BMW 325 IX - misljenja?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *Egon*
    CBC Senator XXL
    • 31.12.2004
    • 1232
    • Beograd, Dorcol, N 44

Originally posted by BMW 325i
    ....hmmmmmm ja mislim da bi se turbina maaaaaaaaaaalo pregrejala a?
    Dobro je sto si se ogradio ovim "mislim".

Ti verovatno mislis da Boost mora da napravi jedno dest stopova od po pola sata da bi hladio turbinu kad krene za Svedsku.
    Garaza
    1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• BMW 325i
      CBC Senator XXL
      • 25.06.2005
      • 338
      • Novi Sad

Originally posted by 206
      Gresis.
      Dobro gresim,ali opet ne volEm turbo motore

Originally posted by Nenad
      Nisam specijalista za BMW ali mislim da je zvono menjaca od M i od 325 isto zato sto je za pravljenje M uzimana 325. Znaci da bi menjac trebao da pasuje ili maksimum da se uradi adapter + komplet korpe,kvacila,druk-lagera.
      Gresis,ako mislis na M kockicu,ne uzima se 325 za M,jer je 325 6 cyl a M je 4 cyl,ali svejedno moze da se stavi jer menjach od M3 ima rastavljivo zvono u mnoooogo delova tako da postoji zvono (deo zvona koji se kachi na blok) da se kupi za shestaka i kosta oko 55eura i onda moze da se stavi kontra menjach od M-a na tog "malog" shestaka
      a na velike shestake koji su dolazili u 5-ica 3.0,3.5... pasuje taj menjach shraf na shraf kao i menjach od obicne 318 ili 316 4 cyl

M3 kockice imaju potpuno isti blok kao i 316 ili 318,samo su 2.0,2.3 i 2.5
      Doris je vozila mini moris.

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Originally posted by 206
        Koji M?
        Trebalo bi da bude 325=M3. Odlivak bloka bi trebao da je isti. Kod Audija je tako, u principu kod svih uzduznih motora. Treba jos samo proveriti duzinu kardana jer on moze da se razlikuje.

BMW 325i,

mislio sam na nove 325i sa 6 cilindara i takve M. Nije mi palo na pamet da su stare M-ke 4 cilindra ali kao sto kazes princip je isti.
        Boost or bust...

Comment

• BMW 325i
          CBC Senator XXL
          • 25.06.2005
          • 338
          • Novi Sad

Originally posted by Nenad
          Originally posted by 206
          Koji M?
          Trebalo bi da bude 325=M3. Odlivak bloka bi trebao da je isti. Kod Audija je tako, u principu kod svih uzduznih motora. Treba jos samo proveriti duzinu kardana jer on moze da se razlikuje.

BMW 325i,

mislio sam na nove 325i sa 6 cilindara i takve M. Nije mi palo na pamet da su stare M-ke 4 cilindra ali kao sto kazes princip je isti.
          heheh,ne postoji E36 M3 2.5
          imash samo 2.8 koji je americka varijanta,3.0 i 3.2
          pretpostavljam da mislish na model e36...onaj posle kockice

M Power je odeljene u bmw-u samo za sebe,tako da...ne mogu da kazem da nema nikakve veze sa fabrikom,ali oni u sushtini sve sami prave...

za to dal moze menjach sa M3 e36 na kockicu 2.5 stvarno nisam siguran i ne mogu da kazem,ali ja mislim da ne moze...opet kazem nisam siguran

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Dobro bre, cekajte malo. Na kraju ima li neko SIGURNU informaciju da li i koji od M motora moze da se nabaci na ovaj menjac - pretpostavljam da ovaj menjac koji sada imam MORA da ostane zbog 4wd sistema?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BMW 325i
              CBC Senator XXL
              • 25.06.2005
              • 338
              • Novi Sad

Edit 012: Ne citirati post iznad!

e vidish fazon je u tome sto ja bash i nisam siguran da taj menjach mora da ostane iz razloga sto poluosovine idu iz kartera pa kontam da mu je reduktor verovatno tu negde...

provericu danas detaljno koji motor moze na taj menjach i da li mora taj menjach da ostane,pa cu da ti javim pa se igraj

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Originally posted by 206
                Dobro bre, cekajte malo. Na kraju ima li neko SIGURNU informaciju da li i koji od M motora moze da se nabaci na ovaj menjac - pretpostavljam da ovaj menjac koji sada imam MORA da ostane zbog 4wd sistema?
                Ja siguran!!! Onako kako bi ti zeleo, NE MOZE!!!
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by M-power
                  Nja, svako jase ono sto ima , pa ni tvoj FWD ne donosi pobedu protiv jednog RWD na palicu pa ga jases jel?
                  E a za tebe imamo ponudu taman da se posle skupa oprobas na nasem nocnom dragu sa, sa, sa....ima ih dosta
                  Pajs sad, kad bi ja imao taku korvetu od 5 tisuća kubika i 380 konjića koja ima kontrolu proklizavanja i leti od 0 do 100 za manje od 5 sekundi a pri tome ima nazad valjke a ne gume, mislim da bi je gurno u Dunav ako bi me stigao onaki krš od auta, misim blamaža bre...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Gazda!!! Rekao ti Dora da ti je auto krs!!! Pa to ti pricam. Ja uzmem moj scooter od 50 ccm pa oderem onog sa automatikom al dobro ga zajasem
                    E bre opet mu pravimo offf a 206 to najvise mrzi.

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Ha.. nema tu problema, moj setup je za autoban sada a ne za drag...iduceg leta ce... cccc..

A sto 206 voli da mrzi ili mrzi da voli, lako resenje... u nedelju spremi blok sa pitanjima a ponese voice memo i sve reseno .. fale mi smailisi na mobilu..
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

M ... da bre, krs nad krsevima..hehe..volim takve sleepere,, ima nesto u njima
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Da, borbenjak...
                          E sta ti je tehnologija, ja rekao da pises ili pamtis a on se doseti, pa voice recorder

Comment

• duxducis
                            CBC Senator
                            • 19.10.2004
                            • 207
                            • Beograd

Hmm budzis kocku Dobro si se setio

Pitanje je kakvo vreme zelis na 400m?

Da se ja pitam izbacio bi 4wd. Ubacio bi V8 od 400ks iz M5 E39 koji se lako dovodi na 450-500ks bez vecih ulaganja i mogu se lako kupiti. Onda stavis nitro onako za svaki slucaj. Skuplja varijanta bi bila 400ks+supercharger kit=min 600ks. Mislim da ti je ovo dovoljno.

Druga najbolja opcija je M5 motor iz E34 od 3.8l od 340ks+chip= vec 380ks+nitro=??? U ovoj opciji bi ga max olaksao zbog "nedostatka" konja

Ubedjen sam da bi ti ovo bilo lakse nego da budzis neki mali sestak. Ako ti slucajno treba 2.7 imam ga. Mislim nemam pojma koliko snage moze da izdrzi taj 4wd pogon.
                            Res non verba!

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Hmmmm, kakvo vreme zelim....sta zanam, videcu koliko ce 206 da nagura, pa jos jedno sekundu ispod Ma pojma nemam, low 13s...?

Problem sa tim novim motorima napred je sto su svi redom teski ko prasici. 4wd ostaje. Tacka.

E sad, ako postoji neki malo veci motor koji moze da se kombinuje sa ovim 4wd-om, dalo bi se razmisliti.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Pa sta ti fali 2.7 Sa blazim tuningom i NOS-om mozes da ides na 300+KS. Ako se ipak odlucis da potrosis vise para na sta se ti uvek na kraju i odlucis ides sa turbom 400+KS zglobove ces preradjivati jer ovi ne izdrzavaju bas nesto ali bice to mala za*ebancija naspram ostalog koje te ceka

Comment

Working...
                                X