Originally posted by nijebitno
Fuel surge tank
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by NickRPHm, ovo mi, bar na prvi pogled, ne izgleda kao fuel surge tank.... gde je ovo, i kako, povezano?
Povezan je kao i tu na slici sa grlom,ja bih ti moj poklonio ali sam ga odavno bacio...Doris je vozila mini moris.
Comment
-
-
@Type_R
Taj surge tank dodje kao mali rezervoar iz koga pumpa visokog pritiska uzima gorivo. Svrha mu je da obezbijedi da ona nikada ne ostane bez goriva, sto se moze desiti u slucaju jakih inercionih sila usljed ubrzanja, krivina itd. Problem je narocito izrazen ako se prepravlja auto koje originalno nema ubrizgavanje goriva.
NickRP je takodje pomenuo hidraulicno razdvajanje primarnog i sekundarnog kola dotura benzina.
Klasican surge tank je nije pod pritiskom i pumpa visokog pritiska se nalazi ispod njega i pod dejstvom gravitacije dobija gorivo.
NickRP je htio da taj glomazni filter upotrijebi kao surge tank ali posto filter stvara odredjeni otpor protoku goriva u slucaju nagle potrebe za gorivom gravitacija moze postati nedovoljna da protjera dovoljnu kolicinu goriva kroz filter. Zato je htio i da on bude pod malim pritiskom od 1 bara.
Malo je ovo moje objasnjenje konfuzno ali proguglaj malo na temu surge tank, ima dosta toga i prilicno je jednostavno.
@NickRP
Ako nisi baci pogleda na moj prosli post, mada sumnjam da ti tako nesto nije palo na pamet.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
@Type_R
Da, primarna pumpa je u rezervoaru.
@nijebitno
Verovatno si mislio da stavim neki restriktor u povratni vod... pa razmisljao sam o tome, ali onda cu imati dosta losu zavisnost pritiska u primarnom kolu u odnosu na protok benzina... naime, sto je protok veci, pritisak ce u primarnom kolu biti manji... a to je dosta nepovoljno... Plus bi mi trebao nepovratni ventil, da sekundarna pumpa ne povuce vazduh iz rezervoara kroz povratni vod...
Comment
-
-
Ko kaze da ne moze aluminijum da se lemi? Gde vi zivite?
U svakoj boljoj prodavnici "uradi sam" na zapadu ima elektroda za to. Potreban je samo jos brener i inox cetkica ili da se kupi ceo set od par elektroda sa cetkicom.
Postupak nije jevtin da bi se koristio za vece lemljenje (zavarivanje) ali za tanje materijale je sasvim ok.
Comment
-
-
@dranix
Ja nisam ni rekao da ne moze da se lemi, vec sam rekao da mi to nije opcija. Iz prostog razloga sto nemam ni leguru za lemljenje, niti je ovo nesto sto bih rado lemio, kada vec moze da se zavaruje...
Update: surge tank ce biti od prohroma, loncic je vec napravljen, ostalo je jos zavariti prikljucke i nosac.
Comment
-
-
Surge tank nije pod pritiskom, iz njega se napaja pumpa visokog pritiska.
Barem bi tako trebalo biti u opstem slucaju.
Sto se tice lemljenja aluminijuma ne znam karakteristike, ali tvrdo lemljeni bakar nije ni malo naivan spoj, pa cak i meko lemljeni spojevi podnose bez problema pritiske u sistemima centralnog grijanja (2-3 bara).Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
@nijebitno
Ni ja ne znam karakteristike lemljenog spoja, ali, s obzirom da je zavarivanje dostupno na svakom cosku, jednostavno mi nije bilo logicno da se upustam u nesto sto ne poznajem dovoljno, za sta mi treba legura koju nemam i slicno.
Comment
-
Comment