jest, upravu si! danas sam ga vidio i pitao, radi se o smjesi destilovane vode i alkohola.. ubacuje se pumpa od 150 psi pritiska i neke posebne dizne. sve to naravno predvidjeno specijalno za upotrebu alkohola. sad koliko je to dobro? hmm..
Staaaari sistem - voda se dodaje da bi se izbjegle samodetonacije (povecava oktansku vrijednost benzina). BTW BOOST je pisao o tome (bilo je koristeno 80-ih godina u SAAB-u)
Oni u USA koriste metanol ,ali ne kao gorivo u rezervoaru nego kao water injection i samo sto oni ne guraju 100% vodu nego mjesaju 50/50 voda/metanol ili voda /etanol ili 100% metanol guraju ili razlicite omjere...
Uglavnom koriste 50/50 omjere...
Znaci to je zaseban sistem sa visokotlacnom elektricnom pumpom,rezervoarom,crijevima itd...slicno kao i NOS.
Uglavnom Aquamist i Snowperformance su dvije najbolje firme vezano uz ovo..
U biti Aquamist je daleko prvi ,ali i najskuplji pa idu ostali.
Inace po meni super stvar....samo na prvom mjestu ja bih je vise koristio kao sigurnosni faktor pa tek onda kao dodatak performansama...
ako je tako stari sistem i tako dobar kao sto svi kazu (cuvanje motora, pospjesuje sagorijevanje, povecanje snage) bas me zanima zasto se do sad nije "probio" na trzistu.. sve mi je to a skupo je onako za isprobati, da vidim ima li kakvog efekta od toga uglavnom ako ipak ugradim kod tog momka (u ovom zivotu) , napisacu detalje..
Zasto nije popularan? Zato sto ako imas odgovarajucu software podrsku, benzin sa dovoljnom oktanskom vrijednoscu i ne ides u pretjeran nadpritisak nije ti ni potreban
Vidjao sam to "cudo" nekoliko puta i zivotu i uvijek su to bila auta za drag sa 2-2,5bar nadpritiska
Comment