tretman sa Wynns masinom traje oko pola sata i pri tome se potrosi 1-2 litra koncetrata tj te neke tecnosti.
to nije isto sto i u onoj bocici na pumpi, a i ta bocica za 500 dinara ne sadrzi 2 litra.
dodatno, u cenu tretmana placa se i dijagnoza sistema, priprema (skidanje creva, montaza adaptera, merenje pritiska sistema goriva u rail-u i jos neke sitnice) koja ukljucuje rad, zatim tu je i upotreba radionice (mesta, vremena, resursa) autom koji je zauzeo prostor, u cenu je ukljucen i porez na materijal i rad.
sve u svemu ima vise pojedinacnih procesa koji ulaze u tu zbirnu cenu.
a u cenu takodje ulazi i garancija, barem tu gde sam ja radio place se tretman po pokazivanju napretka, odnosno placa se uspesan tretman.
posto sam osim mog auta prisustvovao i tretiranju nekoliko auta istoga dana i rezultati su bili isti, konzistentni i poklapaju se sa proizvodjackom dekalarijom nemam razloga da i ubuduce po potrebi ne primenim tretman.
inace ta koncentrovana tecnost moze i da se samostalno kupi kod uvoznika Wynns-a kao boca od 2 litra i da svako sam napravi skalameriju koja izigrava sistem ubrizgavanja i pri tome nesto ustedi.
moja je procena da usteda od 20tak evra i nije neka usteda kada treba puno rada, a i nesto materijala da se prethodno ulozi.
pogotovu ako ta usteda od 20tak evra rasporedjena na 10 godina interval ispadne na kraju 2 evra godisnje mrsko mi je da prljam ruke.
Wynns je zapadna firma, formulisana za tretman auta koji trose zapadni benzin i po visestrukim iskustvima odlicno se snalazi i sa benzinima koji se kod nas koriste.
Wynns je nekada bio i sponzor u Formuli 1, danas ne pratim dogadjaje tog tipa
U pozitivne promene Wynss metoda sam se i sam uverio, ali na kratko
Naime, motor nije hteo nikako da prima gas, to je bilo pravo mucenje, i da nemam ugradjen gas, morao bih na parkingu da ostavim kola.
Ali otisao ja do majstora, koji je prvo pokusao da ih ocisti nekom svom metodom , i bilo je bolje, ali ne i savrseno (bar kada sam preuzeo kola). Medjutim sutra dan gotovo isto kao i pre ciscenja. Majstor kaze da je ostalo jos Wynns metoda, a ako i to ne pomogne - zamena dizni
Ajde, da pokusam i to pre nego sto se isprsim sa 100e (za najgoru varijantu)
Motor radio na leru pola sata, napravio pauzu, ponovo radio, potrosio 1,5l tecnosti i... vratili sve na mesto i... gle probudio se!!! Prima gas odlicno, napravimo par test krugova, odlicno! Kao da je neko stavio drugi motor. Ja poceo da hvalim hemiju i srecan otisao kuci. Ali...
Ali, ne lezi vraze, popodne, kada se ohladio, ponovo poceo malo da stucka. Danas ujutru isto cak i gore, ponovo nece da prima gas, kao da ima nekih prekida u napajanju...
Pitanje je sledece: Da li vam se desavalo da pre podne, posle tretmana, radi odlicno, a po podne pocnu da se vracaju simptomi bolesti?
Nisi napomenuo gde se odradio chishcenje, tako da ostaje mali znak pitanja shto se kvaliteta odradjenog posla tiche. Ako je odradjeno kako treba, simptomi ne smeju da se vrate, bar ne tako brzo...
Motor radio na leru pola sata, napravio pauzu, ponovo radio, potrosio 1,5l tecnosti i... vratili sve na mesto i... gle probudio se!!!
Nakon pauze, po ponovnom startovanju, trebalo je konstantno turirati motor tokom "drugog poluvremena", bar su tako meni odradjivali svojevremeno. Rekoshe mi da se tako rail i dizne bolje prochiste, odnosno da ta technost tokom pauze nagriza svu prljavshtinu unutra, pa nakon toga treba malo zheshce "po gasu" kako bi brzha cirkulacija/veci pritisak efikasnije uklonili nagrizle chestice iz unutrashnjosti. Njihovo objashnjenje. Elem, u mom sluchaju je efekat bio sasvim zadovoljavajuci.
Mada, chinjenica je da prvih recimo 50-ak kilometara nije sve bilo kako treba. Mislim, bolji ler i tishi motor su odmah bili ochigledni, ali je trebalo neko krace vreme da sve dodje na svoje mesto. Moguce da treba neko vreme da sve "legne" - odvozaj par dana, sa bar desetak startovanja motora pa onda javljaj utiske
Nadam se da ce to reshiti zabunu, inache problem mozhe da bude i u pumpi za gorivo, ali se ipak nadam da nije to u pitanju...
Ciscenje sam odradio kod majstora gde servisiram kola (jeste prirucna metoda, ali tecnost je prolazila kroz brizgaljke uz povremeno turiranje - u kanticu su sipali wynss koju tera pumpa za gorivo (spojena na moj akumulator zicama) kroz crevo do motora (naravno skinuli su moj dovod goriva)). Povremeno je izlazio beli dim kroz auspuh....
Da, ler gas je odmah bio bolji i primanje gasa uopste.
Nista, ostaje mi da vozam na benzin jos par dana... pa javljam.
Ili mozda pojacati tretman sa "jos litar jedan"
P.S. I ja sam mislio da je mozda pumpa za gorivo, ili neki kontakt u elektro instalaciji, ali mi nije logicno da se to ne pokaze kod majstora, odnosno posle tretmana
kad vec postoji tema,prije nego sam poso kupio sam golfa 3 gti 8v, auto je islo odlicno,motor je bio extra i zato sam ga i uzeo, moji su ga vozili ovuda zadnjih 7-8 mjeseci inace je auto uvezeno iz svajcarske,sad kad sam dosao vuce bar 10% losije i desava mi se da u 2. brzini uzbrdo malo zastane na oko 5000-5500 rpm i to traje 1sec. mozda i onda nastavi normalno,u drugim brzinama nisam primjetio,vjerovatno zato sto ne vuce tako jako kao 2., promjenio sam svjecice i malo je bolje,ali ovo sa 2. brzinom ostalo promjenicu jos i kapu razvodnika pa da vidim, a za vucu da probam i sa ciscenjem dizni, sta vi preporucujete da li da sipam neke aditive i ostala s*anja ili u servis za ciscenje ili ima neka srednja varijanta ali efikasna
Evo posle par dana, kao sto si i rekao, nije doslo sve na svoje mesto, ali je primetno bolje.
Desava se da trza i nece da prima gas kada je motor hladan (ujutru, ili posle duze pauze u voznji), ali kada se zagreje bolje radi. Sada ga stalno vozim na benzin, i test se nastavlja....
Da li si i ti imao problema sa hladnim motorom?
Da li bi mu pomogla jedna sportska voznja po obroncima Fruske Gore? (visoki obrtaji )
Evo posle par dana, kao sto si i rekao, nije doslo sve na svoje mesto, ali je primetno bolje.
Pa da, ista pricha kao u mom sluchaju svojevremeno... I pored jednog perioda "prilagodjavanja" koji je trebao da prodje ipak nisam imao problema sa hladnim motorom koje ti navodish Daj mu josh dan-dva "fore", ako se situacija vec donekle popravila trebalo bi da sve na kraju bude kako treba...
A "Frushkogorski tretman" je svakako pozheljan i preporuchljiv, nece da shkodi...
Comment