pravna pitanja / atest

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Drugim recima oni te pomocu tih dimenzija usmeravaju na pravi put, tj da je yugo perfektan auto i ne razumeju zasto sad ti tu nesto pravis... Kad su oni tamo preko brda...

Da ne glabam nego da kazem nesto korisno
    Ja sam u pancevu za moju starinu pravio soferku tako sto sam poslao papir sa nacrtom... U nekadasnjoj filijali u srpskih vladara a oni su dalje slali...
    Elem, treba obavezno da navedes tip stakla (rasipajuce i dvoslojno) koje je obavezno za soferke. Dobices staklo sve sa zigom u cosku...

E sad, mozes i da trazis toniranje...
    Mozda je bolja varijanta ficina ili reno4 pa se reze... Svejedno mora opet u pancevo na secenje... A mozete da se oprobate sa skupom dobrom brusilicom i dobrim kamenom da je suzite

Comment

• Dutchman
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 741
      • Vracar centar sveta

isechesh na waterjet-u sht5a ocesh za minut a da se ne slomi , probao i radi a zig ti ostane u amanet ... mnogo chistija varijanta ... ali pod uslovom da tu odgovara staklo od nekog auta ...

yugo je bog
      Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Pazi ja sam probao da secem staklo brusilicom ( odakle mi ideja ) i to ne ide ( citaj nema shanse ! ) .
        E sada juce sam u Grockoj i rastrebio sam napokon garazu i uterao moje cudo unutra . Palo je zavarivanje limenih panela svugde gde trebaju , ali tome nikad kraja . Posle sam se bacio na shoferku ( ficinu ) , koju sam montirao u ram od krivljene kutije . Posle sam rasekao lim na , na , na ... bulk head -u
        ( nema rec na srpskom ! ) , to je onaj deo na kome je soferka , instrument tabla itd . Elem ubacim ram u rasecene rupe i zavarim . I imam shofer shajbnu . 95 cm je najvisa tacka od poda + 15 cm klirins = 110 cm visina S7 . Nazad je jos koji cm visi rol bar . E sada mrvelo me je da se bakcem i pravim shoferku , ali je definitivno mogla da bude malo niza . Da ne prodje visina kola 100 cm . Toliko je i GT 40 visok
        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• fast & furious
          CBC Član
          • 05.09.2007
          • 37
          • medjimurje, croatia

FEM model sa simulaciom opterecenja... Sta je to?
          sutra idem u zagreb i videcu tacno sta se kod nas trazi..
          ako nam bude potrebna kakva kompjutorska simulacija i takve stvari
          nadam se da nam nece biti problem dobiti ih od vas

inace kolega i ja smo se dogovorili da ako nam ikad uspe registrovati
          nase super sevene dolazimo u srbiju da se upoznamo, provozamo, napijemo i proslavimo

uhh jedva cekam taj dan

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

Ajd bash me zanima kakve su varijante u Cro jer ja hocu isto da pravim na dva mesta... Dole juznije

Van, definitivno ces imati problema sa dimenzijama kad zavrsis Moraces neki tamic da merish

Bash me zanima na sta to lici sto si sklepnuo Okaci neku fotku... Da i mi slepci vidimo iz tudjine

Comment

• Sasha
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 4126
              • Novi Sad

aukcije, kupi, prodaj, 10 dinara, humanitarne aukcije, najnovije aukcije, Auto, Moto, Filatelija, Kolekcionarstvo, Galanterija, Knjige, Časopisi, Odeća, Obuća, Računari, Oprema, Tehnika, Društvene igre, Umetnost, Mašine, Alati, Numizmatika, telefoni
              www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Da je veci od Dacinog , definitivno jeste , ali nije sada bas toliko cudo . Pa nema mnogo automobila koji su visoki 110 cm . Ali ja zato imam 48 cm sirine za sediste pa sam ( samo tu ) u zakonskom okviru . Pre neki dan sam razmisljao da napravim cetvorosed .
                Nisam poneo aparat sa sobom , a slikanje telefonom mrzim .

Comment

• kobacbobac
                  CBC Senator
                  • 21.12.2006
                  • 229
                  • bg. sremcica

hteo si da napravis cetvorosed ....ccccc.....jel ti citas nekad ono sto napises ..bre......pa mogao si onda da pozoves mene i jos par drugara i da idemo na savu u tom tvom cavorosedu ida veslamo i da pevamo mi smo cetverac posto za to nebi dobio ni A od atesta

to sto si napravio vecu sasiju i sa jacim kutijama to je pun pogodak
                  nego daj napravi par slika prosaraj malo forum da zaboravimo na ovaj smor od atesta evo vec me par dana boli glava od toga

nego kako bubrezi

Comment

• Pantah
                    CBC Veteran
                    • 25.03.2007
                    • 159
                    • Beograd

Originally posted by g60
                    Ja bih reko pre da su nekome krcnula yayca preko rupe na klipu, reko bi Stewina

Elem, sta mene zanima... Imam auto iz 1940 godine i on fabricki nema sledece: Sigurnosne pojaseve, branike, suvozachev brisac... Oko letve volana je fabricki obmotana zica od sirene pa sam se procitavsi post iznad smejao kao blesav...
                    Jel prolazi ovo tehnicki?

Prolazi li ovo tehnicki pregled? Hvala
                    Ovako na prvu ruku, ne može. Postoje popusti za žuta svetla i pojaseve (ko nije imao, nema ni dalje...) ALI ne postoji nikakav popust za branke.

Ovakvo vozilo se u svetu posebno pregleda po pravilima za veterane, a obi?no je i finansisko optere?enje manje (sigurno ne?eš da voziš topolina 5000 km+ kao svakodnevno radno vozilo).

Eh da još nešto. Malo se razlikuje obim pregleda za puštanje u saobra?aj ili za redovan tehni?ki. Teško da možeš da o?ekuješ da ?e neko da zagleda elektri?nu instalaciju ispod table i sli?no na tehni?kom, to ipak ne sme da traje više od 26 min. po tehnologiji.
                    Money for nothin' and chicks for free

Comment

• Pantah
                      CBC Veteran
                      • 25.03.2007
                      • 159
                      • Beograd

Originally posted by fast & furious
                      FEM model sa simulaciom opterecenja... Sta je to?
                      sutra idem u zagreb i videcu tacno sta se kod nas trazi..
                      ako nam bude potrebna kakva kompjutorska simulacija i takve stvari
                      nadam se da nam nece biti problem dobiti ih od vas

inace kolega i ja smo se dogovorili da ako nam ikad uspe registrovati
                      nase super sevene dolazimo u srbiju da se upoznamo, provozamo, napijemo i proslavimo

uhh jedva cekam taj dan

Preporu?io bih posetu "Institutu za vozila" Centra za vozila Hrvatske u Velikoj Gorici, vredi pogledati i lepu prezentaciju (sa puno dokumenata) na www.cvh.hr
                      Money for nothin' and chicks for free

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

Tako nesto sam i ja mislio pa sam ugradio ficine branike koje bi posle tehnickog skidao... naravno da ga necu voziti svaki dan jer ima 13 ks Morao bih tu i tamo da izadjem na uzbrdici i da guram A i svi bi mi svirali kao manijaci... Stoga ostaje samo vikend

A verovatno ce tih 26 minuta da prodje u gledanju a najmanje u proveravanju jer nema pola normalnog motora... (pumpu za vodu, za gorivo...)

Steva ima keca u rukavu cim cuti za atest... Garant ce da odveze na arhitektonski fakultet i dobije atest za tvrdjavu i pre****ce dachu u projektu! Priznaj Stewo!

Comment

• Dutchman
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 741
                          • Vracar centar sveta

evo chisto da pojasnim kako izgleda pregled u Holandiji kad oterash Sevena koga si sklopio u garazi , netreba atestiran varilac snimci shasje i slichno nego vizuelno se pregleda tamo gde moze da se vidi poshto je veci deo sakriven ispod plastike i aluminijuma , ako zadovoljava vizuelno onda se radi test za kochnicu kao na tehnichkom , provera da li rade svetla , i na kraju taj shto je pregledao vozilo izveze ga na stazu tj poligon i provoza ga i kaze da li moze na ulicu ili ne ... shto se karoserije tiche jedino ogranichenje je da mora da ima blatobran i to da sa prednje strane mora da predje 10cm od centra tochka a sa zadnje da pokrije barem 1/4 kruga , i da mora minimum da bude shirine gume/tochka , za zadnje isto vazi ...

i da napomenem da je takav pregled duplo skuplji od pregleda za buggy od bube ili range rover koji je pretvoren u rock climber

za komshije iz hrvatske , preselite se na neki otok gde nema policije na cestama ... ako ima cesta ... (skoro sam gledao na HRT-u o nekom otoku sa 6 automobila i 16stanovnika i 30km puta ...) ne zamerite ...

nashe je da pravimo a registraciju cemo lako ...
                          Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Daco sto si aktivan na locostbuilders forumu . Treba nasa vlada da te zaposli kao savetnika za medjunarodne odnose . Shalim se super je text i vidim da su ljudi generalno zatjudjeni kako neko moze da skupi toliko drugara i spici sve za 10 dana . Eh te zapadne vrednosti , a socijalizacija = 2+
                            Sta bre neko kuka na moju shasiju , cekam samo test seizmickog opterecenja , pa da je postavim negde da gljumi most preko neke recice

Comment

• g60
                              CBC Senator XXL
                              • 20.10.2006
                              • 1011
                              • Vrachar je majka ;)

Ma kad bi oni znali da najmanje love i posla ima ali nam je zato socijalizacija 5+ uz pivo ceo dan

Ma umetnichka zemlja, lepo ja svima govorim...

@Van, znaci ti si pravio one mostice 3 dana pre roka u svoje vreme

Ufff... Radujem se povratku u civilizaciju iz ove pustare...

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Ma nema vise spanjolki pa ti je tu od jednom pustara . Ma sta ces ovde , vidis da ovde ni s7 ne moze da se atestira

Comment

Working...
                                X