Odg: Re: Pitanje u vezi izbora ulja
Zahvaljujem na pomoci oko izbora ulja,slazem se sa misljenjem ''Kristina990'', i zahvaljujem kolegi ''sw.brick''na strucnom i sa razumevanjem datom odgovoru.Doduse ja sam mislio da su ti motori malo ''grublji''tj. izdrzljiviji sa manje ''stavki''koje su sklone kvarovima u odnosu na modernije dizele.I opet na kraju ipak bi volio da auto odvezem kod nekog proverenog majstora da ipak ''uzivo''pogleda motor,iz gore navedenog vidim da tu ima par stavki koje treba prekontrolisati u vezi sistema za paljenje tj.videti i de neko od ranijih vlasnika mozda i sam nije nesto ''poremetio''.Pre neki dan sam izmenjao creva za dovod nafte i filter nafte,ajde sto su bila ispucala i dotrajala,nego su bila cudno postavljena;crevo za dovod goriva islo je pravo u bosh pumpu iz rezervara a ne u filter,a iz pumpe povratno crevo u filter pa u rezervar.Inace motor radi sasvim uredu,mirno i nema jak zvuk karakteristican za vecinu dizelasa;klepetanja,stektanja,tresenja itd.Prilicno lepo radi i vuce.Ujutru medjutim na ovom minusu pali iz 3,4 puta i izbacuje crn dim.Takodje u voznji pri naglom i jakom dodavanju gasa izbacuje crn dim,da li je ovo manje vise ''normalno''za ovakve motore ili bi mogla da se prekontrolise bosh pumpa i kako je ''uzupcena'' tj nastelovana,sa obzirom kako su mu stajala creva za dovod goriva moguce je da je neko i to nepravilno postavio.Opet bih zamolio za preporuku kod korektnog majstora za dizele ako iko ima dobra iskustva neka mi preporuci a moze i na tel.0607177173 ako se ne kosi sa pravilima foruma.
Hvala unapred
Originally posted by expendable
View Post
Hvala unapred
Comment