Dastek: za i protiv?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hic
    CBC Veteran
    • 17.11.2006
    • 185
    • Zagreb. Croatia

wow...ciglih par konja....prekrasno za auto koji serijski ima 220ks...

Comment

• Hic
      CBC Veteran
      • 17.11.2006
      • 185
      • Zagreb. Croatia

a koliko poznam odredjene motore i aute (da budemo precizne, toyote i njhov 3sgte motor i sve verzije turbina koje su se na njih ugradjivale) Unichip su toliko napuhani podaci da je to prestrasno. Uzet cu si malo vremena pa cu vam to prezentirati. Njihov dyno laze, ne samo u Hr, vec i drugdje. I zato su u UK isto tako na losem glasu kao i drugdje.

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Jutros sam potrazio web site od Dastek-a. Interesantno je da nemaju nikakve podatke. Sve se svodi na hoce i moze, vjerujte nam. Pitam se dali su i njihovi distributeri trenirani po istom principu. Zatim sam pogledao nekoliko ostalih weB stranica. Svugdje ista prica. Svima treba vjerovati na ljepe oci.

Comment

• Hic
          CBC Veteran
          • 17.11.2006
          • 185
          • Zagreb. Croatia

ja osobno vjerujem da je Unichip ok.

Ali...imamo 2 Peugeota RC ovdje, navodno 200KS (tako su ih "Izmjerili")

I jedan i drugi kada dodju na 4000 RPM krepaju. I onda se upali check engine. Pa tako u krug. A jedan je platio 10000kn (cca 1500€). Pa kaj nije nikome cudno da se auto tako ponasa? I na kraju su to prozvali ANOMALIJOM.

WTF?!

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Cekaj bre, o CEMU mi pricamo celo ovo vreme? Celo vreme govoris da je taj Unichip toliko prilagodljiviji i bolje resenje, da ces ispraviti nastale greske koje je Hic napravio (mada ja i dalje trazim da mi objasnis koje to greske, konkretno) da daje bolje rezultate, da maltene moze da uradi sve sto i normalan SA - i onda totalno opusteno kazes da PG ne uporedjujem sa SA jer je to nepojmljivo...Onda sve sto si do sada pricao mozes da okacis macku o rep jer to je maltene ono sto si celo vreme govorio bilo direktno poredjenje sa SA i tvrdnja da taj Unichip radi ono sto drugi ne mogu, ili to radi bolje. Jedini koji je ikada poceo da direktno poredi neuporedivo, si upravo ti, tvojom pricom da Dastek moze da uradi i zavrsi kompletan engine management na mom motoru.

Dalje, na moje konkretno pitanje kako mislis da modifikovanom motoru obezbedis, na primer 20x vise goriva nego sto originalni ECU moze da posalje u bilo kojoj varijanti, nisi odgovorio. Dodatni injektor driver nije dovoljno dobro resenje, to znas, niti mi za njega treba ista skuplje od sake elektronike od cca 20 EUR. Veci injektori? Ni za to mi ne treba drugi ECU. Evo primer - fabricki ECU tera 4xniskoomske injektore od 200cc max. 90% duty cycle, meni treba na primer 8x1000cc u sekvencijalnom batch modu i hocu da auto radi na leru bez trzavica. Kako? Izvoli probaj da na standardan ECU na autu koji koristi 150cc injektor, zakacis 1000cc i nateras ga da radi sa Unichipom. Malo sutra...

Sam si naveo kako Dastek kontrolise parametre rada motora, i posto tvrdis kako bi mogao da kontrolise moj motor, odnosno nudis da dodjem, da mi ispravis sve greske, i da ce motor raditi bolje - to je ono sto tvrdis? OK, ja ti na to kazem da auto na Dasteku ne bih mogao ni da upalim. Sad cu lepo da ti objasnim i zbog cega, a ti izvoli pa redom objasni kako bi resio koji problem.

1. Koristim injektore 3 puta vece nego standardne, bez ikakvih problema ili trzavica na leru. Ofset tih injektora nije ni blizu standardnih.
            2. Injektorima je promenjena impendansa u odnosu na fabricke
            3. ECU koristi davac signala sa bregaste koji generise 4 pulsa svaki obrtaj, ja imam bregastu koja generise samo 1 puls.
            4. Koristim 4 bobine umesto coilpacka sa 2 komada kako koristi originalni ECU, dakle full sequential ignition. Dwell time bobina je radikalno drugaciji nego serijski.
            5. pritisak goriva je 15% veci nego fabricki
            5. Takodje je na NIRU vezana i kontrola ventilatora, launch control, postoji i ignition retard mapa za nitrous, a trenutno radim i na varijanti da motor radi na AlfaN do 4000 rpm, a posle prebacuje na MAP navodjenje.

Izvoli, redom, kako mislis da izvedes to sa Unichipom? Podsecam te da si sam poceo da pljujes po svemu sto nije Unichip, kako to nije uradjeno kako treba, i dao obecanje da ces sve probleme resiti i napraviti moj auto da radi na Unichipu. Evo ti prilike pa me ubedi.

Evo ti jos koji problem, pa resi i njih

- Auto ima MAF senzor i TPS, hocu da resim navodjenje samo preko MAP-a. Kako, ako auto uopste pojma nema sta je MAP senzor, te mu ne mogu ni senzore lagati.
            - Sa N/A auta prelazim na Turbo konverziju - kako objasniti ECU-u da MAP koji sad koristim ne pokazuje vise do 1bar vec do 3.5?
            - Koristim 2 razlicite vrste goriva, hocu mapu za svako
            - Hocu antilag rutinu za turbo

Itditditd...

Lepo sam ti rekao, ZNAM isto tako dobro kao i ti sta Dastek moze da uradi a sta ne. Ja malo dete nisam da padam na obecanja tipa "bice rezultata ne brini se.." - to mozes da prosipas nekome ko nije na sopstvenim greskama JAKO mnogo naucio, izmedju ostalog da ne veruje nikome na rec. Takodje, mislim da si za takve tvrdnje odabrao pogresan Forum. Najmanje deset puta sam te do sada pitao da mi stavku po stavku objasnis ono sto sam te pitao, izbegavas. Ja nisam ovca da me **** kako ko hoce, za NIRU sam se DEBELO raspitao sta nudi i sta moze a sta ne moze da uradi, za Hica takodje, tako da sam savrseno dobro znao sta dobijam za svoj novac. Da ti verujem na rec i dam ti auto da se igras sa njim, pa makar ti MENI platio, nije mi na kraj pameti.

I na kraju, Unichip kosta koliko, sa sve izradom kablaze, eventualno adapterima, mapiranjem itd. NIRA uopste nije tajna koliko kosta, sa sve mapiranjem i kablazom kostala je 2400 EUR, evo ti ga Hic pa ga pitaj kakve su joj mogucnosti u odnosu na BILO koji drugi SA ECU.

Dakle, ako nemas nameru dati konkretna, iscrpna i koherentna objasnjenja o konkretnim pitanjima koja me interesuju, mislim da je svaka dalja diskusija zavrsena.

E da, sto se tice ovog grafikona i "dobitaka" na ovom Fiatu...Iskreno, mene bi stamota bila to pokazati i reci da sam to radio. Covek menjao izduv, IC, stavljao Unichip i drndao se boga pitaj koliko podesavajuci sve to i praveci mapu, da bi dobio...20-ak KS??!?? TO zoves rezultatom? Ako je TO rezultat koji smatras svojim uspehom ili referentnim pokazateljem onoga sta Unichip moze, onda mislim da je u tvom interesu da nikad vise ne povedes diskusiju o tome sta je i sta nudi Unichip. Ako na tom konkretno autu nudis povecanje od 20-ak KS za...koliko, ne manje od 1500 EUR - a bas ovde na Forumu imas ljudi koji ce ti na potpuno standardnom autu dati modifikovanu mapu za standardni ECU koji ce dati u NAJMANJU ruku toliko, i to za ne vise od 300 EUR - onda zaista nema mesta bilo kojoj daljoj diskusiji, sve si rekao.

Pozdrav.

PS: imam neki osecaj da ce sav odgovor na celu ovu "knjigu" biti da ti je ispod casti da odgovaras, nemas nameru da se raspravljas itd...ne brini, to ce se savrseno uklapati u celu pricu i o tebi i o Unichipu.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kutija
              CBC Veteran
              • 30.11.2005
              • 100
              • Split,Hrvatska

Koliko sam ja shvatio Zeljko nije govorio da ce on to bolje napravit sa Unichipom(jel ne vidim nacina kako to napravit bolje sa Unichipom nego sa Nirom,nema smisla uopce usporedivat ove dvije stvari i Unichip moze imat milion i jedan dodatak i dalje nece bit ni blizu Niri ili nekom drugom SA ECU) nego da ce to bolje izmapirat nego je Hic izmapirao.
              Eto kako sam ja to razumio,a ko ce bolje izmapirat vjerovatno necemo nikad saznat

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Originally posted by FiatGroup
                mozda ce zvucati... reklama ali vjeruj mi 1000% sam uvjeren ako ikada odes na soluciju UNICHIPA s kojim mozes izravnati sve pa i signal iz mapa gledajuci na TPS... dobiti savrsenu sliku svega..
                ili postavis, ukljucis svoj ecu na alfaN sustav neces moci zamisliti koliko je to bolje...

jos jednom ovo nije reklam vec te uvjertavam... sto god napravio kod drugih s unichipom u dasteku mozes dobiti jos vise.

Vrijeme je novac.. kucaj na prava vrata.

hocu reci nudim ti pravu stvar a ne samo proizvod.
                Pretrazi temu "Idemo Iz Pocetka", ima toga tamo jos.

Comment

• FiatGroup
                  CBC Senator
                  • 11.06.2005
                  • 228
                  • Rijeka

Originally posted by Hic
                  wow...ciglih par konja....prekrasno za auto koji serijski ima 220ks...
                  mislim da nema,
                  4 cilindra nema ti snagu u serijali koju ti prizeljkujes

Svi lazu kada smo kod preciznosti..
                  bitno je prije i poslje... drugo me ne zanima mogu to tako reci.
                  The best is the enemy of the good
                  The proof of the pudding is in the eating

Comment

• FiatGroup
                    CBC Senator
                    • 11.06.2005
                    • 228
                    • Rijeka

2 206.... moraces mi oprostiti jer se encu previse truditi i dokazivati da 905 stvari koji si naveo moze unicip u stok ECU sve to odraditi.

ekstra inktor drive modul se moze koristiti ako se prelazi na niskoomske injktore isto tako moze i s visokoomskim koji su zamjenejni s seriskim..
                    drajvati ekstra 4 inktora nakon nekih vrijednosti..

Radila se Alfa Romeo 2.0TS konvertirana na turbo s sledecim komponentama..

Ecu je s 1.4TS s time 2.0Ts nije mogao ni upaliti..
                    Postavili smo unicip s injktorima od 440ccm...
                    turbo je t3
                    postavili opciju uvecani za 50%.. (posto je ecu od 1,4 na tom postotku je radio 70% dobro)

Koristi se i trubo modul... motor je stok i ima viskoki AR
                    boost je 0.5bar...
                    Rezultati su fantasticni.

Comment

• Nenad
                      CBC Senator XXL
                      • 06.01.2005
                      • 1364
                      • BBgd/Mow

Originally posted by Dora
                      Koliko fantastični, zanima me.... Vuče na plavo ili zeleno?
                      Imam Alfu 75 1.8T kojoj je osnovna namena da se natera na što više svega. Šta bi dobio, to jest šta bih morao preraditi da dobijem bar 100 konja.
                      Ovo ti je sa linka koji je FiatGroup ostavio u postu iznad tvog
                      "Evo i moj kratak izvještaj iz Dasteka sa mjerenja snage:

Prvo je trebalo riješiti brdo malih sitnica na samom motoru, zatim staviti elektroniku i tek onda mapirati tako da se to prilično odužilo
                      Stavljeni su naravno i jači 400cc injektori umjesto std 190cc.

Što se tiče motora postoje još neke sitnice koje treba u hodu pomalo riješavati, ali manje-više to je to.

Izmjereno je oko 178 KS na kotačima što bi trebalo biti nekih cca. 200KS na zamašnjaku, na 0.5 bara boosta - više tlaka od toga i nije baš poželjno na toj kompresiji - auto još nije vožen po cesti sa turbom tako da čekamo reakciju vlasnika kad ga bude prvi put provozao ..."
                      Boost or bust...

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Evo , radi proveeno dobro na svim LH 2,2 systemima..

http://www.cannonballforums.se/pics/fil ... 22edit.CAB

Mozes da promenish injektore za vece do 450ccm (preko toga problem za LH i duzinom pusleva) .. dovoljno za pocetak.

Dakle, descrabler i editor za LH 2.2 (bash ko na alfi T )

Ako nekim slucajem treba za Direct Ignitio ako neko oce da konvertira svoj motor na DI motor, potreban DI box iz SAABa 9000T16 samo 1988 god.

http://www.cannonballforums.se/pics/fil ... 88edit.zip

Paljenje po zelji, nemora DI kaseta mogu bilo koje kapacitivne bobine
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• FiatGroup
                          CBC Senator
                          • 11.06.2005
                          • 228
                          • Rijeka

2 boost sinula mi je jedna ideja...

Po tvome prakticki je savrsen taj tronic.. kako god vec..
                          moze li se on postaviti na bilo koji motor... jer ako mjeri ionsko isijavanje moze radi bilo gdje.. na bilo cemu? Prilagodljiv 100%?

Comment

• Hic
                            CBC Veteran
                            • 17.11.2006
                            • 185
                            • Zagreb. Croatia

Vidim da se bauk zove VISOKA KOMPRESIJA

E pa kad znas sto radis i imas mogucnosti to nekoome napraviti, onda poput mene mozes trpati 2.3bar tlaka iz GT35R (GT3540) u 1.8T Audi 20V pri kompresiji 9.9:1. I na to shot od 70KS nitra iz Wizard of NOS sustava.

I gle cuda, auto jos vozi. Vec 2 godine.

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

2 boost sinula mi je jedna ideja...

Po tvome prakticki je savrsen taj tronic.. kako god vec..
                              moze li se on postaviti na bilo koji motor... jer ako mjeri ionsko isijavanje moze radi bilo gdje.. na bilo cemu? Prilagodljiv 100%?
                              Za raspoznavanje knocka putem jonske struje potrebno je imati matrix koji sadrzi informaciju izgleda signala pri knocku.
                              Treba gledati u precizno odabranom broju stepeni radilice.
                              Mercel je za SAABa 20 godina radio na tome da bi na kraju pustili 1993 godine sistem na auta.
                              Bosch to jos nije uradio na novom M5 V10. Chita samo combustion signal, nista vishe.
                              Po recima tvojim da je po mome Trionic ovo ili ono.. ne, nije po mome, za celi svet i ljude od struke je generacijski ispred.
                              Prilagodljivost sistema za drugi combustion chamber i za drugu geometrijsku lambdu da bi izterao sve na nivo prema SAAB motoru , verujem jedan team inzinjera u laparatoriji da uspeva za nekoliko godina to da odradi.
                              Da li je CD bolji od kasetofona? To je realna komparacija.
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

2 206.... moraces mi oprostiti jer se encu previse truditi i dokazivati da 905 stvari koji si naveo moze unicip u stok ECU sve to odraditi.
                                Pa drugaciji odgovor nisam ni ocekivao.

Pa oprosti ti onda meni, ali zamolicu te da vise nikad, makar sto se mene tice , ne povedes vise pricu o tom Unichipu, niti krenes da ogovaras tudji rad i hvalis svoj bez ikakve cinjenice i objasnjenja da pokazes zasto bas tebi neko treba da poveri auto.

Meni ne moras dokazivati nista jer mi je sve vrlo jasno, ali ako vec krenes da se hvalis sta i kako moze Unichip i tvoja tehnika mapiranja, ako ocekujes da te bilo ko ovde shvati ozbiljno, onda i objasni kako i zasto do detalja, umesto da iz nekog razloga, eto, ne zelis da trosis vreme na objasnjenja...OK, tvoj izbor, ocekuj da se i prema tebi, tvojim tvrdnjama savetima i iskustvima i drugi tako ponasaju.

Pozdrav

Comment

Working...
                                X