Univerzalni modifikator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

A ne, on ima par hrcaka koji trce u kavezu i vrte mu turbinu, to provereno znam
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Black Knight
      CBC Senator XXL
      • 13.10.2004
      • 2020
      • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by 206
      A ne, on ima par hrcaka koji trce u kavezu i vrte mu turbinu, to provereno znam
      a ja mislim da je on clonirao Michaela Johnsona i smanjio ga i stavo unutra umesto hrcaka...u stvari njih par komada...
      Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

"to me podseca kao na svetu vodicu, ili sveti vazduh u limenkama "

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Ako je jos sa Tibeta onda je blizi vakuumu nego vazduhu i UV ozracen pa ne moze da se pokvari

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Nego,
            Imam ja vec i predlog da se poboljsa onaj ECOTEK ventil sto povlaci falsh vazduh. Naprimer da uvlaci cist kiseonik

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Nista ne dobijas. Kolicina uvucenog vazduha je toliko mala da ne bi napravilo nikakvo poboljsanje u smislu hladjenja smese ili dodavanja vise O2...Poenta Ecoteka je SWIRL odnosno kovitlanje toka vazduha radi boljeg mesanja sa gorivom i boljeg toka vazduha (kao kada zavrtite flasu sa vodom pa tecnost iz nje mnogo brze iscuri nego kad je samo okrenete nadole...).

Dacu ti moj, pa probaj

Comment

• tenzo RS
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2004
                • 309
                • Krusevac
                • Saab 9-3 TiD

Originally posted by 206
                ...kao kada zavrtite flasu sa vodom pa tecnost iz nje mnogo brze iscuri nego kad je samo okrenete nadole...
                ... ...zar to nije zbog vakuma... kad se okrece onda se napravi prostor kroz koji ulazi vazduh...
                8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Nije.

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Originally posted by brick
                    Na uputstvu piše da se može koristiti za kotlove na naftu kao i za bojlere za vodu u cilju onemogućavanja stvaranja kamenca
                    ako pise bas tako onda je 99,9999% (ostaje ona jedna inzenjerska devetka) cist marketing iz razloga sto se u kotlovima na naftu nikada ne moze stvoriti kamenac, ni uz kakvu naftu.
                    btw, kamenac je kalcijum karbonat nastao iz kalcijum bikarbonata u vodenom rastvoru a nafta i voda se nikada ne mogu pomesati sto je lako utvrditi prostim eksperimentom.(uvek nastaje sediment i razdvajaju se po slojevima tako da se voda moze ocediti iz nafte/dizela (voda kao teza uvek ide na dno posude).

kao sto je fakt koji je nauka odavno utvrdila niti benzin niti dizel nisu feromagnetnih osobina i nikakav magnet ni na sta ne utice dejstvom magnetnog polja bilo koje jacine.
                    sve i da je 5 Tesla efekat magneta je ravan apsolutnoj nuli.

osim dzepova trgovaca
                    Magnofuel je od strane zakona proglasen u Nemackoj za prevaru.
                    a nesto se ni kod nas vise ne reklamiraju, na srecu.

inace magnet je magnet i moze se napraviti prostim obmotavanjem tanke zice oko voda goriva i prikljucenjem struje formirace se magnetno polje a modulacijom struje moze da se po zelji vrsi i taj "uticaj? magentnog polja.

a jos jednostavnije, ako to radi zasto nigde u industriji, u firmama, u toplanama, na brodovima u avionima i svuda gde se trosi mnogo vise goriva pa bi i ustede bile mnogo vece tako nesto ne koristi vec se naivno podmece da vazi samo kao za automobile

to me podseca kao na svetu vodicu, ili sveti vazduh u limenkama
                    Ono za kotao se nije mislilo na kamenac već na istu primenu kao kod SUS motora odnosno tretiranje molekula goriva pre mešanja!Što se tiče praktične upotrebe koristi ga Američka armija koja je i učestvovala u ispitivanjima...
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

206.
                      Kakve veze ima vrtlog vode u flasi (taj efekat) sa motorom? Za kiseonik sam se salio (stavio sam odgovarajuci smile) jer licno nisam za to da se na bilo kakav nacin "poboljsava" fabricko resenje. Kao sto rekoh, dobrim motorima nije potreban dodatni swirl. Da je to resenje koje smanjuje za deklarisanih 20+ % CO u izduvnim gasovima taj patent bi bio vredan milijarde dolara a ne bi se prodavao kataloski i samo u Velikoj Britaniji. Ne budite naivni i ne verujte u cuda i u visoke cifre a sta je falsh vazduh i kakav efekat izaziva to valjda znamo. BTW patent sa oprugom i kuglicom mi se cini kao nesto vec vidjeno ili se mozda varam? 206. samo ti kupi taj ventil i montiraj pa nam se pohvali sta si dobio kao rezultat. Vidis valjda da su ljudi uvek spremni da zamenjuju teze da sve lici na veliku istinu. Kakav swirl u usisnoj grani pobogu. To je potrebno u komori za sagorevanje za pozitivan efekat a to je vec stvar konstrukcije glave motora. Nikako nisam protiv patenata i talenta da se na dosta lak nacin zaradi novac i podrzavam to uvek. Ne kaze se dzabe da si gresan ako ne o****s ovcu. Drugo je kad se raspravlja o istinitosti efekta kao sto je to slucaj ovde na forumu gde (nadam se) niko nije placen da reklamira neki produkt niti da vrsi promociju dzidza-bidza.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Originally posted by dranix
                        206.
                        Kakve veze ima vrtlog vode u flasi (taj efekat) sa motorom? Za kiseonik sam se salio (stavio sam odgovarajuci smile) jer licno nisam za to da se na bilo kakav nacin "poboljsava" fabricko resenje. Kao sto rekoh, dobrim motorima nije potreban dodatni swirl. Da je to resenje koje smanjuje za deklarisanih 20+ % CO u izduvnim gasovima taj patent bi bio vredan milijarde dolara a ne bi se prodavao kataloski i samo u Velikoj Britaniji. Ne budite naivni i ne verujte u cuda i u visoke cifre a sta je falsh vazduh i kakav efekat izaziva to valjda znamo. BTW patent sa oprugom i kuglicom mi se cini kao nesto vec vidjeno ili se mozda varam? 206. samo ti kupi taj ventil i montiraj pa nam se pohvali sta si dobio kao rezultat. Vidis valjda da su ljudi uvek spremni da zamenjuju teze da sve lici na veliku istinu. Kakav swirl u usisnoj grani pobogu. To je potrebno u komori za sagorevanje za pozitivan efekat a to je vec stvar konstrukcije glave motora. Nikako nisam protiv patenata i talenta da se na dosta lak nacin zaradi novac i podrzavam to uvek. Ne kaze se dzabe da si gresan ako ne o****s ovcu. Drugo je kad se raspravlja o istinitosti efekta kao sto je to slucaj ovde na forumu gde (nadam se) niko nije placen da reklamira neki produkt niti da vrsi promociju dzidza-bidza.
                        Vidi ovako, ja nisam nista manji skeptik nego ti po pitanju ovih proizvoda i ne volim da pricam napamet, ali o ovome mogu da sudim iz prve ruke. Ja sam taj ventil DAVNO kupio, i zato o njemu i pricam, mislim da je to vec bilo jasno iz najmanje 2 posta gde sam i pomenuo da ga imam, tako da ne pricam napamet . Priznajem da tehniku ne razumem 100% vec donekle, tako da ne bih previse razglabao o stvarima koje ne razumem 100%, ono sto sam rekao je prenosenje nacina rada onako kako ga proizvodjac opisuje na sajtu. Doduse, ni TI ne znas kako on radi niti kakav efekat daje, pa dok ne vidis i ne uveris se iz prve ruke, nemoj da ga hvalis ALI nemoj ni automatski da ga odbacujes kao prevaru cisto po osnovu automatizma ili zato sto se prodaje samo u UK, sto na kraju krajeva, nije ni tacno...

A sto se tice efekta...kao sto sam vec rekao, na osnovu MOG iskustva, auto ZAISTA od niskih obrtaja poteze malo bolje (efekat slican zameni filtera nekim K&N-om ili slicno) a razlika u potrosnji postoji, mada mala (umesto 420 KM usopevao sam da izvucem 450 KM iz rezervoara). Medjutim, ne mogu sa 100% sigurnosti da kazem da potrosnja iznosi 5-7 ili ne znam koliko % manje, posto moj nacin voznje ne dopusta nikakvo generalizovanje niti statistiku posto je jako neujednacen (od lagane voznje do apsolutnog razvaljivanja auta ), ali ono sto MOGU sa SIGURNOSCU da kazem je da auto zaista poteze malo bolje od nizih obrtaja i da, kada se trudim, izvlacio sam 450 KM od punjenja rezervoara, koji ranije nije trajao duze od 420 KM. Slobodno eliminisite placebo efekat, takvim autosugestijama nisam podlozan

Comment

• Black Knight
                          CBC Senator XXL
                          • 13.10.2004
                          • 2020
                          • Novi Beograd, kicblo

eliminisite placebo efekat, takvim autosugestijama nisam podlozan
                          jesi siguran
                          sala mala

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Ne uopste, veruj mi, koliko god zeleo ponekad, uvek sam teski realista nazalost

Comment

• Black Knight
                              CBC Senator XXL
                              • 13.10.2004
                              • 2020
                              • Novi Beograd, kicblo

primetio sam!

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

206. sada je jasnije. Stvarno nisam probao taj ventil jer obicno "probam u glavi" pre nego sto se upecam. Nisam bolesni skeptik i voleo bi da ima vise stvarcica koje nam cine zivot laksim ali su nazalost retke. A to sto ima da se kupi i van GB pokazuje da ga proizvode i Kinezi? Dakle, spremini su. Svaka im cast.

Comment

Working...
                                X