Kapri ? Jos od 2000 . Polako , bez zurbe . Da ne offjemo , sve je napisano u temi o Kapriju . Ako budem ima vremena za vikend , slikacu trenutni status .
Inace strasan auto .
Poz.
Moskva je, ruku na srce, nezgrapna konzerva. Ali, motor je OK (pod uslovom da zamenis karburator i semeringe), prednje vesanje je ruzno i tesko, ali odlicno koncipirano i cvrsto, i odgovara po dimenzijama Lotusu. Ne znam da postoji jos neko serisko vesanje koje moze u potpunosti da se iskoristi za tu namenu, tj. da stane u taj gabarit. Kocnice su diskovi sa cetvoroklipnim kljestima, nezavisne dvokruzne i rade odlicno i bez serva (pet u glavu su i za Ladu i za bilo koji Fiat, garantijem). Pogledajte Uroseve slike.
Jednom recju, koristis sve elemente pogona, prenosa snage, vesanja, upravljanja i kocenja od kojih ti zavisi ATEST od JEDNOG homologiranog, jeftinog vozila. Seticete se sta sam Vam pricao, kad dodjete do atesta...
A ko ne veruje da lepo ide, nek dodje kod mene da prba licno, ima jos par lepih dana...
Nisam, naravno. Moca ima lisnate dugacke opruge, kamionski, izlaze iz gabarita. Uzeo sam dva para uzduznih poluga od Lade, dugacki idu ispod kabine na sasiju, a kratki upiru u deo sasije koji ide iza ledja vozaca, i pahnarovu polugu od RWD Kadetta. Stavio sam 4 coilover-a od motocikla, dva isperd diff-a i dva komada iza. Nacelno je dobro resenje, posto sasija prima vertikalne sile sa opruga i amortizera na 4 tacke a ne na dve. Jedino sto je vesanje nazad bilo "mekano", pa sam zamenio jedan par opruga sa jacim. Nasao sam na autootpadu male opruge fi 80mm, koliko se secam, prednje od NSU 1000 (princ). Podicu ga na dizalicu kad stignem, pa cu vam poslati slike. Dakle, i dalje su svu elementi od serijskih automobila.
Jedna napomena, ako bilo ko ugradjuje mocin diff., OBAVEZNO zameniti sve semeringe. Dif je OK, ali su semerinzi katastrofa...
Danas je mnogo veci izbor delova za motocikle nege '94. Mislim da nije veliki problem naci adekvatne i jeftine coilover-e od motocikla za zadnju osovinu ako ides sa 4 komada. Ako stavlja samo 2 kom. moras staviti jake (citaj retke i skupe). Za prednju je svakako veci problem, ali i tu se moze raditi sa 2 kom. po tocku. Tako je Milan Rajic resio prednje vesanje za Lotusa sa Ladinom mehanikom. Po dva komada od MZ250 sa svake strane. Dzabak. Stelovanje u 3 tacke.
Cetvrto, donor. Znam da je ova izjava protiv opsteg misljenja i da se mnogi nece sloziti, ali ja tvrdim da je Mocina mehanika 5 uglavu za Ladaru, i motor, i kocnice i vesanje.
Imam kompletnu Ladu 1200 u delovima cisto zbog toga pitam za te nacrte da ne bi izmisljao puno stvari ako se neko pre mene vec pomucio za to.
pozz
@kobacbobac
.. da Wartburgova sasija sa Golfovim motorom, NAJJEDNOSTAVNIJE I NAJJEFTINIJE, ali samo FWD. Za prepravku na RWD neupotrebljiva...
@van
Skroz se slazem, danas je druga situacija, ovo sto Daca radi je prava stvar a ne replika replike. Da sada krecem, i ja bi tako. Ali, ja sam radio od '91 do '94 (100DEM je bilo ko kuca, ako ste zaboravili...).
Drugo, treba da razumes i ljude kojima nije stalo do trkanja i rekorda kroz krivinu. Moj drugar, koji od mene cesto uzme auto da se provoza, bi hteo isti takav sa ficinim motorom "... sta ce ti vise, vozikas se okolo sa 60-70km/h i uzivas...". Ukusi su razliciti
@goran
Nazvacu Raju da mi posalje crteze sasije, ako ih jos ima, ali JOS JEDNOM PONAVLJAM, NE PREPORUCUJEM! I sam njen konstruktor kaze da je slaba i da im gresaka.
onda mozes definitivno da skratis medjuosovinsko rastojanje na 2250 mm , a ne 2350 mm koliko ima ova po knjizi .
Neko je pitao za omegu 2.0 ? Mislim da treba veca shasija i taj auto ima IRS . Kako ce to da stane nemam pojma , ali moze nekako . Motor i menjac su Ok
IAT 125PZ, registrovan do 1.12.2007, 300 EUR. 011/800-1542
FIAT 131 (1980), registrovan do 4.2008, alufelne, el.podizači, nov akumulator, 400 EUR. 064/422-0054
FIAT 132 2.0 (1984), metalik siv, 600 EUR, hitno, može zamena za razno. 064/885-8724
Comment