Originally posted by Honda
DYNO test
Collapse
X
-
sta se desava sa turbo intercooled automobilima na dyno-u? auto stoji, nema protoka vazduha preko intercoolera=nema hladjenja, sto je razlicito od realnih uslova kad auto ide npr 200 kmh i vazduh intenzivno struji preko ic-a. mozda neki automobili imaju intercooler tako postavljen da ventilator hladnjaka vuce i kroz ic, ali neki (vecina) nema.
kako realno izmeriti turbo ?(simulirati intercooling)http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Prenet post:
Originally posted by mikimazdaPozdrav..
Interesuje me jedna stvar koja se odadvo provlaci po pricama raznih skupova...pa bih hteo ovde da to razjasnimo..
Elem da li se pri merenju na dinamometru koristi zadnji stepen prenosa u menjacu ili onaj najpriblizniji 1:1...i zasto ?i koja je razlika u merenju izvedenom u zadnjem stepenu prenosa ili u tom najpribliznijem 1:1?
na primer na merenju ni sam ne znas u kojoj ti je brzini odnos priblizan 1:1 i jednostavno odlucis da meris u najvecoj brzini koju tvoj menjac poseduje..gubi li se nesto na tacnosti ili su razlike marginalne i ako su marenja netacna u kojem pravcu se merenje odrazava(baca vise na gore ili dole-HP-a)?
hvalaTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
ok sada da li sam ja dobro razumeo..svejedno je u kojoj brzini se meri (pri ovome mislim na onu najblizu 1:1 odnosu ili najvecem stepenu prenosa),rezultat je uvek isti?
ima li neko ovo da potvrdi u praksi(ili da kontrira)?"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Comment
-
-
Za grafikon izmerene snage, u smislu gubitaka na tocku, savrseno je nebitno u kojem se stepenu meri, ALI:
Ne valja meriti na malom stepenu, jer ce kriva izgledati "skakutavo" zbog oscilacija u snazi. Ne valja opet ni previse visok stepen, da bas ne biste merili snagu i "vozili" maksimalnom brzinom. Neka kola ni ne mogu da "navrte" pun obrtomer u krajnjoj brzini.
Dakle, neka optimalna brzina bi bila jedna ili eventualno dve manje nego sto ih ima u menjacu.
Comment
-
-
sale razumemo se..
znaci ako auto moze da izvrti tu zadnju brzinu,nema nikakve razlike u merenju kao da je to odradjeno u jednoj nize brzini ?
zasto ovo pitam jer jedni pricaju ovako,jedni onako,a ja ovde i na nekim drugim mestima (nemacka)sam video da se to radi skoro uvek u najvecoj brzini koju auto poseduje...automatici su isto posebna prica.."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Ja kapiram da moras da imas tacne parametre prenosa ako hoces validan rezultat.
Ne mozes da dodas 20% za bilo koji auto jer nemaju svi isti finalni prenos i prenos uopste.
Odnos 1:1 se odnosi na zamajac i menjac(odredjen prenos) a sta je sa diferencijalom? Cak i obim tocka menja stvari ali to moze da se zanemari.
Znaci nema veze u kojoj brzini meris dok god stize da razvije maksimalnu snagu tj. obrtaje.
Ovde je opisan odnos obrtnog momenta i nominalne snage motora:
http://auto.web1000.com/konjska_snaga.htm[/url]
Comment
-
Comment