M3 projekat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

A ako odem u 11 pojesces i ljute priloge?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Bambalic
      CBC Član
      • 09.01.2008
      • 72
      • Beograd

da li ti pezo ide 13-14 sek na 402m???

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Ide 13 niskih ali to u temi za pezoa.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Bambalic
          CBC Član
          • 09.01.2008
          • 72
          • Beograd

ok.....sto se tice styling-a bmw-a da li ce jos nesto da se radi?

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Ide 206 i malo ispod 13 sa sve suvozacem od 110kg

Ali, za jedno 2-3 meseca...ima cigani da lete u nebo

Styling? Kakav styling? Nema vise stylinga, tapaciranje i pun gas

Comment

• Lanee
              CBC Senator XXL
              • 30.11.2006
              • 488
              • Beograd

da kad smo kod stylinga,

shta bi sa haubom kako ste to reshili na kraju... bilo je pomena da nehsto "viri" pa da oridjdji ne pasuje sjajno

p.s. ne mislim na onu sliku gde turbo viri po metra iznad linije haube
              Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
              To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Sve staje pod haubu bez ikakvih prepravki

Merili deset puta, kako god premerimo van linije haube viri i crevo na usisu i vrh turba...auuu, te moramo da dignemo haubu, te da spustimo motor, te ovo te ono...iz ciste zafrkancije rekoh daj da probamo da stavimo haubu. Stavimo haubu ona legne i bez problema se zatvori A mi u cudu...

Comment

• Bambalic
                  CBC Član
                  • 09.01.2008
                  • 72
                  • Beograd

gasovi,gasovi i samo gasovi!!!!!!!ima da budes pojam za ulicne trkace(gti,gsi,v-tec......itd.)!!!!!!!!!!!!!!!!!sta mislis o penjinom projektu?

Comment

• Lanee
                    CBC Senator XXL
                    • 30.11.2006
                    • 488
                    • Beograd

Originally posted by 206
                    Sve staje pod haubu bez ikakvih prepravki

Merili deset puta, kako god premerimo van linije haube viri i crevo na usisu i vrh turba...auuu, te moramo da dignemo haubu, te da spustimo motor, te ovo te ono...iz ciste zafrkancije rekoh daj da probamo da stavimo haubu. Stavimo haubu ona legne i bez problema se zatvori A mi u cudu...

extra barem neshto da bude iz prve kako treba...

dokle se stiglo sa kojekakvim "bubicama" koje smo videli na video clipu i ovom i prethodnom
                    Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                    To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Vidi ga ovaj duhoviti omladinac Ti kao ne znas koliko moze da razvije, a?

Simpaticno.

Sa Penjinim projektom nisam upoznat, ali ona prosla Astra je isla opasno, sta god da pravi nece biti naivno...

Sto se tice bubica i stucanja koje smo imali, reseni su, samo sto cemo do daljnjeg (odnosno dok auto ne bude kompletno spreman za pravu voznju) izbegavati da palimo auto i drndamo motor mnogo jer Trionic jos uvek nije uradio adaptaciju - za to je potrebno da se auto izveze na autoput i navrti na jedno 200-220 A za to ipak moram biti siguran da cu i ostati na putu.

Comment

• Bambalic
                        CBC Član
                        • 09.01.2008
                        • 72
                        • Beograd

e jbg.....penja sklapa corsu (kockicu) i stavio je motor uz astre,sobzirom na lakocu tog auta trebao bi dosta bolje da ide od astre!!!!!!!
                        mada to tebe ne zanima jer opet ne moze da ti parira sto se tice bmw-a.....po mom nekom misljenju tebi ce konkutencija biti petosevic .......

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Pa imace malo problema da prenese snagu na podlogu sa laganim FWD autom, ali...videcemo.

Ne znam sa cime Petosevic da mi bude konkurencija?

Comment

• Bambalic
                            CBC Član
                            • 09.01.2008
                            • 72
                            • Beograd

pa mozda sa onim coswort-om ili sa porseom....ili sta vec vozi!!!ja to ne pratim toliko ali tebi skidam kapu sa glave sta si uradio od oba auta!!!!!nemam sta da ti kazem sem SVAKA CAST !!!!!!!!!!!!!!! najbrzi na ulici,najbrzi na stazi.......

Comment

• Penja
                              CBC Član
                              • 07.02.2008
                              • 19
                              • Avala

Aaaaaaaa. tu ste? upoznacu vas sa projektom uskoro! pozz

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Pa daj vise da vidimo i to cudo u detaljima

Nego, imam mali problem, daj da resimo i to: moram da odredim dimenzije i odnos kocionih cilindara napred/nazad. To moze da se uradi napamet, pa da rizikujem da mi blokiraju zadni pre prednjih ili obrnuto. Da se to ne bi desavalo poenta je da se maksimizira kociona sila pozadi, i izjednaci sa kocionom silom napred pri maksimalom kocenju, a da bi se uradilo tako nesto, potrebno je znati par podataka.

E sad, ja sam priblizno odredio neke parametre potrebne za odredjivanje velicine cilindara, medjutim to nece valjati - da bi to bilo OK, potrebno je da izracunam transfer mase napred/nazad pri kocenju, odnosno da odredim visinu centra mase auta. Sve ostalo mogu da izmerim ili preracunam relativno lako, osim ovog podatka koji itekako utice na racunicu. Da bih ovo uradio, treba mi vaga koja moze da meri pojedinacne osovine, ili jos bolje pojedinacne tockove.

Zna li neko gde bih mogao da nadjem (idealno bi bilo) one male vagice koje se podmecu pod tockove (corner scales), da li to neko od trkaca ima, od koga ili gde bih to mogao da pozajmim? Moze i neka druga vaga, ali bih onda morao auto da slepam do nje, zezam se sa time, itd...

I drugo pitanje, da slucajno neko ne zna (mada ne verujem...) dinamicki raspored mase za E30 (bilo koji, M3, 325...) pri kocenju? Znaci, staticki raspored mase je 53/47, kod kocenja to je blize 70/30 ili tako nesto, ali je tacan podatak jako bitan...

Comment

Working...
                                X