Al ovaj mozes da kacis gde oces,spolja,unutra, svejedno, i nemrda nigde. Osim ako ti je G sila preko 10 onda oce da otpadne Ajde kad uhvatis vreme uskoro pa da snimamo malo .
Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka
Posto auto ima toliku snagu, zar ne bi mu vise odgovarao neki pogon 4x4. Ne bi bilo toliko problema oko kretanja. Sigurno bi vreme na 402m bilo bolje. Mada sa druge strane ne bi imao tu draz driftovanja.
Ali kad malo bolje razmislim sa toliko konja ne bi mu bio problem i da driftuje.
Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks
@ 206
Da li mislis da te je auto izaso jeftino za to sto si dobio ili si mogao da prodjes jeftinije,ili ovako, da sad radis isti takav aero bi li mogao da ga napravis za manje novca nego sto si puko za ovaj?
Da li barem 50% delova mogu da se nadju kod nas ili sve mora preko?
Da li si zadovoljan kako je sve ispalo ili bi radio nesto drugacije da mozes ispocetka?
I znam da si zilion puta rekao da ne treba nikog da interesuje koliko si potrosio na auto ali zar ne mislis da je glupo da pises ovoliku temu a da ljudi koji je citaju nemaju predstavu koliko bi ovakav projekat mogao da kosta,svi vicu MNOGO,a sta je mnogo? nekome je mnogo malo i obrnuto,ovako ispada da se samo hvalis onim cime imas a da nista ne pomazes nekom ko bi hteo da se upusti u nesto slicno...
Sve je ovo pisano u najboljoj nameri tako da nema potrebe da se uzbudjujes kao po obicaju.
Originally posted by Sheta_Junior
Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Sve, apsolutno sve, koliko sta je placeno imas na netu stavis sve na papir saberes i eto cifra okvirna, verovatno ne i krajnja ali to je to nekima puno, nekima ne, sve zavisi. . . Moje misljenje. . .
a da nista ne pomazes nekom ko bi hteo da se upusti u nesto slicno...
Veruj niko ne bi hteo da se upusti niusta slicno.
Mnogo! dal 50 dal 200.000eur potpuno sve jedno kad niko ne bi dao vise od 10.000eur znajuci da za te pare moze da napravi mozda i brzi auto, to je cinjenica ali njemu to od pocetka nije bila poenta.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
@ 206
Da li mislis da te je auto izaso jeftino za to sto si dobio ili si mogao da prodjes jeftinije,ili ovako, da sad radis isti takav aero bi li mogao da ga napravis za manje novca nego sto si puko za ovaj?
Opet prica o tome koliko sta kosta...nije BITNO uopste, apsolutno nisam razmisljao tom logikom da li sam mogao za iste pare da dobijem nesto brze, bolje itd...Zasto svi gledaju ovaj auto u smislu koliko dobijes za ulozene pare? To nije kriterijum. Za iste pare mogao sam da kupim solidan auto. Da platim nekog da mi napravi nesto jako brzo, verovatno, ali STA je tu interesantno?
Ako je 9 od 10 pitanja u temi vezano za to koliko sta kosta, onda je dzaba pisem.
Sve se kupuje preko. mozda 2% stvari kod nas...
I NIKO ne zeli da se upusti u bilo sta slicno, ne samo zbog toga koliko bi ga moglo kostati, vec jednostavno mislim da bi 99,9% ljudi odustalo vec negde na trecini zavrsenog posla, ili bi pocelo da fuseri...Ja to nisam hteo, zato kosta koliko kosta, i zato traje koliko traje.
The difference between men and boys is the price of their toys
Normalno da sve interesuje koliko to košta, ja ću da kažem koliko košta, više od 15.000 novaca a manej od 200.000 novaca.
Raspon je nebo. Većina ovde na forumu nema te nevce i ne bi ih tako potrošili pa stvarno ne znam zašto se to stalno poteže. Onaj ko zna da napravi tako nešto je svaršeno svestan koliko to košta i ne mora da pita, onaj ko je imalo pročitao temu treba da sabere samo par delova i eto bar 10.000 novaca.
Pojenta cele priče je da bi svi rado posedovali Korado, to jest svi bi to radili kad bi mogli ali postoji zvrca, pare nisu problem jer para nema a opšte je poznato u narodu da mi svi znamo da raspolažemo tudjim parama.
U ovoj temi je banovano par ljudi i biće ih koliko god treba iz samo jednog razloga a to je da ej ovo tehnički forum orijentisan na pomoć i deljenje znanja.
Čovek je napravio auto od nule sa znanjem kao ja likovno, na nivou čiča gliše. Karikiram jer je imao iskustva ali ovo nije ni u snovima mogao da zamisli na šta će to izaći isve je to nesebično podelio sa narodom, i linkove i slike i objašnjenja i sad samo još da ispostavi računicu overenu u sudu...
Mislim nekulturno je pitati koliko si zaradio, pa ja svog radnika ne pitam kolika mu je plata ne nekog drugog....
I što je to bitno kad svako od nas zna da je to puno para i da mi nemamo te pare pa ću kao ja sad to da pravim ali ne znam koliko košta....
sto se tiche turba, vidim po dyno mapi oko 4000+ puni full pritisak... posto mi se to cini prilicno visoko... sta se desava sa turbom i cuvenim surge-om kod tebe jesi li to resio samo blow-off-om i wastegate-om ili imas i neku drugu kontrolu?
ne znam kako si birao kompresor... posto me to buni, citao sam 2 suprotne verzije... neki kazu da ako je kompresor veci i dobar deo vremena radi van optimalnog pritiska i rotacije pa dolazi do ostecenja lagera... neki kazu da nema veze jer se on vrti pa vrti... ne razumem taj deo optimalnog opterecenja da ne bi doslo do surge-a odnosno zaustavljanja lopatica koliko sam skapirao ako pustis naglo gas a kompresor se nije zavrteo koliko treba on stane?
Sad mi pade napamet kako ste reshili problem pucanja zglobova (homokinetichkih) znam da su poluosovine druge i ojachane, a ne secam se da sam video shta ste uradili sa zglobovima. (sory ako i ima ali prelistao sam 20 strana i ne nadjoh)
i naravno za nash shto vozimo shporete na plin, kolika je potroshnja, poshto to ne mogu ni da pojmim. Verovatno moze da se srachuna matamatichki prema brizgaljkama i idi mi dodji mi, ali lakshe iz prakse. sipo 20 litara nestalo za 10 km... npr. lupio sam ali je intaresantan podatak.
Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino
Comment