Tuning za Civic Type S 2007

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

HEBPEME

dodji ako hoces u nedelju na banjicu doci ce covek sa type R pa da vidimo razliku
    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

@HEBPEME

Dobro je da si racionalno sagledao situaciju i primio misljenje ekipe...

Oko sinter lamele bi verovatno bio najvise nezadovoljan. Prvo bi nekoliko dana ucio kako da krenes s njom, jer s njom nema `ocu-necu, stani kreni...ili ti se ugasi motor (sto bi ti se stalno desavalo) ili se ispaljujes kao raketa. Izgledao bi kao kreten u gradu jer bi morao da skoro da potpisujes auto na svakom semaforu da bi mogao da uopste krenes kako treba. Posle nedelju dana bi se toliko smorio da bi vratio na staro. Nepotrebna stvar za civilnu voznju...

Chip tuning na atmo motoru je delotvoran, ali samo kad je sve ostalo preradjeno na motoru - to dolazi na kraju. Bez toga je besmislen.

Comment

• HEBPEME
        CBC Član
        • 06.02.2008
        • 11
        • Beograd

Xexe

@Starac Vujadin:

Ovo mi zvuci zabavno sa lamelom Ali stvarno bih izgledao smesno. Mada moram da pitam, ukoliko se toliko brze odlepljuje sa tom lamelom, logicno je da bi se ubrzanje malo povecalo, zar ne?

@Neman:

Drage volje! Samo mi reci gde na Banjici i kad i ako budem bio slobodan u nedelju - dolazim obavezno! Jos se nisam vozio u novom nikad, a strasno bih zeleo...

Ziveli

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Ubrzanje jeste malo bolje ali je ubijanje mjenjaca takodje izrazenije Nema nista za dzabe...
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

nedeljno blejanje na SC banjca oko 20h u kafe klubu kod baba mice poznatijem kao 5/4 gde se ulazi na bazen

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Da, jeste ubrzanje jeste bolje, ali to je sekundarni efekat. Niko ne stavlja to zbog ubrzanja vec da ono sto je napravljeno u motoru i menjacu moze besprekorno da funkcionise i da se prenese na put, tj. pistu jer za ulicu i nije...

Imao sam i ja te ideje nekad na nekim prethodnim kolima, pa su mi dali da probam kako izgleda...

Comment

• V-Tec
                CBC Senator XXL
                • 30.06.2006
                • 1615
                • Beograd
                • '89 Civic d16a6

Originally posted by NemaN
                jel moze neko da napise podatke o motoru ? cisto me zanima jer nemam pojma o kojem motoru je rec?
                Taj motor je iz nove R serije: http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_R_engine

@HEBPEME: Za sada stavis K&N filter i protocni lonac i gazi. Mislim da sa time ne mozes izgubiti garanciju.
                shuto-expressway.com

Comment

• HEBPEME
                  CBC Član
                  • 06.02.2008
                  • 11
                  • Beograd

@V-Tec:

To sam se raspitivao pre nekog vremena. Ima za moj model da se uzme ceo cold air intake system od K&N u sklopu kog ide i filter i sve to kosta 370Eur. To mi ne deluje skupo, a ako je verovati ljudima, oseti se poboljsanje u performansama i to, kazu, primetno! Ako je stvarno tako, to cu uzeti 100%. Sto se tice izduvne grane, imas li predlog koju konkretno da instaliram (marka, model) i o kojoj cifri pricamo?

@Starac Vujadin:

Slazem se. Brze saltovanje MNOGO znaci. Reci mi koliko kosta ta Sinter lamela, gde moze da se nabavi i ima li zaista stetan uticaj na motor i transmisiju? Takodje, barem okvirno mi reci koliko povecava ubrzanje od 0-100.

@Neman:

Znam tacno gde je kafic. Nekada davno sam cesto visio na Banjici na bilijaru sa nekim drugarima, a igrao sam i par godina tenis na Ser Zilu Ako svratim, verovatno cu prepoznati ljubitelje Honde u kaficu

Ocekujem vase odgovore

Ziveli

Comment

• NemaN
                    CBC Senator XXL
                    • 29.11.2004
                    • 1560
                    • munze

potrazi malo na UK forumima o tuningu verujem da ima podataka...trasio sam ja kratko al nista

Napisi nam oznaku motora ako mozes?

mozda bi bilo i dobro da se pocne od osnovnih stvari odnosno usis-izduv...jel ima mozda nesto od supersprinta za tebe ili sl.

Comment

• Kabi
                      CBC Veteran
                      • 22.08.2006
                      • 113
                      • Novi Sad

Pogledaj,ako vec nisi clan, www.civinfo.com forum namenjen samo 8.gen civica pa imas tamo i o tuningu...uglavnom su odgovori kao i ekipe ovde

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Za japanska kola mogu da ti preporucim Fidanzu i AP Racing. Mislim da to ovde neces naci, bar ja ne znam da moze. Cene isto ne znam, jer je to potpuno besmisleno stavljati sem na potpuno nafriziran auto koji bi samo sluzio za ulicne trke ili za takmicarske trke, pa me ni ne interesuje. Vek sinter kvacila je najvise 30000km i to da se ne vozi po gradu. Naravno da lose utice na delove jer da bi mogao uopste da je koristis takvi kvacilo bespotrebno naprezes motor i menjac koji ce biti serijski, a oni su bitniji od lamele.

Za sve radove sto si pobrojao sto hoces da radis izgubices garanciju.

Cisto da znas, da posle ne bude kuknjave...

Comment

Mislim da mozes da prodjes sa panel K&N, kao i eventualno chipom, mozda auspuhom, ali samo zadnjim loncem, da ne diras izduvnu i katalizator, tako da nema bas puno opcija..

Stvarno, mislim da ti sinter lamela ipak nije potrebna...

Ovo je sinter lamela za EVO VII/VIII/IX:

Comment

• HEBPEME
                            CBC Član
                            • 06.02.2008
                            • 11
                            • Beograd

...

Napisacu oznaku motora sutra kad pogledam.

Hvala za link, upravo sad gledam. Ima svakakvih zanimljivosti...

Poz

Comment

• V-Tec
                              CBC Senator XXL
                              • 30.06.2006
                              • 1615
                              • Beograd
                              • '89 Civic d16a6

Originally posted by HEBPEME
                              cold air intake system od K&N u sklopu kog ide i filter i sve to kosta 370Eur.
                              Jel to ovo:
                              http://www.knfilters.com/search/product ... =69-1013TS

P.S.370 eur je opet mnogo.Bolje uzmi onaj univerzalni od K&N-a, mislim da kosta oko 50eur, i montiraj ga na fabricku cev u****, bice isto.
                              shuto-expressway.com

Comment

• PJ
                                CBC Član
                                • 25.12.2007
                                • 39
                                • Zemun

Oznaka motora je R18A2, a na kraju, Civic je ipak porodičan auto

Comment

Working...
                                X