Q:Honda S2000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • EfI_77
    CBC Veteran
    • 06.10.2004
    • 113
    • Osijek - Bihac

Sasha Fabrika Duhana Sarajevo. Još malo čekati sa ulazom i onda maksimalno punjenje. Ja gledam uvijek na zaradu od dvije godina a onda se sve to nekako ubrza Tko me je slušao od početka sad bi trebao imati lijepu svotu novaca. No naravno meni nitko ne vjeruje i ljudi baš nemaju povjerenja u mlade sa SSS. Više vjeruju bankama i slovenskim fondovima, no.... No imaš i ulaganje u nekretnine. Zarada duplo na godinu i pol ako mene znaš i ako sam knap sa parama
    ... a ja dijete radničko, ne znam što je to tunning show...

Comment

• EfI_77
      CBC Veteran
      • 06.10.2004
      • 113
      • Osijek - Bihac

No ima S2000 i konkurenta. Audi TT 225 ks quattro. A pošto znate kako volim Audia :-) Audi je iz 1999 godina 85 000 km. Košta 16 900 eura. No nisam ga zagledao.

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Power of dreams !!!

Comment

• civi
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1492
          • Pozarevac

Da sam na tvom mestu ja nebih gledao Turbo varijante ... deluje mi nekako prenapregnuto tih 225 konjica iz starog dobrog 1.8 20V , znam par drugara koji su imali varijante sa 150ks i nisu prosli bas najbolje....
          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

nisu ga odrzavali kako treba!
            Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• EfI_77
              CBC Veteran
              • 06.10.2004
              • 113
              • Osijek - Bihac

TT prodan. Kod nas prstenje ide kao da je đabe Najlakše prodaš Audia I ja sam svoga prodao kad mi je otpao točak 4700 eura od toga je 500 otišlo na servis i na tri posrednika Ne žalim on mi je zaradio dosta

Comment

• EfI_77
                CBC Veteran
                • 06.10.2004
                • 113
                • Osijek - Bihac

tak

Znate kad kupujete pa čujete sto čuda kod auta? E kad ga je tip turirao onda je to naravno grmilo No kad je pustio gas čuo sam TAK. Sto posto sam čuo nisam izmislio niti što drugo. Pošto je auto na skladištu izvan dometa prometnica nije moglo biti od nekog dsrugog auta. Definitivno je S napravio tak. Kad sam mu rekao da ponovo zaturira, nije zaturirao tolike okretaja kao onda. Naravno TAKa nije bilo. Taj tak se čuo kao da čvrsti metal manje mase udari mekši metal veće mase i to u nekom zvučnom izolatoru. Baš recimo kao da uzmeš čekićak potpiš blok u ulje i onda ga u ulju čvrkneš sa čekićem. Ne želim reći da je hondin motor u banani samo Vam prenosim sve detalje. Voljan sam otići ponovo u ZG snimiti rad motora i sve i postati još više slika i filmića. Samo mi molim vas recite na što da obratim pažnju. Vozilo je zabarakedirano sa ostalim autima, nije registrirano i nemogu ga provozati niti odvesti kod servisera. Ali mogu dovesti koga hoću. Nazvat ću danas ovlaštenog trgovca gdje je kupljena da vidim jeli dolazio na servise. Kako da provjerim da je u tom S2000 original motor? Pazite ljudi to tamo su jaaako veliki maheri. Jedan je navodno skurio 3 S2000 motora sa eksperimentima. Ljudi freakovi za autima nisu prosječni vozači kao mi. Oni mjenjaju software, skidaju blokade i dr.

Comment

• EfI_77
                  CBC Veteran
                  • 06.10.2004
                  • 113
                  • Osijek - Bihac

I znate što još? Neki dan u ZG je prodana S2000 iz 2001 godine, sa 106000 km. Cijena 22 000 eura. Čudno kako ne bi netko dodao još 3 i kupio dvije godinu mlađu sa 4 puta manje kilometara? A kad sam postavio pitanje na hondafanclub.hr forumu svi šute. Evo zna Honda, interesantno kao nitko ništa ne odgovara. Hoću reći da je S2000 u HR petnajstak i da se maltene zna što mama od tih vlasnika jede četvrtkom za ručak a ne da ne znaju što je sa motorom?? Na forumu ima bar 500 hondaša iz ZG i da nitko ne zna za taj S2000??? Čudno...

Comment

• coco
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2004
                    • 476
                    • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by EfI_77
                    Na forumu ima bar 500 honda?a iz ZG i da nitko ne zna za taj S2000??? ?udno...
                    ja znam koja je to honda. culi smo se i upoznat si s tim. da ja imam tu lovu, bez razmisljanja bih je ubo.
                    "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• DELracing
                      CBC Veteran
                      • 08.04.2005
                      • 127
                      • BGD

Originally posted by BOOST
                      Efi, gde god je Nikasil u upotrebi neide sa benzinom koji ima puno sumpora.
                      Sta znas o benzinu koji ces sipati?
                      Koliki je procenat sumpora da li je na nivou EU normi ili ne?

Desavale su se havarije na njima od 80-130K km, znam i to ovde u Svedskoj, sve visi na ivici mariginala koji mehanika podnosi. Kilometri mu nisu problem koliko godine, sa tako napregnutim materijalima.

Puno hladjenja i grejanja materijala u motoru im je smrt. Najvise bi volio vrtiti se non stop.

Znam da su zelje i "gusht" jedno a realnost i potrebe drugo.
                      Malo mi je previse nepoznatih za resenje jednacine da bi ti dao blagoslov i rekao : Kockaj se sa tolikim parama.
                      Nadam se da me razumes.
                      Konacno neko zna nesto vise o nikasilu!! Malo skrecem sa teme ali me zanima da li mogu da se vide neki znaci da se nikasil sjebao pre nego sto ode sve u.....
                      Ford Puma 1.7 16V
                      Saab 9-3 1.9 TID

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Efi >> Neznanje je cudo, nisu oni maheri vec su sebi utuvili u glavu da jesu
                        Bedak, chesto i neznaju sta diraju od parametara , zato i odu motori.
                        Sad, sto se tice TAK zvuka, normalno da kad se VTEC deaktivira i preskoci sa veceg zubana nizi na bregastoj da se cuje zvuk.
                        Dakle kad je prvi put zaturirao otisao je preko obrtaja i aktivirao VTEC a drugi put nije tako da si cuo normalan zvuk deaktivacije sistema.

==========================================

O Nikasilu, nevidis tragove, sve se desava po celoj povrsini matrixa , sve je tanji sto nemozes videti
                        Neka spectralna analiza bi sigurno mogla dati podatak o stanju no to je previse avansirano i nepristupacno verujem
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

I Stevo Zigon je cuo "tak" u "Majstorskoj radionici"...izgleda da je vrlo ozbiljna stvar...

Comment

• EfI_77
                            CBC Veteran
                            • 06.10.2004
                            • 113
                            • Osijek - Bihac

Boost ajd o tome nikasilu malo više. Vujadin kakav tak? :-)

Comment

• EfI_77
                              CBC Veteran
                              • 06.10.2004
                              • 113
                              • Osijek - Bihac

Coco Coco Coco

Comment

• BOOST
                                Founder - Admin od Začetka
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Dakle ovo vazi za BMWa i Nikasil

Code:
                                Avoid the 1993 - 1995 BMW's with the M60 V8 engine (3.5 and 4.0 liter
                                versions, used in the five and seven series). Gasoline fuel sold in United
                                States (you didn't mention your geographic location) has a high sulfer
                                content which damaged the cylinder bores of the M60 V8 cast in Nikasil
                                aluminum alloy. Many of these engines were replaced by BMW with the same
                                engine cast in Alusil aluminum alloy which has proven to be trouble-free.
                                This is a "good thing", buying an older car with a newer engine. However,
                                instead of being hand assembled in a BMW factory by precision engine
                                builders, these replacement engines are assembled by Dealer mechanics of
                                varying capability. Some mechanics are excellent, many are not. They are
                                paid on a flat-rate basis (a fixed amount of hours) so if they can "beat the
                                system" by assembling the engine faster, they earn more income. By far the
                                worst case is purchasing one of these cars with the original Nikasil
                                aluminum alloy engines.
                                 Stay away from the 7-er years with the Nikasil engines....even if already
                                 replaced. That's the 1994-95 years I believe. After that they went to
                                 larger .4-liter engine, and different metallic composition. A 1995 with a
                                 new engine will still be hard to sell because of the negative perception of
                                 those years....thus, I'd suggest staying with 1996 and newer. You also get
                                 a few other niceties, such as a glass sun/moon roof, rather than just the
                                metal sun roof on the 1994-95 models.
                                Sad, kad je u pitanju motor u S2000 od modela za 2004, dakle prodavan od 2003/09 vazi sledece:
                                Code:
                                The S2000 engine's highly rigid, aluminum-alloy cylinder block features Honda's long-wearing FRM (Fiber-Reinforced Metal) cylinder liners. The lightweight pistons are made of forged aluminum alloy and the forged-steel connecting rods and crankshaft are heat-treated for added toughness. Numerous friction-reduction techniques, such as, roller-bearing cam followers, special pistons and advanced bearing materials, are used in the engine.

A compact version of VTEC (Variable Valve Timing and Electronic Engine Control), Honda's variable valve timing system, is used on the S2000 engine. The VTEC system optimizes torque output over the engine's entire operating range, improving both driveability and performance. The S2000's VTEC uses compact, high-strength, low-friction, roller-bearing cam followers.
                                Sto ostaje nejasno je sama tehnika nickofrikcionog matriksa i vrlo je moguce da je Nikasil zamenjen armiranjem cilindra vlaknima, chak vidim da su odradili motor da bude niskofrikcione konstrukcije koriscenjem vise opcija i tehnologija.
                                Sama napomena da je u pitanju cilindar koji je impregniran vlaknima, verujem ugljenika ostavlja za zakljucak da nema Nikasil jer ugljena vlakna su niskofrikcioni elemenat u celoj prici.

Sad, na tebi da se odlucis.
                                Moracu naci malo vise podataka, u toku dana...
                                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                                move your mind

Comment

Working...
                                X