da je to odavno resen problem sa danasnjim modelima motora.

Za svaki konkretan problem pothladjenog motora treba utvrditi poreklo i razlog zasto se to desava.

Kondenzat je da ponovim prirodna pojava SUS motora i sam po sebi nije razlog za preveliku brigu sve dok sam nestaje tokom upotrebe vozila na isti nacin kao sto i sam nastaje u nekim periodima godine.
                Last edited by sw.brick; 29.08.2011, 22:45.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• drako
                  CBC Član
                  • 18.05.2011
                  • 67
                  • Kragujevac

Vaše opservacije se uglavnom slažu sa mojim saznanjima o ovj temi a i o samom autombilu.
                  Auto je bio u vlasništvu JKP u Kragujevcu i imao sam direktan tel. kontakt sa čovekom koji ga je i jedini vozio jer je bio direktorov auto. Većina kilometraže je pređena na autoputu, pri brzinama 130-150 km na sat, sa povremenim izletima do 170 i par puta do 190, pri ćemu mi je čovek precizno opisao i potrošnju i stabilnost automobila, uz napomenu da potrošnju u gradu jednostavno ne zna jer je vrlo malo vremena proveo sa njim u gradu. Nikakve probleme nije imao osim što je u jednom momentu, negde u oktobru primetio da je auto potrošio oko 1 l ulja, ali na već veliki broj kilometara, međutim, kako se u naredna tri meseca ništa nije desilo, a auto je prešao još oko 8000-9000 km, nije bio siguran na kojoj je kilometraži potrošio tih litar ulja. Da napomenem da su sve cifre oko potrošnje u različitim režimima rada koje su mi rečene, gotovo identične mom iskustvu sa potrošnjom.
                  Auto je predat auto kući u martu u razmeni staro za novo, kupio sam ga početkom aprila, kada je urađen i veliki servis. Prilikom preuzimanja auta jedan od servisera mi je rekao da je za njega potpuno normalno da između dva servisa potroši i do 2 l ulja, češće 1-1,5 l i da su ti motori takve konstrukcije. Ovaj podatak mi je već bio poznat sa raznih foruma (uglavnom hrvatskog Škoda foruma).
                  Emulzija se pojavila sa prvim velikim temperaturnim razlikama, jer su jutra tokom aprila i maja bila izrazito hladno 1-4 stepena, a preko dana 20-25 stepeni. Prvom dužom vožnjom van grada, u malo većim obrtajima (3000-3500 obrtaja) emulzija je nestajala, ali bi se opet vraćala svakim spuštanjem jutarnje temperature ispod 5 stepeni ili dužim kišnim periodom. Porastom temperature na čepu bi ostajalo 5-6 kapi nečega što je ličilo na vodu. Nivo vode i ulja nije mrdao ni milimetar
                  Ovde moram da navedem da sam prethodno vozio Ibizu 1,4 sa 60 KS, i da sam prilično pasivan vozač, navikao da brzine menja na 2000 obrtaja i na potpuno mirnu i laganu vožnju.
                  U ovlašćenom servisu, glavni mehaničar koji važi za pouzdanog i dobrog majstora a uz to je suprug moje bliske koleginice, mi kaže da je upoznat sa ovim problemom i da i do 30-40% benzinskih motora imaju ove probleme ali da neko puzdano rešenje nema ili on ne zna, osim da eventualno promenim ulje i to da sipam Castrol SLX. Takođe mi posle razgovora o mom načinu vožnje predlaže da počnem znatno kasnije da menjam brzine na jedno 3000-3500 obrtaja uz konstantaciju da ću tako i smanjiti potrošnju, što se na moje iznenađenje i desilo.
                  Dolazi jul mesec, ja već uveliko drugačije vozim i dolazi ono naglo zahlađenje sa jutarnjim temperaturama od 6-8 stepeni ujutru i 15-20stepeni preko dana. Od emulzije ni traga ni glasa.
                  U međuvremenu ponovo kontaktiram prethodnog vozača koji mi kaže da je apsolutne svaki put u auto sipan Castrol (auto stalno održavan u ovlašćenom servisu) i da on probleme sa emulzijom nikada nije imao i kao savet prelaže promenu ulja i sipanje Castrola. Takođe još dva majstora, cenjena u Kragujevcu, probaju auto i jednostavno kažu to je takav motor, promeni eventulano ulje i teraj. Obojica su vozila probne vožnje i tvrde da se motor izuzetno ponaša. Jedan od njih mi je i školski drug i on mi po slobodi prvi kaže, a zahvaljujući nekim mojim pitanjima, da je moguće da meni ovaj auto jednostavno ne leži i kaže da stvarno nema potrebe ni razloga da mi radi dijagnostiku, jer se po njemu auto fenomenalno ponaša. Nudim da platim iako znam da ne naplaćuje dijagnostiku stalnim mušterijama i prijateljima ali mi on odggovara kontra ponudom da ga vozim još jedno tri meseca pa ako i dalje mislim da nije nešto u redu onda mi sve radi u pola cene, uz poentiranje da ima dosta ljudi koji su uzeli veće i unapređenije automobile i da su se po godinu dana navikavali na auto, a da se pojedini nikada nisu navikli. Kasnije u razgovorima sa dva tri prijatelja počnem i ja da shvatam da meni ovaj auto nekako ne leži a najbolji prijatelj mi nakon jedne moje vožnje od 30 km, pa zatim njegove od 30 km lepo i direktno u oči, bez ikakve želje da me uvredi, kaže "Ti ovaj auto ne znaš da voziš", pri čemu mi je pre dosta fodina davao svooj auto da vozim, dok nije imao dozvolu, tvrdeći da sam ja jedini čovek sa kojim bi se usudio da krene na put od 500 km.
                  Nivo ulja i vode se i dalje ne menja.
                  Do prošle nedelje i već opisane vožnje.

Comment

• nikaragva
                    CBC Senator XXL
                    • 03.06.2008
                    • 521
                    • B. Palanka
                    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Evo posto se ovde povela rasprava o iberlaufu i uljnim parama da pitam i ja nesto. Prijatelj je pre nekih 1-2 godine kupio mazdu 1.6 dizel (onaj isti dizel iz pezoa, focusa, ...) 2006g.
                    Kada smo menjali ulje i filtere, desilo se da je cist filter isprljalo ulje, odnosno bio je onako masan i musav, rekao bih da to potice od nekog ulja. Vratili smo se u servis, i majstor je rekao da je to ok tako na tim motorima, da nije on jedini
                    Posle toga je auto vozen bez ikakvih problema 2g i nekih 10-15 hiljada km. A sad citajucu ovu temu setim se toga i nije mi jasno, kako je filter dobio po sebi tih uljnih isparenja, ako je smer toka vazduha obrnut i ne moze unazad (ili moze)?

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Dobro što (serviser) nije rekao da je to i dobro za filtraciju vazduha (jer zapravno nije, iako bolje zadržava sitnije čestice i naravno više guši motor). Da je bar off-road motocikl, pa đene-đene.

Tu ne radi dobro CCV filter (Crankcase Ventilation filter). Treba ga zameniti (teško da se on može servisirati ali to će stručniji već reći). Nema šanse da na tako modernom motoru može da se kaže da je "masan i musav" filter vazduha O.K. (sačuvaj me bože).

Može biti i od raznih problema na motoru (koji stvaraju pritisak uljnih para) ali po opisu deluje da to nije slučaj (nema drugih simptoma ili bar nisu spomenuti/naglašeni).

Ovo će "čika" Boost da objasni. Ako se ne javi par dana, "cimam" ga na PP da se javi!
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• nikaragva
                        CBC Senator XXL
                        • 03.06.2008
                        • 521
                        • B. Palanka
                        • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Nisam primetio druge simptome, vozio sam taj auto, i mogu da kazem da radi normalno.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

@drako, ja bih samo preporucio da se povremeno auto vozi tako da motor oseti vece opterecenje.
                          Iz opisanog ja ne vidim da postoji tehnicki problem. Mozda samo malo ostrija voznja koja ocito prija tom motoru.

Kao informacija recimo na mom autu postoji elektricni grejac uljnih para koje ulaze u kompresioni deo (turbo motor) a nakon taloznika (PCV kanistera) pa nakon toga dalje ponovo ka motoru na usis.

Jos nisam nikada primetio majonez talog ali motor ima i grejanje (kao i hladjenje) ulja dodatno kao fabricko resenje.

Ovo samo kao primer da razni motori i razne marke imaju razna tehnicka resenja kako da se izbore sa tim fenomenom.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• drako
                            CBC Član
                            • 18.05.2011
                            • 67
                            • Kragujevac

Da budem iskren, u to sam i ja uveren još otkako sam otkrio ovu temu i pažljivo pročitao.
                            Moj motiv da dalje pišem sve što se događa sa mojim autom je zbog drugih ljudi kojima će možda neki "majstor" bespotrebno uzeti pare otvarajući im motor radi zamene dihtunga, a što se, prateći druge forume u vezi ove pojave, bogami i događalo, pa se nadam da će neko ko bude ovo čitao a ima slične simptome razmisliti kada mu pojedini "majstori" ponude zamenu dihtunga glave motora. Naravno pravi Majstor tako nešto sebi nikada neće dozvoliti, ali je nažalost previše ovih drugih "majstora"
                            Verovali ili ne, u Kragujevcu i posle duže potrage nisam uspeo da nađem nekog ko radi CO2 test.
                            Za potrošnju ulja sam pitao jer se spremam da sipam 5w30 ulje pa me interesuje da li bih mogao da očekujem povećanje potrošnje i preko ovih 400 ml.
                            I naravno, sa nestrpljenjem očekujem komentare Boost-a o ovom problemu i njegovom viđenju mogućeg rešenja, a g. Expandable-u još jednom velika zahvalnost za moje mnogo mirnije spavanje.
                            Last edited by drako; 30.08.2011, 21:40.

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

@sw.brick:
                              "@drako, ja bih samo preporucio da se povremeno auto vozi tako da motor oseti vece opterecenje."

Slažem se sa ovim!!
                              Nisam dovoljno stručan baš za VW motore ali svaki motor mora malo da se potera, neki manje a neki više.

Uzgred, onih 400ml potrošenog ulja su tipičan slučaj povećane potrošnje ulja kada se posle mnogo lagane gradske vožnje auto potera auto-putem (uopšte van grada pa malo oštrije).
                              Potrošnja bi sledeći put (pri istim uslovima) bila manja. Naravno posle više nedelja gradskog "gušenja" desilo bi se slično (mada je tipično za prelazak zima/proleće te duže intervale gradske vožnje).

Za Boost-ovo viđenje ... mislio sam na slučaj Peugeot HDI, gde ne mora da bude ništa opasno osim onoga što sam već rekao.

Nestanak "majoneza" je bio očekivan ali mi je drago da se i potvrdio.
                              Sa vašim motorom je sve O.K. samo ga malo raspalite (ne morate prekoračivati brzinu, samo podignite broj obrtaja motora prilikom vožnje).
                              Sa 5W30 ne bi trebalo da imate veću potrošnju (pre će biti manja) ulja, ukoliko upotrebite kvalitetnije ulje od 5W40 (a kako vidim baš to nameravate ).

Radikalnije rešenje vašeg problema poslaću vam na PP (da ne plašimo malu decu ; zapravo da ne bude reklama). Ne mogu da (po)stignem danas, ali u toku ove nedelje.
                              Pozz...
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• drako
                                CBC Član
                                • 18.05.2011
                                • 67
                                • Kragujevac

5w30 i to najverovatnije Motul X-Clean+ 504/507 ide zbog vaše preporuke i mojeg poverenja u vaše znanje. Zahvaljujući vašim savetima sam i pustio da prođe leto sa "Maratoncem" i sad doladkom jeseni idemo sa 5w30.
                                Nezamislivo mi je da od ovakvih znalaca tražim savet a zatim da uradim potpuno drugačije. To je elementarno nepoštovanje nečijeg vremena i truda.
                                Naravno, povremeno nateravanje u više obrtaje, iako tome zaista nisam sklon, se podrazumeva.
                                Sva dalja dešavanja biće i dalje uredno ovde beležena.

Comment

Working...
                                X