Nisam mogao naci cijenik. Koliko bi te Multigas 488 plus kostao u Srbiji? Drugo, dali ikoji od tih testera izracunavaju CE (combustion efficiancy) ili
efikasnost sagorijevanja?
Stvarno neznam za cene ostalih modela, jer sam i ja svoj uredjaj nabavio preko Hrvatske. Ako ti treba naka dodatna informacija, mogu da ti bacim mail choveka na pp.
IvanT, u koje sve svrhe koristis 4-gas tester? Dali je regulacija mjesavine jedina funkcija, ili je upotreba visestruka? Eko test? Mehanicki problemi motora itd. ?
Regulacija smeshe, prvenstveno.
Eko test kod nas nazalost josh uvek nije obavezan, tako da taj deo otpada.
U samom analizatoru postoji oficijalni test, kao i standardni.
Kada drzava bude uvela eko test postoji mogucnost plombiranja aparata za korishcenje za eko test.
Jedini problem sa situacijom gdje privatna radiona radi eko test za drzavu je faktor nepovjerenja vlasnika automobila koji su skloni optuziti radionu za namjerno falsificiranje rezultata u svrhu prodaje dodatnog servisa.
Inace, ja koristim analizu ispusnih plinova kod svake dijagnoze nepravilnog rada motora. Trokiranje, prebrz ili prespor ler, nedostatak snage. Analiza ispusnih plinova je dio "svetog trojstva". Kompjuter skener, osciloskop i ispusni plinovi.
Nije "fals" vazduh. Moram dati bolji opis situacije. Trokiranje djeluje kao kad ne radi jedan cilindar. Inace, radi se o benzinskom V6 motoru s ubrizgavanjem i katalizatorom. CO2 je nizak zato jer je uzorak uzet na toplom motoru s ohladjenim katalizatorom.
Comment