ja sam postavio slike na forumu u prethodnim postovima ali da ponovim nije lose radio sam generator 100x100 16 ploca oring 90 x3.5 kad se stegne na 3mm.rupa jedna gore 8 mm dole 4 mm cik cak na rastojanju od 2 cm jedna od druge(ima curenja struje ali ima i dobar protok vode).ulaz vode gore izlaz gasa gore radi super usteda 20 posto na motoru od 2000 kubika benzinac na gas.ima lufta da se pojaca struja i da se dobije i veca kolicina gasa (i pare koja nije pozeljna).stavio sam babler filter od dizela nepovratni ventil pre ulaza u motor plasticno crevo do protokomera.pwm ogranicio struju na 10 ampera napon 11,5 volti oko 115w snage. babler po meni treba za benzinca pogotovo na plin nikad se nezna kad ce da se desi detonacija nisam imao detonacije godinama kad sam kupio auto bile su lose svecice kad pukne kao petarda.po meni nisam neki strucnjak ali logicki razmisljam kod dizela nema problema ni na benzinu nema problema ali na gasu ako su lose svecice i kablovi kad tad dolazi do detonacije babler obavezno.zato sam ja ugradio ulaz vodonika pre klapne protokomera posle filtera vazduha postoje dve zastite ka usisnoj grani jedna je metalna klapna brc koja je na protokomeru sluzi da u slucaju detonacije zastiti protokomer i gumena koja ispusta pritisak prilikom detonacije.brc je to izmislio bez te dve zastite popucala bi creva prilikom detonacije na usisnoj grani motora.zato sam ja radio ulaz vodonika i gasa pre protokomera.povecanjem povrsine elektroda i pravljenjem velikog generatora pitanje je dali bi se moglo nesto dobiti jer je potrebna ogromna struja da bi dobio veliku kolicinu gasa mislim da je tu topla voda vec izmisljena najbolje je raditi provereno ono sto vec ljudima radi osim ako nemate visak para i vremena za eksperimente. na satu u kabini imam voltmetar ako mi je jaka smesa odma vidim da mi pada napon u kolima i razblazim elektrolit sa pwm je to sada lakse jer ima potenciometar za stelu protoka struje.i ima stelovanje napona koji ide ka generatoru da bih na plocama imao oko 2 volta(kazu da je 2 volta izmedju ploca idealno).generator mi se negreje ni malo mislim bas ladan stavim ruku na njega ne osecam bilo kakvu toplotu.ako ima nekih pitanja slobodno pitajte a imate i slike.
Originally posted by dragunov
View Post
Leave a comment: