Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?
pozdrav ljudi nov sam na forumu....
intresujeme preko cega regulisete amperazu (povecanje-smanjenje) ? posto sam napravio hho generator i treba ovih dana da ga stavim u auto..... ali prvo sam ga testirao na starteru za auto i povukao mi je 43 ampera.... a po forumimas sam procitao da u autu ne sme preci 20 ampera......
HHO - znamo li nesto o tome ?
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
pozdrav ljudi nedavno sam se registrovao i nov sam na forumu :-) i ubacio sam se u ovu temu posto sam i ja napravio hho generator i planiram da ga ovih dana ubacim u auto ali me intresuje preko cega odredjujete amperazu ( povecanje smanjenje ) posto sam generator isprobao preko startera za auto i povukao mi je 43 ampera sto je puno a po forumima sam procito da u autu ne sme preci 20 ampera...
Leave a comment:
-
-
Interesuje me kakav ste PWM uzeli? Za koju frekvenciju i za koju struju? Jel može slika kad ga primite?
Leave a comment:
-
-
Odg: meni radi sa 16 elektroda oring 90.bezinac 2000 kubika
u utorak stize pwm pa ce da ga prikljucim i da vidim rezultate.prva provera potrosnje je u sredu pre ugradnje pwm pa cu videti koji su rezultati.Originally posted by danek View Postskidaj struju na 4-6A frend..efekt će rasti prijeđenim kolimetrima...nemoj ampere gurat gen će stvarat hexavalentni krom
Leave a comment:
-
-
Slazem se sa danekom da na manjim amperazama je bolji hho gas jer je grejanje manje i stvaranje vodene pare. Ali mislim da je bita i povrsina ploca. Mozemo uzeti celiju koja je namenjena za skutere i pojacavanjem elektrolita celija ce vuci recimo 4- 6A. Ali ce i ta celija davati vodenu paru a svi znamo da se hho moze ugraditi i na brodove i kamione.
Leave a comment:
-
-
Na koji se nacin moze poboljsati cirkulacija elektrolita u generatoru. Da li bi se nesto dobilo ako bi se rupe za cirkulaciju prosirile na 8mm levo i desno od centra.Ili neki isparivac vazduha koji bi skidao mehurice hho a sa ploca. Da li je polozaj obe (ulaz izlaz)rupe gore najoptimalniji za protok .
Leave a comment:
-
-
Odg: meni radi sa 16 elektroda oring 90.bezinac 2000 kubika
skidaj struju na 4-6A frend..efekt će rasti prijeđenim kolimetrima...nemoj ampere gurat gen će stvarat hexavalentni kromOriginally posted by darkoarf View Posturadicu mozda kasnije jos jedan sa 25 elekroda i isto cu ga ograniciti na 8 ampera.dali je normalno da sada bez pwm krece sa 11 ampera kad se zagreje ide na 15 ampera.vozim kratke relacije pa naznam dali bi mozda otiso i vise ampera ali dok nestigne pwm u utorak sredu.proveravam trenutno potrosnju sledece nedelje ce slediti punjenje rezervoara i znacu kolika je usteda sa 16 elektroda.led dioda je vezana na generator posle relea zanimljivo je da kad ugasim auto ona svetli jos 30 sekundi iako sam auto skinuo sa kontakta u prevodu ploce su postale naelektrisane.
Leave a comment:
-
-
Odg: ljubisa markovic
-- voda se troši,ko tvrdi suprotno je diletant...ništa drugo...Originally posted by darkoarf View Postostalo mi je nejasno i zato pitam sve forumase onaj tip iz zajecara ljubisa markovic mi je preko telefona rekao da njegov generator ne trosi vodu sipas elektrolit i vozis 1000 km.dali je neko taj generator ugradio dali neko ima iskustva kakav je to generator kako radi bez posude za vodu jer covek kaze otkacis brzu spojku istocis vodu i dospes novu vodu posle 1000 km.on tvrdi da mu generator radi na 10 ampera tri puta sam ga pitao gde se doliva voda covek kaze nema dolivanja vode menja se posle 1000km.kaze covek moj se generator uopste negreje a radi na 10 ampera nema grejanja ide babler i u usis crevo.dali je neko rasturo taj generator kolko ima ploca koji oring je stavljao ne mogu da verujem da bas niko nije kupio kod njega taj generator.nece covek da otkrije ni jedan detalj .tako sam bio popizdeo kad sam ga zvao da sam hteo da ga kupim i rasturim da vidim kako je uradjen.
--plin proizveden na 10A je smeće od plina,do 30 puta manje energije oslobodi izgaranjem od plina proizvedenog na 3-6A
--znači da ovog od 10A treba više...pošto efekt na 10A nije potpun radi premalo lošijeg plina treba dići struju na 12A min.. al onda već imamo paru koja je nepoželjna u kompresijskom prostoru...
--inače malo o pari..voda non stop isparava,to je prirodan proces...znači jedno je određeni omjer vlage u sastavu plina,koja može biti ovisno o više čimbenika koji utječu na plin..temp u prostoru motora,temp radna elektrolizera i sl...od svih tih utjecaja možemo utjecati samo na proces elektrolize...montirati male mrežaste hvatače kondenzata isl...ali vlaga je i poželjna jer hladi motor i izgaranjem hho plina ima i podmazujuća svojstva..hho nije suh i to je velika prednost.
-para je prošla proces pretvorbe iz vode i totalno je beskorisna u termodinamičkom procesu,to nam mora biti jasno,to su osnove na kojima je zasnovana HHO tehnologija i odstupanje od tih činjenica vodi pravo prema totalnom neuspjehu ili slabim rezultatima...
--opet će ispasti da skačem na ljude,ali takvi "inovatori" u biti skaču sami na sebe nelogičnostima,iznašanjem neistina da ne kažem laži...svakom takvom preporučio bih da šuti jer samo još bolje podriva razvoj HHO tehnologije i povjerenje ljudi kojima se sustavi ugrađuju...vrlo učinkoviti sustavi..
Leave a comment:
-
-
Ja sam narucio iz neke firme u Cacku da mi iseku i posalju ploce (25 komada 121 x 12= oko 2500 din) Iz Beograda sam . Imaju 316 TI. Imas na internetu njihov sajt. Ukucaj SLOVAS u googlu i naci ces ih. Ovo nije reklama, a ako admin smatra da jeste neka izbrise ovu poruku.Originally posted by formatizer View Poste, da se ovo nebi smatralo reklamom, može li bilo ko da mi pošalje na mail ili privatnu poruku gde mogu da kupim prohrom 316l po mogućstvu manje od cele table. Trebalo bi mi negde oko pola kvadrata
Leave a comment:
-
-
Formatizer
Odvojis vreme pa procitas svih 131 stranu i tu ima gde se prodaje prohrom.ima vas mnogo pretpostavljam da se gwisko umorio od ponavljanja svakom ko se pojavi na forumu gde da kupi prohrom koji oring kolko razmak gde da busi rupe UZMITE MALO PA PROCITAJTE FORUM I MOLIM VAS NE OTVARAJTE TEME KOJE SU DO DETALJA ISPRICANE.AJDE DA NESTO DOBRO USAVRSIMO A NE DA PONAVLJAMO KAO PAPAGAJI JEDNU ISTU PRICU 5 PUTA.Last edited by darkoarf; 03.03.2012, 22:26.
Leave a comment:
-
-
Motor je benzinac od 200 ccm,a ima i plinOriginally posted by qwisko View PostNe znam koji je motor u pitanju. Ja imam 1.9 dizel i imam celiju od 16 elektroda sa oringom fi 80mm. Ako je benzinac u pitanju bolje je da napravis od 25 elektroda ali sa malo manjim oringom, fi 70mmLast edited by stole; 03.03.2012, 23:27.
Leave a comment:
-
-
e, da se ovo nebi smatralo reklamom, može li bilo ko da mi pošalje na mail ili privatnu poruku gde mogu da kupim prohrom 316l po mogućstvu manje od cele table. Trebalo bi mi negde oko pola kvadrataLast edited by formatizer; 03.03.2012, 19:34.
Leave a comment:
-
-
Ne znam sta on koristi kao elektrolit. NaOH se ne trosi, pa se samo doliva voda. Ako imas PWM mozes i posle par hiljada km. Kako ti opada nivo vode, tako raste amperaza, ali sa PWM-om mozes da kontrolises. On verovatno koristi sodu bikarbonu, pa zato menja posle 1000kmOriginally posted by darkoarf View Postostalo mi je nejasno i zato pitam sve forumase onaj tip iz zajecara ljubisa markovic mi je preko telefona rekao da njegov generator ne trosi vodu sipas elektrolit i vozis 1000 km.dali je neko taj generator ugradio dali neko ima iskustva kakav je to generator kako radi bez posude za vodu jer covek kaze otkacis brzu spojku istocis vodu i dospes novu vodu posle 1000 km.on tvrdi da mu generator radi na 10 ampera tri puta sam ga pitao gde se doliva voda covek kaze nema dolivanja vode menja se posle 1000km.kaze covek moj se generator uopste negreje a radi na 10 ampera nema grejanja ide babler i u usis crevo.dali je neko rasturo taj generator kolko ima ploca koji oring je stavljao ne mogu da verujem da bas niko nije kupio kod njega taj generator.nece covek da otkrije ni jedan detalj .tako sam bio popizdeo kad sam ga zvao da sam hteo da ga kupim i rasturim da vidim kako je uradjen.
Leave a comment:
-
-
Svaki generator mora da troši vodu, zapavo voda je ta što se razlaže na vodonik i koiseonik. Ta potrošnja je prilično mala, reda 0,1 - do 0,3 dl na 100km pređenog puta. Verovatno je konstrukcija takva da ima dovoljno rezerve znači 2-3dl pa zato netreba dolivati već samo menjati elektrolit na svakih 1000km, a možda i samo doliti.
Puno njih pokušava sve i svašta prikazati kao ima neku tajnu njegovo rešenje, verujte mi da je sve to samo posledica prostosti i nestručnosti tih ljudi, žive u zabludi da su pronašli nešto - misle da imaju koku koja snosi zlatna jaja. Izbegavajte ih !!!Last edited by rs50; 03.03.2012, 00:46.
Leave a comment:
-
Leave a comment: