Protokomer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Pretpostavljam, ali ubih se trazeci! Kada se upali auto cuje se pistanje oko ili iz nekog malog vakuum uredjaja. E sad, ni sam nisam siguran da li je to od uredjaja ili creva! A kada ga vozim sa Cruisomvne mogu brzo da stanem da vidim sta se desava!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

A da se to ne cuje kako vazduh prolazi kroz IAC?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

je li imas vakuum akumulator ?

kod mene na Volvou postoji akumulator vakuuma bas za takve stvari i cuo sam iz tudjeg iskustva da ako pocne da pusta onda se cuje to jako sistanje.

ali vakuum sa druge strane nema veze sa ABSom ili kocnicama sto ukazuje na neki zajednicki problem, a to moze da bude VSS vehicle speed sensor, u diferencijalu (recimo kod mene je tamo smesten na Volvou zadnji pogon) ili negde drugde u/oko menjackih vratila.

probaj da iscitas Cruise kompjuter da vidis koje kodove gresaka je zapamtio, iscitaj ABS kodove.

kako god, ja bih prvo nabavio dokumentaciju, neku knjigu ili najbolje radionicko uputstvo pa onda korak po korak dijagnostika ili u servis.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Originally posted by Eon
          E sada si mi ulepsao nedelju! Mada to stanje je nepromenjeno od kada sam ga kupio! Trosi konstantno isto, ne dimi ni pod max opterecenjem, ali mozda i nije nesto startan. Ranije sam vozio i startnije DTI motore. A ovaj je jos ocuvan, samo je imap 117000km.
          Ipak mislim da je u pitanju punjenje serva kako rece jedan majstor! Videcemo!
          Kod mene je sa 102 000 AMM bio vec crko,hocu reci mozda je crkao i ranije ali na 102K sam ja uzeo auto.Inace nemora da rikne skroz ali se itekako oseca u voznji

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa to "oseca u voznji" je jako diskutabilno! Mislim da auto ide jako dobro, ali ne znam mu domete. Potrosnja je bar po meni OK i krece se od 6.8 do 7.2 litara ovih dana, a u pitanju su krace relacije od po 2-3 km i to po spicu i u gradu! Inace ja auto i ne gazim bas nesto posebno, 1500 obrtaja pa u visi stepen. Povremeno mi se omakne, ali samo kada se trkam sa Djoletom (Vectra 2.0 4x4 150hp).
            A moracu i kod ortaka da mi ocita na kompjuteru gresku, posto moja Vectra na konektoru nema bas onaj kontakt koji sluzi da se prespoji da bi se ocitala greska uz pomoc bliceva check engine lampice! Ali se ja sve nadam da sam to mogu da resim!

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Onda je sve ok mada moze malo da se opere taj AMM alkoholni rastvor ali slab

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Znaci skinem AMM sa oba creva i...? Da li sme da se dodiruje zica u AMM ili samo ocistiti oko nje?

Comment

• Black Knight
                  CBC Senator XXL
                  • 13.10.2004
                  • 2020
                  • Novi Beograd, kicblo

pa da bi ocistio zicu moras da je dodirnes...

evo ovako...sto se tice AMM-a...kao sto su ti ljudi vec rekli ako crkne crko je...jedino moze da se ugradi resenje iz Saaba, tzv separacijoni rezervoar... o kome je bilo reci (potrazi malo na forumu)...

Pokusaj da skines AMM upali auto bez AMM-a...videces da li menja zvuk...i odmah ces znati da li je crko (zvuk se promeni...hm...tipa...sad se cuje tuk tuk tuk...a cuce se tlak tlak talak,kao da izgubi pritisak...ako me razumes...)

evo clanak iz SAT PLUS-a:

http://idata4.network.biggnet.net/presh ... php?t=1809
                  Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Djole
                    CBC Član
                    • 24.03.2005
                    • 88
                    • Beograd

A sta je sa proveravanjem otpora na AMMu?
                    Cini mi se da sam na Autodata CDu video uputstvo kako proveriti otpor(ili napon-ne secam se tacno, a na poslu mi nije instaliran taj program).... I sta onda raditi sem zameniti isti? Ili cekati da totalno crkne? Kako se to tacno manifestuje, jer meni auto normalno radi? Da li to utice na potrosnju? Verovatno racunar dobija pogresne podatke o protoku vazduha, pa pravi jacu smesu ili slicno. Meni po gradu trosi 11-12l dok je fabricki 10,5l. Medjutim kada uzmem u obzir predjenih 220k i nase lose gorivo, potrosnja mi je OK.
                    Da li se lampica pali zbog katalizatora (koji je skinut)? BTW bivsi vlasnik je sipao super, a ja samo bezolovni. Kontam da je auto tako setovan, pa iako nema katalizator, bolje je da mu sipam BMB. Mozda prima pogresne podatke od lambda sonde (osim ako nije i ona skinuta). Da li neko zna gde se ona na mom motoru nalazi (C20XE - Opel Vectra A 2000 16v)?
                    Inace nisam nimalo srecan kako sam procitao sve postove na ovo pitanje, jer se i meni pali MIL na tabli i to u slicnim situacijama kao i Eonu. A doticni deo kosta min 200e!!!

Comment

• Valent Vudriga
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 2778
                      • USA

Originally posted by Djole
                      A sta je sa proveravanjem otpora na AMMu?
                      Cini mi se da sam na Autodata CDu video uputstvo kako proveriti otpor(ili napon-ne secam se tacno, a na poslu mi nije instaliran taj program).... I sta onda raditi sem zameniti isti? Ili cekati da totalno crkne? Kako se to tacno manifestuje, jer meni auto normalno radi? Da li to utice na potrosnju? Verovatno racunar dobija pogresne podatke o protoku vazduha, pa pravi jacu smesu ili slicno. Meni po gradu trosi 11-12l dok je fabricki 10,5l. Medjutim kada uzmem u obzir predjenih 220k i nase lose gorivo, potrosnja mi je OK.
                      Da li se lampica pali zbog katalizatora (koji je skinut)? BTW bivsi vlasnik je sipao super, a ja samo bezolovni. Kontam da je auto tako setovan, pa iako nema katalizator, bolje je da mu sipam BMB. Mozda prima pogresne podatke od lambda sonde (osim ako nije i ona skinuta). Da li neko zna gde se ona na mom motoru nalazi (C20XE - Opel Vectra A 2000 16v)?
                      Inace nisam nimalo srecan kako sam procitao sve postove na ovo pitanje, jer se i meni pali MIL na tabli i to u slicnim situacijama kao i Eonu. A doticni deo kosta min 200e!!!
                      Ako OBD II vozilo vozis bez katalizatora, normalno je da ce ti se MIL paliti. PCM koristi prednju i zadnju lambda sondu, izmedju ostalog, da bi nadgledala funkciju konvertera. Sumnjam da mozes sam rjesiti ovakav problem, osim zamjenom djelova nasumce. Valjalo bi poceti ocitavanjem PCM-a. Cijela prica o mjeracu zraka je mozda preuranjerena. Inace, isti se hoce zaprljati sitnim vlaknima koji se otkinu s losih filtera za zrak. Kombinacija vlakana, prasine i eventualno malo uljnih para onemoguce samocistecu funkciju sensora. Kad se zica takog sensora stavi pod povecalo moze se vidjeti mali brcic s ulazne strane. Stapic s pamucnim vrhom, elektricni kontakt sprej i njezna ruka su dovoljni za ciscenje.
                      Pocni s memorijom i radnim podacima PCM-a.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ako OBD II vozilo
                        sve je ok, ali ovo je vectrra A a to je prastari auto pa jos Opel sto znaci da nema verovatno ni OBD 1 a kamoli 2.

verovatno nema ni neki posebno razvijeni sistem dijagnostike, kao i vecina auta tog doba.

ako ti auto normalno radi, vuce kako treba, moze da postigne maksimalnu brzinu i trosi goriva koliko treba, nista ne diraj, ne cisti, i zaboravi na AMM.

novije Opelove konstrukcije pate od fabricke greske pogresne konstrukcije u****, to uglavnom ne kaci stare modele.

inace taj otpor koji pominjes ne sluzi za merenje biloo cega, niti ima veza sa ispravnoscu AMMa vec je to referentna tacka za podesavanje CO u izduvnim gasovima.

ako AMM ima sraf/trimer pot za podesavanje CO onda nema lambda sondu i nema katalizator.
                        ako ima ekolosku opremu onda nema podesavanja AMMa jer to radi lambda sonda preko centralnog kompjutera.

dakle, ako sve radi kako treba uzivaj i vozi, a ako se pokvari nema popravke vec kupi novi/polovan AMM i vozi do daljeg.
                        najmanje briga tim metodom.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Predpostavio sam da se radi o modelu iz 2000 god. Ocito pogresno.

Comment

• Black Knight
                            CBC Senator XXL
                            • 13.10.2004
                            • 2020
                            • Novi Beograd, kicblo

brick ti je apsolutno odgovorio na pitanje...
                            AMM kosta 150 - 170 eur

a sto vam se pali lampica...pa naj logicnije da odete na dignostiku/servis...
                            Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Mozes da vozis i bez AMM,probao sam i posledica je bila tesko smaranje

Comment

• Boki Ar
                                CBC Senator XXL
                                • 11.11.2004
                                • 2827
                                • Aranđelovac
                                • Vektra

Vectra

Starije Vectre 2.0 16V (89-95 sa oznakom motora C20XE ) "voze" Motronic
                                2.5,isto kao i 20 XEJ.
                                Motori ugradjivani od 93-95 takodje Motronic ali 2.8.
                                Redak model 16V Turbo proizvodjen od 92-95 koristi M2.7 (Motronic) a ovo su sve Bosch-ovi uredjaji,naravno.
                                Od 94 godine,ugradjuje se X20XEV poznatiji kao Eco-Tech i Boschov sistem zamenjen je Siemens-ovim Simtecom 56.0 odnosno 56.1 , nešto kasnije.
                                SVI ovi modeli IMAJU dijagnostički konektor i MOGU komunicirati sa uredjajima za dijagnostiku,a ovi stariji i pomoću trep (blink) koda.
                                Pozdrav svima!
                                BP

Comment

Working...
                                X