HYUNDAI COUPE 2.0 rd 2 140KS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Civi, ako vec ne razumes o cemu pricas, ili te mrzi da procitas ceo roman koji sam napisao o osnovima kako radi N2O sistem, onda nemoj ni da pises, OK?

N2O sistemi nisu skuplji ili jeftiniji po kolicini snage koju mogu da isporuce, makar ne u konfiguraciji i nivou snage o kojoj razmislja bilo ko sa ovog Foruma - razlika u ceni izmedju sistema od +25KS i +200KS je jedno 2 evra, koliko kosta par dizni za regulisanje protoka kroz solenoide. Sistem je putpuno isti.

Najjeftinija varijanta je 150i, single point wet sistem, daje od 25-200KS. Kome je to malo, za recimo 400KS treba da dokupi par solenoida, ostalo ostaje isto.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

@206

da li duzina jedne aktivacije/upotrebe zavisi samo od kapaciteta boce ili se mora voditi racuna o vremenu provedenom pod NOS-om. Mislim konkretno na ovaj 150i model.
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Zavisi od kapaciteta boce, od toga u kojoj si brzini (moras da iskljucis sistem pri saltanju u sledecu brzinu, auto brze "napuni" u manjoj brzini, samim tim i duzina aktivacije je manja), od kolicine dodate snage - generalno ne bi trebao da koristis sistem duze od 30-ak sekundi, mada verujem da u kojoj god brzini da ga koristis, neces imati prilike da ga koristis duze od toliko.

Comment

• Hic
          CBC Veteran
          • 17.11.2006
          • 185
          • Zagreb. Croatia

A da se nadovezem, rijesen je uredjaj koji radi AUTOMATSKI retard paljenja, pa je dovoljno samo ga spojiti izmedju originalnog kompjutera i bobine (bobina). I pun gas.

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

Originally posted by 206
            Najjeftinija varijanta je 150i, single point wet sistem, daje od 25-200KS. Kome je to malo, za recimo 400KS treba da dokupi par solenoida, ostalo ostaje isto.
            cena sa ugradnjom?
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by Hic
              A da se nadovezem, rijesen je uredjaj koji radi AUTOMATSKI retard paljenja, pa je dovoljno samo ga spojiti izmedju originalnog kompjutera i bobine (bobina). I pun gas.
              Koji?

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

Pusti koji, daj nam cifru dok sedimo na stolicama
                evo mene zanima ovaj obicni 150i (najobicniji)

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

1200E sa ugradnjom i podesavanjem.

Comment

• RedboX
                    CBC Senator XXL
                    • 28.11.2006
                    • 1537
                    • Novi Beograd

Jeli ima neka garancija i na sta se odnosi?
                    Gde posle dopunjavam bocu?
                    Kako su ozbiljne pare u pitanju a pretpostavljam da ne postoji proba gde ja to mogu da vidim uzivo ili isprobam?

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Garancija ne postoji. Ako ti sta znaci to sto ti ja mogu reci da ce 99,9% sve biti u najboljem redu i da neces imati problema - OK. Ako ne...

Bocu dopunjavas u Messer Tehnogasu na Kanarevom Brdu.

Da vidis uzivo mozes kod mene na autu, da vidis kako radi takodje, a da isprobas mozes na svom autu kad i ako ugradis

Comment

• RedboX
                        CBC Senator XXL
                        • 28.11.2006
                        • 1537
                        • Novi Beograd

Ma nisam ni mislio na tu garanciju nego bih voleo da ne budes ti prvi kome si ugradio a ja drugi.

Bez uvrede ali meni na casnu rec se ne daju pare.

Volim da vidim da je to uradjeno u praksi na vecem broju vozila tako da mogu da budem siguran u svoj konacni sud.

Nisam mislio da isprobam tvoj auto nego da vidim kako to ide da imam subjektivni osecaj o dobitku u brzini.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Savrseno te razumem, i potpuno si u pravu sto imas odredjene rezerve, za rodjeni novac i na sopstvenom autu ni ja ne eksperimentisem pre nego sto se DOBRO raspitam.

Recimo samo da imam DOSTA vise iskustva od samo svog auta i eventualno tvog, tako da sto se tice same ugradnje i podesavanja sistema neces imati problema.

Kad dodje red na to, jedan sistem ide i u M3 Aero projekat koji pravim, kome samo motor kosta kao dooobar auto srednje klase - da nisam putpuno siguran da cu to odraditi kako treba, ne bih se igrao na rodjenom autu i sa rodjenim novcem.

Sto se mene tice, mozes i na mom autu da vidis kako to radi - kad pocnem ponovo da koristim sistem na 206, jer razradjujem motor i ne koristim N2O dok ga ne "uklizam" kako treba. Recimo za jedno 10-ak dana.

Comment

• RedboX
                            CBC Senator XXL
                            • 28.11.2006
                            • 1537
                            • Novi Beograd

Ma razumemo se skroz.

Meni sad idu GO pa ne mogu da to vidim ali kad se vratim javicu se pa mozemo da uprilicimo jedan live NOS show.

U svakom slucaju hvala za info.

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

cek samo malo...zar sistem ne prekida aktivaciju kada se skine noga sa gasa(normalno aktivira kada se papuca gasa stisne do kraja)?
                              prosvetlite me
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• civi
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1492
                                • Pozarevac

da ako se ugradi senzor na tps ili ispod pedale gasa *koliko sam ja ukapirao)
                                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                                - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                                X