Dastek: za i protiv?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • FiatGroup
    CBC Senator
    • 11.06.2005
    • 228
    • Rijeka

Dastek: za i protiv?

Od cijele bivse ex Juge i svih experata koji su ostali... vrlo malo novih..
    otisao si kod Hica..
    Toliko dobrih rijeci sam cuo od tebe, a doni si tako mudru odluku...
    nemogu se nacuditi.. nit ivise zelim komentirati.

Ti si gospon ispod svoje kape....

p.s.
    nemam nista protiv njega ali sobzirom koliko si ti informiran to mi je nepojmljivo..

slika gdje se vidi, ako je tvoje jenvy usis TB. tolike silne cijevi umrezene i spojene na map uopce ti nije potrebno ako se koristi alfaN hibridni sustav ubrizgavanja.. prakticki nemora biti ni spijen na usis..
    vjerujm da je isti tjuning provoditelj znao sto radi..

Sto je s tvojim komsijom urosem i nikolom koji se nemogu porediti s hicem...
    radis blato u svojem dvoristu.
    The best is the enemy of the good
    The proof of the pudding is in the eating
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pa da li bi mozda hteo da mi objasnis kakvu sam to kardinalnu gresku napravio sto sam otisao bas kod njega, odnosno kod koga sam to mozda trebao otici? Ne zelim da se uvlacim u pricu koja mozda (u stvari znam da) postoji izmedju vas dvojice, ali eto, daj da cujem sta je to sto mu zameras, ne da bih samo cuo to sto imas da kazes, vec mozda imas i pravo, sta ja znam, evo prilike da naucim i nesto sto ne znam.

Ne koristi se AlfaN vec kompletno MAP mapiranje i navodjenje ECU-a.

Uros i Nikola - ne sumnjam uopste da bi odlicno uradili posao niti iskljucujem njihovo dalje ucesce na projektu u nekom stadijumu finog podesavanja celog sistema, ali nazalost niti je Nikola imao dovoljno vremena da se upozna i ucestvuje u ovom projektu, niti smo imali dinamometar sa kocnicom na raspolaganju, sto je bio uslov da uradimo bilo sta.

Ponavljam, ako imas neku novu informaciju za Hica, odnosno zasto mislis da sam pogresio, voleo bih da je cujem, naravno ako se ne svodi na najobicnije ogovaranje konkurencije...? Mozda sam i napravio gresku, ali eto, cekam komentar.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• FiatGroup
      CBC Senator
      • 11.06.2005
      • 228
      • Rijeka

Zobidjimo Hica,, nebitno

Vratimo se na alfaN...
      Nemogu vjerovati da s takvim kutevina na bregastoj radite KARDINALNE GRESKE.. nema toga sistema niti strucnjaka koji s map senzorom tj SD sistemom moze napraviti kako se moze na AN sustav... ukoliko se korsite bregaste vece od 260°... cak se vec problemi jajvljaju kod 16V motorima i na slabijim bregastima.
      U taj fazon ulazi MAF senzor kod seriskih automobila... mnogo naprednije i bolje..

mozda ce zvucati... reklama ali vjeruj mi 1000% sam uvjeren ako ikada odes na soluciju UNICHIPA s kojim mozes izravnati sve pa i signal iz mapa gledajuci na TPS... dobiti savrsenu sliku svega..
      ili postavis, ukljucis svoj ecu na alfaN sustav neces moci zamisliti koliko je to bolje...

jos jednom ovo nije reklam vec te uvjertavam... sto god napravio kod drugih s unichipom u dasteku mozes dobiti jos vise.

Vrijeme je novac.. kucaj na prava vrata.

hocu reci nudim ti pravu stvar a ne samo proizvod.

koliko tvoj efi koristi referentnih tocaka?

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa izvoli, evo slusam, objasni kakve bih to probleme trebao imati sa MAP-om koje nemam sa AlfaN-om, odnosno koji se po tebi, konkretno, problemi javljaju kod mene, odnosno koje bih ja to probleme i simptome trebao imati? U cemu je greska i sta mislis da ne radi kako treba? Kazes AnfaN bolji - OK, recimo da je tako, po cemu? U cemu je konkretno razlika?

Referentnih tacaka za sta? Referentnih tacaka za neku konkretnu mapu, broj mernih tacaka za opseg rada nekog od senzora, za sta, ne razumem?

Comment

• FiatGroup
          CBC Senator
          • 11.06.2005
          • 228
          • Rijeka

Dobro ajmo na stranu sada i referentne tocke.. sve na stranu...
          neka ostane samo mapiranje u igri..

Tesko je sada to sve objasnjavati to trebas dozivjeti.. otici na to mjesto.. najbolje na svome auto to vidis osjetis isporbas.

Savjatujem ti i predlazem da ako zelis mogu ti pokusati srediti besplatno mapiranje tvoga ljubimca u Dasteku s UNICIPOM NA SVE TO STO IMAS.
          GARANTIRAM TI EXTRA PERFORMANSE TIP TOP s kojima ces biti prezadovoljan i odmah ces ih i pozeljeti.

Zapamti
          Jedino ces tek tada shvatiti u cemu je rijec. Shvatiti doslovno svako slovo rijeci TUNING.

Nije stvar imati valjke, kociti itd itd... najbitnije je znati se njima sluziti.
          Zapamti to je alat a ne stroj za mucenje.

p.s.

samo za primejr... kod jakih bregastih vratila ili 16Vmotra...
          60 - 70 - 90 - 100% gasa vrijednost tlaka u grani je ista...
          ako imas efi sistem s mapom on gleda u tacku okreteji i vrednost map.. po tome odreduje gorivo...
          Debelo sam uvjeren da ti auto u parth throtlu umire tj gusi se a da to i ne primjecujes..

kod alfaN je bas ono kako treba.. gleda u TPS i RPM.. MAP mu sluzi kao visinska korekcija.. naravno korekciske vrijednosti za sve senzore su u posebnim tablicama ili ti ga mapama..
          nadam se da me shvatas.

Tek s dobro mapiranim alfN sustavom ili unichip nadogradnjom mozes dobiti performanse...

Comment

• SALE
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2005
            • 841
            • Banovo Brdo

Originally posted by FiatGroup
            Dobro ajmo na stranu sada i referentne tocke.. sve na stranu...
            .
            GARANTIRAM TI EXTRA PERFORMANSE TIP TOP s kojima ces biti prezadovoljan i odmah ces ih i pozeljeti.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Savjatujem ti i predlazem da ako zelis mogu ti pokusati srediti besplatno mapiranje tvoga ljubimca u Dasteku s UNICIPOM NA SVE TO STO IMAS. GARANTIRAM TI EXTRA PERFORMANSE TIP TOP s kojima ces biti prezadovoljan i odmah ces ih i pozeljeti.
              Hvala, ali ne pada mi na pamet da ista menjam osim ako mi makar ne pokusas objasniti sta to u stvari ne valja sa ovim sto sam do sada uradio, posto ti ocigledno znas da kod mene postoji neki problem kojeg ja nisam svestan? Dakle, koji ja to konkretan problem imam pa mislis da mi je potrebno novo mapiranje, Dastek, i ostale ispravke? Zaista me interesuje zasto mislis da mi treba Dastek da bih ispravio bilo kakvu gresku u mapiranju - to mogu da uradim i u NIRI bez ikakvih problema, ono sto bih voleo da znam je KOJA je to greska napravljena i kako se manifestuje?

samo za primejr... kod jakih bregastih vratila ili 16Vmotra...
              60 - 70 - 90 - 100% gasa vrijednost tlaka u grani je ista...
              Siguran sam da je mozda tako kod 90% motora, meni log fajl pokazuje drugacije, odnosno MAP vrednost varira na fiksnom gasu od 60, 70, 80%...

Debelo sam uvjeren da ti auto u parth throtlu umire tj gusi se a da to i ne primjecujes..
              Ne razumem...auto mi se gusi a ja to ne primecujem...? Ako ne primecujem onda mi je potpuno svejedno, ali definitivno se ne gusi...

kod alfaN je bas ono kako treba.. gleda u TPS i RPM.. MAP mu sluzi kao visinska korekcija.. naravno korekciske vrijednosti za sve senzore su u posebnim tablicama ili ti ga mapama..
              nadam se da me shvatas.
              Naravno, ali opet, to sve imam i u NIRI, sto ce mi Dastek? Mogu da izmapiram kompletan motor i preko AlfaN (i to bez dinamometra, u roku od 15 minuta), ali iskreno ne vidim potrebu posto i ovako radi sasvim dobro?

Tek s dobro mapiranim alfN sustavom ili unichip nadogradnjom mozes dobiti performanse...
              Nemoj pogresno da me shvatis, ali niti si mi objasnio kakav ja to problem imam, a i da ga imam zasto bih koristio Dastek preko NIRE koja ima sve funkcije kao i Dastek i jos par koje ovaj nema...? Da li imas konkretan problem koji mislis da imam, ako je tako onda reci, mozda imam a ne znam. Ako je resenje mapiranje preko AlfaN, OK, ali za to mi ne treba Dastek.

Ne znam, nisam ubedjen...

Comment

• FiatGroup
                CBC Senator
                • 11.06.2005
                • 228
                • Rijeka

Nije stvar da te uvjeravam, rekao sam i ponavljam nije cilj prodati unichip ili bilo sto..

Ako ikada dodjes zaista ces i vidjeti kakve probleme imas.

Opet nisi shvatio rijec tuning.
                auto se moze samo na dinamometru za nesto vise od 15 minuta izmapirati..

Tvoja teorija je kikiriki

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Cekaj, nije tvoje da me uveravas...u pravu si, nije - tvoje je da mi objasnis, ako hoces ili mislis da si u pravu, jer mi nije jasno. Nije cilj prodavati Unicip...nego? Ipsravljati problem? OK, evo doci cu da ga ispravis, ali KOJI i kakav problem, konkretno?

Od mene trazis da prihvatim da je na autu napravljeno nesto kako ne treba, a neces da kazes konkretno sta, i tvrdis da imam problem koji ja, iskreno, nisam uspeo da primetim niti znam kako se manifestuje. Molim te, dakle, objasni kakav je to problem i kako se manifestuje, je li problem u necemu vezano za mogucnost upravljanja radom motora odnosno funkciju koju obavlja ECU, i koja je to funkcija za koju mi preporucujes Dastek, a da NIRA ne moze da obavi?

Ako je problem druge prirode, odnosno samog mapiranja, tvrdis da to Hic nije dobro uradio, da ces ti bolje, i to za 15 minuta - uprkos tome sto se ti time profesionalno bavis, a ja nemam preterano velikog iskustva sa time, odgovorno tvrdim da se auto, od nule ili uz isravljanje gresaka sa prethodnog mapiranja, ne moze izmapirati za 15 minuta. Moze se podesiti da radi, ali da se kompletno izmapira za to vreme - NE moze.

Ovde mi se cini da ova prica uopste nema veze sa Dasteom ili bilo cim drugim, vec sa nekim licnim sukobom koji imas sa Hicom - nije ni bitno, ali evo, slusam, reci mi u kom delu i stadijumu mapiranja, ili gde vec, je napravljena greska, u cemu se sastoji, i kako se manifestuje?

Mozda si vec imao iskustva sa ispravljanjem Hicovih gresaka u konkretnom slucaju, imas li neki primer konkretnog auta, mozda mi je poznat?

Shvati da ja ne branim apsolutno nikoga, cak ostavljam mesta mogucnosti da je greska zaista i napravljena - pod uslovom da mi objasnis u cemu se ta greska i sastoji, da je ne napravim sledeci put? Mozda ja nisam shvatio znacenje reci tuning (sta god to znacilo...) ali od tebe kao strucnjaka ocekujem konkretno objasnjenje umesto obecanja da ce to biti bolje ako se ti toga dohvatis.

A ovo za teoriju i kikiriki... Nisam primetio da sam izneo bilo kakvu teoriju o bilo cemu Tako da...

Kikiriki...svasta

Comment

• TAZZ
                    Banovan
                    • 30.05.2005
                    • 1409
                    • NBGD,SERBIA

Comment

• Hic
                      CBC Veteran
                      • 17.11.2006
                      • 185
                      • Zagreb. Croatia

a sto reci.....

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Comment

• FiatGroup
                          CBC Senator
                          • 11.06.2005
                          • 228
                          • Rijeka

Nemoguce je ovo objasniti putem pisanja.. zasto postoje treninzi (seminari).

Nemam nista protiv nikoga vec ti kazem da kakav odnos postoji prema tuningu tj mapiranju do sada nitko na ovim podrucjima nije primjenjvao, niti je stekao te vjestine.. barem do nedavno.
                          Stvar je sasvim jednostava bez puno price doci ces vidjeti o cemu se radi.
                          Konkretno radi se o nacinu mapiranja.
                          S ovim nacinom mapiranja cisto demonstratvno uz pomoc unicipa moci ces vidjeti koliko tzv raspustenih KS imas.

Da li si me shvatio?

p.s.
                          Mozda je moja greska za kikiriki...
                          100% si u pravu 15min je dovoljno da se auto upali i dobije rad na praznom hodu. sve dalje je upitno ukoliko vec enko ne posjeduje mapu najprikloadniju za tvoj motor.

Dakle hoces li dolaziti?
                          Smijeh ostavi za kasnije, onda ces moci reci nesto.

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by Hic
                            a sto reci.....
                            Originally posted by 206
                            Nemoguce je ovo objasniti putem pisanja..
                            Da li si me shvatio?
                            Dakle hoces li dolaziti?
                            Smijeh ostavi za kasnije, onda ces moci reci nesto.
                            I ?
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Izgleda da je to jako poverljiva informacija, za razliku od svih odgovora u vezi pitanja koja je postavio na CBF-u.

Zaplet je tu, chekam rasplet uz kikiriki.
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Working...
                              X