After market ECU; konverzija na EFi ubrizgavanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alex-bgd
    CBC Senator
    • 27.03.2005
    • 270
    • Beograd

Hm,ok...Ja sam zeleo da imas finansijski interes i da dodjes da ga zajedno setapujemo a da ja pre toga sve povezem i osposobim da ne bi gubili vreme oko toga.
    Vec sam ti naveo da bih platio sve troskove tvog eventualnog dolaska i rada ali ok,hvala ti i za ovo angazovanje do sada...
    Pozdrav
    Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Znam Alex, stvar je samo u tome da ja nezelim da povezujem chlanove foruma kao musterije. Niti da koristim forum za bilo koji vid marketinga.
      Pravo koje sam sebi nisam dao nisam dao ni drugim firmama.

Opcija je postojala odavno, ja licno nemam ambicije...

206 je presao na Niru iz vishe razloga a opcija da je dobije na bilo koji drugi nacin je bila iskljucena, gotovo nemoguca. Odatle i moje angazovanje na tom segmentu, dakle, nemoj da mislis da ovde prioritiram chlanove, kome cu da pomognem a kome ne... nije stvar u tome vec jednostavno, neka marketing rade ti koji prave robu, to nije moj zadatak. I da bi stao cvrsto iza toga stava odatle i ovakva odluka sa moje strane.

Budes li se odlucio da ipak ubacis DTA osnovni setup hardware i svega ti nece biti problem, taj deo ti mogu pomoci ako nejasno, i preko neta, sam maping i bazni setup programa takodje, log files su upravo za to da bi se lako dalo korigivati. Uistinu je da je fizicko prisustvo pozeljno ali ne i neophodno.

PS: Sta god da uradis nezaboravi da kontrolises temperaturu glave , malo vise posla sa vazdusarama.
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• NickRP
        CBC Senator
        • 19.10.2005
        • 263
        • Serbia - Germany

BOOST,

uz duzno postovanje prema tebi, kao mnogo starijem clanu foruma, moram da napravim mali komentar na tvoj komentar o DTA sistemima u DTM-u:

Originally posted by BOOST
        U jednom topicu na forumu gde se nedavno bacalo malo kamenja slucajno ili namerno ali bez osnove o sistemima koji su aktuelni u motorsportu, DTM , nemacki, pobednichki motor je radjen sa upravo ovim sistemom.
        Our advanced Engine Control Unit (ECU) solutions are trusted by automotive enthusiasts and professionals alike, providing the precision, reliability, and control needed for both high-performance race cars and custom road vehicles. Our ECUs give complete control over engine management, from ignition to fuel.

"A typical advanced application of P8PRO

This ex German DTM V6 engine, made by Cosworth for Opel,
        runs with very unequal firing - 75 degrees, 165 degrees ! The
        engine uses one coil per plug, almost essential for this level
        of unequal firing, very high pressure (8 bar) low duty cycle
        sequential injection producing 450bhp from 2.5 litres at 11,500rpm
        with mechanical valve springs.

Weighing in at only 89kg and fully managed by
        P8PRO, this engine is quite simply a winner. "
        Ovde tacno pise da se DTA sistem primenjuje na motoru koji je ranije bio koriscen u DTM-u. Niti kaze da je, dok je bio u DTM-u, koriscen sa DTA sistemom, niti da je bio pobednik u DTM-u, niti da je sada bilo gde taj motor pobednik.

Iz ovoga se moze zakljuciti da je DTA sistem sposoban da radi management tog motora. Nista vise, nista manje.

Svaka cast DTA-u, zaista postujem njihov rad. Imaju izuzetno ozbiljne i kvalitetne sisteme, uopste nema price o tome. Znaci, nisam bio zlonameran, ni u kom pogledu, samo sam iznosio ono sto znam da su cinjenice.

Mislim da se zna ko su glavni svetski igraci kada je engine management u pitanju. Neka i ostavimo DTM na trenutak van razmatranja, uzmimo Formulu 1, najprestizniji vid automobilskog sport-a. Koji se sistemi tu koriste i zasto? Iz tog razloga napisao sam ono sto sam napisao, ne iz razloga da bilo koga uvredim ili stanem na put, ili da omalovazim bilo koji drugi sistem.

Ako pak nenamerno jesam, onda se izvinjavam.

Vezano za logging, bez da kazes koliki je sample rate i koliki je frame podataka koji se snima, cetiri dana logginga i ne znace puno, zar ne? U svakom slucaju, 256mb memorije za logging je vredno postovanja.

Puno pozdrava,
        Nikola

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

I na kraju...sta je u Formuli 1 i zasto
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

NickRP1

NP... samo malo nabrzinu nabacena informacija, ogradjena sa zarezom,
            Code:
            , pobednichki motor je radjen sa upravo ovim sistemom.
            u cilju razdvajanja.

Ono malo EX se zna na sta se misli.

Inace imam malih praznina u izjasnjavanju, no jedno podpitanje objasnjava dovoljno.
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• Miljan3
              CBC Veteran
              • 10.12.2005
              • 156
              • under my car

Mozeli ta DtaFast da kontrolise Vanos na BMW?
              Izvinjavam se za offtopic
              05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
              03' inf. G35-Greddy TT narucen
              95' M3 turbo-Prodat
              97' M3-4 vrata automatik
              95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)

Comment

• Impuls
                CBC Član
                • 28.02.2006
                • 64
                • Vrsac

A domaci?

Kad ste se vec raspisali o ubrizgavanjima, znate li da postoji i domaci
                sistem? Zove se SC - EFI, a voze ga/vozili ga Kastratovic i Asanovic na BMWima u domacem ST sampionatu sa cini mi se veoma dobrim rezultatima. Cini mi se i jos poneko, uglavnom, dobro je poznat na domacoj race- sceni.

Edit: izvinjavam se, tek sad sam video da je nesto pomenuto - u pitanju je Zeljko iz Vrsca.

Comment

• Hic
                  CBC Veteran
                  • 17.11.2006
                  • 185
                  • Zagreb. Croatia

Ubacio bih se u ovu raspravu samo da malo rascistim neke stvari:

Autronic SM4 (www.autronic.com)
                  u kitu dolazi sa senzorom vode i zraka, te instalacijom.
                  Kosta 2000?, sa ugradnjom i garancijom na istu, te mapiranje, 2600?. Plus dolazak u Srbiju (cca 150?)

SM4 radi SA SVIM MOGUCIM I NEMOGUCIM TRIGERIMA, dakle, od motronica 60-2, 36-1, civic type r, honda, volvo it itd itd itd itd, te prihvaca apsolutno SVE SENZORE (induktivne i hall).
                  Radi SA SVIM MOTORIMA da V16. Kontrolira sekvencijalno 8 injektora i 8 bobina. Prihvaca EGT senzor i na temelju njega moze korigirati boost, rev limit, ignition advance/retard, AFR, ustvari koliko imate maste, toliko ce i raditi. Ne trebaju mu 2 MAP senzora (zasto, to je tajna tvorca sistema), a sam dolazi sa ugradjenim MAP-om koji trpi 3.5b NADPRITISKA (4.5b apsolutno). SM4 (kao i slabiji modeli SM2 ili SMC) imaju ugradjene elktronske boost kontorlere i jos sijaset drugih stvari, pa je cijena za koju se nude i vise nego povoljna (ekvivalentan motec je cca 5000USD).

U Beogradu postoji Audi koji ima instaliran SM4 i svi koji ga zele vidjeti/probati mogu se najaviti kroz par dana da im se isti demonstrira.

Pitanja postavljajte na PM, ili ako se administrator slozi, mozete otvoriti topic Autronic, i tamo postavljati pitanja dobiti sve odgovore.

Hvala, i nisam zelio zagaditi ovaj topic, samo mislim da ovaj ima veze sa istim.

EDIT:

Koliko sam cuo (a ne mora uopce biti tocno), Nikolini EFI radi iskljucivo sa 4 zuba na okidacu radilice (kao i svi fiati i cosworth npr.). pa ne moze biti integriran na 60-2 ili bilo koji drugi sistem paljenja, bez prepravke.

NIRA isto tako radi ISKLJUCIVO sa 60-2 sistemom koji se mora jaaako precizno namjestiti (sto Sale i BOOST znaju jako dobro).

Takve stvari, kao i jednostavnost njihovog koristenja na RAZNIM autima (npr, prodas auto i kupis drugaciji, pa ti nista ne pase), rade razliku od sistema do sistema i njihovoj prilagodljivosti, te utjecu na cijenu.

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Naravno da ima veze, topic je bas za to. Zato ne vidim zasto otvarati drugi topic ili pisati na PM?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Hic
                      CBC Veteran
                      • 17.11.2006
                      • 185
                      • Zagreb. Croatia

malo sam editiirao gornji post, molio bih da me netko ispravi ako sam bilo sto krivo napisao, hvala

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

Hic, kad kazes da radi sa svim trigger wheel-ovima, da li to znaci da se moze definisati broj zubaca, da li je jedan VR/hall senzor ili dva, polozaj praznine ili ref. pina itd... ?
                        npr. kod porschea 944 8v postoje 130 zubaca na zamajcu, bez praznine, koje cita jedan VR senzor, a drugi cita referentni pin, dok kod 16v varijante posoji samo jedan VR senzor ali postoji "missing tooth".
                        kod turba opet, umesto 130 postoji 132 zuba i ref pin za drugi senzor...itd...
                        da li se ovakve stvari mogu definisati u autronicu za bilo koju varijantu ili se samo bira izmedju velikog broja predefinisanih pattern-a ?
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Hic
                          CBC Veteran
                          • 17.11.2006
                          • 185
                          • Zagreb. Croatia

Osim sto ima velik broj predefiniranih trigera, postoji i opcija da se definira "svoj" patern, koji ipak mora biti prema nekim pravilima.

Npr, Audi 5cil ima 135 zuba na zamasnjaku, plus jos jedan na zamasnjaku i plus jedan na bregastoj. Ja koristim 135 na zanasnjaku i 1 na bregastoj. i to ovako: 135/5=27*2=54. To je za 1 ciklus (2 okretaja radilice). I gotovo.

Znaci za 944 je 130/4*2=65 plus jedan na bregastoj. I pali ko mina. (ovako se to definira u samom softwareu za 1 nepunu minutu)

Znaci, masta ti daje na volju.

Npr. mozes i sam napraviti trigger wheel za samo 1 senzor, koji se onda postavi na bregastu, pa ti onaj na radilici niti ne treba

Ima stvarno brdo mogucnosti. I ne treba poput npr NIRE gadjati kut praznine ili neka slicna izmisljanja, moze citati bilo koji kut i bilo koji triger. To mu je u mojim ocima i vise nego veeelika prednost. Pogotovo sto se tice ugradnje u razne aute, koji nemaju 60-2 motronic triger.

Comment

• Alex-bgd
                            CBC Senator
                            • 27.03.2005
                            • 270
                            • Beograd

Uvek vise verujem zamajcu nego remenici bregaste...
                            Zamajac je prvo veceg obima te samim tim i precizniji u odredjivanju ugla paljenja a drugo ne zavisi od istegnutosti kaisa ili lanca ili spanera i slicno kao bregasta...Namestis jedan ugao kad je nov motor a onda posle 100000 km kad se istegne lanac ili slicno to nema veze sa onim sto si uradio...
                            Moje licno ubedjenje
                            Mislim da znam koliko ne znam

Comment

• Hic
                              CBC Veteran
                              • 17.11.2006
                              • 185
                              • Zagreb. Croatia

Hm, remen se ne moze istegnuti toliko da poremeti rad na taj nacin, morao bi preskociti da napravi havariju, a onda je vec prekasno.

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Mozda nisam dovoljno jasan sto se tice NIRE...

Kazu da koriste 60-2, iskljucivo radi dobre rezolucije signala.

Medjutim, radice i bilo koji drugi sistem koji daje 1 signal svaki obrtaj radilice, dakle i 135-1. Signal sa bregaste je pozeljan ali ne i neophodan.

Odmah da napomenem, druga je bila moja prica sa 206 kada su postojala 2 signala od kojih je 1 bio pogresno namesten, ne mesajte to dvoje...
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X