Dihtung

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

Re: Dihtung

Ja sam zupcio stari ford-ov motor . Kod njega spaner ima oprugu i kada se postavi na mesto preko kajsa , onda se zategne sraf i spaner se blokira u poziciji . Tada opruga vise ne utice na njega.
    Opruga i ovako ne moze samo dovoljno da nategne kajs da bude zategnut .
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Gumetina
      Banovan
      • 12.12.2004
      • 1082
      • Novi Sad

zasto uvek navodis kao primer neke antike od fordine ?

i dalje natezes pogresnu stranu kaisa

elem, ni natezanje kaisa nije pametna rabota sama po sebi jerbo moze da izazove havariju tj pucanje istog, i zbog toga su i izmislili tu oprugu koja ga zateze koliko treba !

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Zato sto se sa antickim motorim i igram , jer su prakticno dzabe .
        A stari fordovi imaju veliku kompatibilnost delova pa možeš da se igraš do mile volje .
        Novije stvari ne diram , dok ne izgube vrednost . Mogao bi da pokvarim nesto
        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• bane lancer
          CBC Član
          • 26.05.2009
          • 27
          • N.Beograd

uradio sam plcu debljine 5mm i kompresija sa 11bara sada je 6 bara sto nije bilo ocekivano jeste dosta manja od zeljenih
          8 do 9 bara ali bezprekorno trpi 1 bar nadpritiska u svim rezimima voznje sto znaci da cu sve ponovo da radim ali sa tanjom plocom 2mm i 2 dihtunga i to je kraj .

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Dzaba mi pricali i vezli diskusiju kako se nesto radi na pravilan nacin, ti od pocetka do kraja teras istu pricu - napamet. Bravo.

Diskutujemo o kompresionom stepenu kao odnosu dve zapremine, ti poredis kompresiju po cilindrima u barima, sto nije nikakav podatak. Polemisemo kako 0,5mm pravi veliku razliku, ti "odokativno" stavis plocu od 5mm, i to "radi". Pa radilo bi i sa jedno 10mm, verovatno, zasto ne probas to?

Posto tema, ocigledno, ne sluzi nikome, i jasno je da pricamo u vetar, ode pod kljuc.

Savetujem pokretacu teme da vise i ne pokrece slicne teme posto ga ono sto u njima pise savrseno ne intereuje, pa zasto bismo onda trosili vreme...
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
            X