kako radi anti-lag (cisto informativno) i koliko mogu postici vecim IC-om i sirim i kracim cevima
APEXi AVCR boost controller
Collapse
X
-
Comment
-
-
pominjao mi je ortak ubacivanje pete dizne
a biva li sta ako se posle turbine stavi dizna?
a sto se IC-a tice, zar mu ne bi znacilo da i na niskim obrtajima dobije hladan vazduhKada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment
-
-
Uf uf uf...ne mesaj 5 stvari sve u istu korpu.
Sta bi trebalo da radi peta dizna posle turbine? Na kom kolu, turbinskom, kompresorskom...? Gde god da je ubacis, ne vidim sta bi tu radila.
IC je dimenzionisan prema kapacitetu turba, kao i creva. Mali IC dovodi do restrikcije u usisu, i nedovoljnog kapaciteta hladjenja. Veliki IC treba napumpati te je pitanje da li bi turbo imao kapaciteta za tako nesto, a i cemu bi sluzilo?
Comment
-
-
heheh, ok
zaboravio sam da antilag ide na izduvnu granu pre turba
zaboravi das sam pitao
a sto se IC-a tice, kapiram da je dimenzionisan prema turbu, ali su mi cevi nepotrebno predugacke, jer mi je IC ispred levog tocka
istinaje da bi vecim IC-om bila veca zapremina vazduha koji treba poterati, ali ako bi se drasticno skratio put vazduha ,verujem da se kolicina u sistemu ne bi mnogo promenila
a i olaksao bi se njegov protok sirim cevimaKada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment
-
-
Nije bitna debljina i duzina creva koliko zapremina, turbo ne pumpa sirinu i duzinu, nego zapreminu. Mozes da skratis putanju creva, time bi smanjio zapreminu koju turbo pumpa. Povecanjem precnika creva imao bi opet povecanje zapremine sistema koji turbo pumpa...imaj sve to u vidu.
Ako je fabricko crevo toliko koliko jeste nema sta da mu olaksavas protok sirim crevom, ono je taman dovoljno. Ako vec hoces da smanjujes nesto, izracunaj zapreminu creva koje sad imas, zapreminu koju nameravas da stavis, pa ako se nesto i smanji, super, u suprotnom ostavi kako jeste.
Comment
-
-
pa da, ali kazu da je najmanji lag na top mounted kulerima, kao sto je kod Impreze, jer je tu ultrakratak put vazduha od turba do IC-a i od IC-a do motoraKada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment
-
-
Comment
-
-
Utiche ako povecash zapreminu.
Za par meseci ce trazhiti da obrishemo ovu temu...
Comment
-
-
kako da poboljsam odziv na gas ispod turba
boost, kako se reguliše.
mehanički oprugom ?
električno, analognim upravljanjem preko klasičnog omskog senzora pritiska ?
elektronski, digitalno upravljanom mapom iz ECU preko MAP senzora ?
koliko iznosi i gde je limit komresora, u natpritisku.
koliko iznosi na 3500 rpm pritisak kompresora.
koliki je kompresioni odnos samog motora ?
8:1. , 9:1, više ?
manje, tipa 7:1.
od kompresije dosta toga zavisi, praktično osnovni faktor za vozljivost i dobar odziv iz manjih obrtaja.
koji je bazni pritisak, kako je podešen.
postoji li već boost kontroler fabrički ugradjen.
odgovor na pitanje,kako poboljšati rad motora u opsegu kada ne radi (praktično osetno) turbina je povećanje stepena kompresije.
ako je manje od negde 8,5 do 8,8:1 teško da možeš išta bolje da očekuješ, takva je konstrukcija da je motor slabašan bez turbine usled malog pritiska sagorevanja i tek kada se turbina zaleti pritisak poraste i dostigne/ prestigne onaj standardnog atmo motora.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment