metanol

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • no risk - no fun
    CBC Član
    • 14.09.2007
    • 14
    • BiH, Bijeljina

jest, upravu si! danas sam ga vidio i pitao, radi se o smjesi destilovane vode i alkohola.. ubacuje se pumpa od 150 psi pritiska i neke posebne dizne. sve to naravno predvidjeno specijalno za upotrebu alkohola. sad koliko je to dobro? hmm..

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Staaaari sistem - voda se dodaje da bi se izbjegle samodetonacije (povecava oktansku vrijednost benzina). BTW BOOST je pisao o tome (bilo je koristeno 80-ih godina u SAAB-u)
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• kutija
        CBC Veteran
        • 30.11.2005
        • 100
        • Split,Hrvatska

Oni u USA koriste metanol ,ali ne kao gorivo u rezervoaru nego kao water injection i samo sto oni ne guraju 100% vodu nego mjesaju 50/50 voda/metanol ili voda /etanol ili 100% metanol guraju ili razlicite omjere...
        Uglavnom koriste 50/50 omjere...
        Znaci to je zaseban sistem sa visokotlacnom elektricnom pumpom,rezervoarom,crijevima itd...slicno kao i NOS.
        Uglavnom Aquamist i Snowperformance su dvije najbolje firme vezano uz ovo..
        U biti Aquamist je daleko prvi ,ali i najskuplji pa idu ostali.
        Inace po meni super stvar....samo na prvom mjestu ja bih je vise koristio kao sigurnosni faktor pa tek onda kao dodatak performansama...

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

I danas postoje kitovi za samogradnju...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• no risk - no fun
            CBC Član
            • 14.09.2007
            • 14
            • BiH, Bijeljina

ako je tako stari sistem i tako dobar kao sto svi kazu (cuvanje motora, pospjesuje sagorijevanje, povecanje snage) bas me zanima zasto se do sad nije "probio" na trzistu.. sve mi je to a skupo je onako za isprobati, da vidim ima li kakvog efekta od toga uglavnom ako ipak ugradim kod tog momka (u ovom zivotu) , napisacu detalje..

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • Katowice (PL) / Banja Luka
              • AGP / W126

Zasto nije popularan? Zato sto ako imas odgovarajucu software podrsku, benzin sa dovoljnom oktanskom vrijednoscu i ne ides u pretjeran nadpritisak nije ti ni potreban
              Vidjao sam to "cudo" nekoliko puta i zivotu i uvijek su to bila auta za drag sa 2-2,5bar nadpritiska
              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
              X