Motor i transmisija/donori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

PA gde ces ti da nabijes 550 stepeni ? 3 m cevi 40 mm oko 50 e . Dovoljno materijala za izduvnu granu . Moze i obicna crna cev , sam malo deblja , ima da traje vecno . Moja grana na kolima ima 36 godina i nije progorela . Ko zna koliko kilometara je presla . Problem je majstor i savijanje .
    Uzeo sam pdf knjige od G60 , ceka te .
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kobacbobac
      CBC Senator
      • 21.12.2006
      • 229
      • bg. sremcica

eee to su bile izduvne grane 36 godina ...cccc...

cena za fi 40 je 800 dinara jedan metar 1.5 mm zid to je ta 550c

za savijanje neznam jedino da ja napravim za ovo moje alat fi 40 pa da se proba sa nekim jeftinim cevima za pocetak dali ce to da pije vode jer 1.5mm zid mogu da krivim ali ipak nije to profesionalni alat neznam koliko je za ovu zajebanciju

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

800 din za jedan m prohromske cevi ? Svaki bolji servis ima trn masinu koja krivi cevi do 90 stepeni bez nabora . E sada ako je los kvalitet celika , cev ustine. Probao sam to vec kod majstora ...

Comment

• kobacbobac
          CBC Senator
          • 21.12.2006
          • 229
          • bg. sremcica

ovo je ubedljivo naj jeftinija varijanta koju sam nasao .........

...nekosta nista poneses savciger i pravac podzemni prolaz na sajmu ...

...ima materijala za pet izduvnih grana .....

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

I skinem tablu sa oznakama mesta sa auto puta i imam lima koliko hoces .
            Ma vazi ...

Comment

• kobacbobac
              CBC Senator
              • 21.12.2006
              • 229
              • bg. sremcica

haaa... da...da....ovako cena za fi 40 x 1.5 cena po metaru je 792 dinara firma je iz cacka ali dovoze robu nevezano za kolicinu ......

......znaci tri metra 30 e.....to bi onda vario sa cime co2

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

A kada bi znali koliko ste metara cevi udaljeni od tih izduvnih grana
                Alo ljudi, prvo da se registrujeeeeeee... I voziiiii

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Ne znam u metrima , ali u vremenskim jedinicama 1 godinu . Samo da ne bude kao sa Caprijem ; treba mi tri dan da zavrsim ...
                  Auspuh cu morati da pravim , nevezano za izduvnu granu , i verujem da ce me izaci od 70 - 100 e . To je cena za prhromski auspuh .
                  Gde da nadjem bubanj od stare ves masine ?

Comment

• g60
                    CBC Senator XXL
                    • 20.10.2006
                    • 1011
                    • Vrachar je majka ;)

Imash jako lepih auspuha na bubnjaku od prohroma... 50 evra je sa lepim izduvom. Ali posto preko njega ide prohromska zastita od toplote... Nema potrebe da bude od prohroma ako se ja pitam

Bubanj od ves masine... Tj ono unutra u cemu se kotrlja vesh... Pazi, suluda smo zemlja i ljudi cuvaju stare ves masine po podrumima jer im zao da bace pa malo pogledaj

Neko je pricao cini mi se na ovom forumu o onim hromiranim savitljivim ukrasnim crevima tako da i cevi mogu od obicnog celika...

Ma najvaznija stvar je sklepati coil overe

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Ma sklepacu ih , ne zvao se ja Dejan ( a i ne zovem se tako ! )

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Ja sam bio sinoc u delirijumu , a i sada sam .
                        Juce smo montirali sajlu kvacila i hladnjak . Mario (G60) je bio malo skeptican po pitanju mog pristupa resavanju problema , ali je posle uvideo da je OK . Bilo je malo problema oko donjeg zreva na hladnjaku , ali i to smo uspeli da nabudzimo cisto za probu . Napravio sam prostu el instalaciju , samo kabl za masu i + na alnaser i + zica na bobinu . Verglas tako sto spojis + na alnaseru sa + na bendiksu srafcigerom . Privario sam parce cevi sa krivinama za polomljenu cev auspuha na kraju izuvne grane , da na bude detonacija , i zvuk je strava . Napravicu mu samo jedan protocni lonac , da ga cisto utisam na malim obrtajima . Jos kada se napravi od cevi 4-1 izduv , zvuk ce da bude bolesno dobar .
                        E sada losija strana medalje sto taj motor i nije neki . Lepo radi i prima gas sa ovim cudovistem od karburatora ko lud itd , ali kompresija ide od 7.5 do 10 i motor duva na iberu . Kada se zavrsim otvoricu ga da vidim u kom je stanju , ionako moram da kratim karter i cevcicu za usisi ulja .
                        Evo ga i svecani trenutak prvog starta , sa sve komsijama da navijaju . G60 je operator na gasu . Inace mnogo vise se odradi ako dvoje i vise njih rade . Kada si sam smoris se kao dinja u polju . Da nije bio G60 tu da pogura stvari , ne bih stigao dovde . Hvala mu josh jednom !

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Nasao sam i ovo
                          www.tehnomerkur.co.yu/

Sutra cu ici da vidim sta moze

Comment

• kobacbobac
                            CBC Senator
                            • 21.12.2006
                            • 229
                            • bg. sremcica

eeee brate zvuk je odlican .....

ako moze da ostane jako slican ovome kada budes stavio lonac bice odlicno

van ako ova zaraza zvana super 7 nastavi da se siri ubrzano ti ces biti naj zasluzniji za to

ps.

jos jednom hvala za viljuske (ortaci me vec smaraju da varimo i seckamo sasiju kad su videli viljuske ali polako prvo da proucim pdf)
                            nisu me navatali znas vec ko ...... stigao sam ziv i zdrav ali je jadna meckica ispustila dusu ...posle ovoga moze samo na generalnu

Comment

• g60
                              CBC Senator XXL
                              • 20.10.2006
                              • 1011
                              • Vrachar je majka ;)

@Van, kladim se da su i ti sto si ih sad nasao isto kreteni

Meni se sve nesto cini da je u pitanju samo celik koji kosta
                              Bojim se da...

Elem, znam ja zasto je mene Van vodio na plac da palimo S7... Iz petnih zila se trudi da me naprzhi da pravim odmah auto
                              Cim bude... Oma sklapam

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

Ovo mi deluje skroz inzinjerski . Kazes duzinu i sirinu , kao i koliko se sabija pod opterecenjem , a oni ti naprave oprugu od govarajuce debljine i broja navoja . Koliko sam video ima i razlicitih celika od kojih moze da se pravi .
                                Sutra cu znati sve . Ako moze ....
                                @ g60
                                A ti si tvrd orah pa se ne das !

Comment

Working...
                                X