HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• boba83
    replied
    Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by dragunov View Post
    Ma ja sam vec napravio hho generator dry cell o kojima vec pricate no vec se raspao jer sam ga napravio od aluminijuma(ako moze objasnjenje zasto ga je so pojeo kada pise da se aluminijum lako rastvara uz pomoc NAOH I KOH so nisu naveli).Sve u svemu radio je on dobro proizvodio je litar gasa za minut ali se zapusi donja rupa koju sam prosirio na 8 mm ali dzaba.Za bobinu sam mislio da se ta pulsirajuca struja pusta na hho generator dry cell ali nema efekta a zbog cega to bi vas pitao posto ste strucniji
    Vec je pisano na forumu da aluminium nemoze da se koristi za elektrolizer. Odlican je provodnik ali reaguje sa kiselinama, bazama i solima tako sto vezuje kuseonik za sebe a ispusta cist vodonik. To je nacin da se proizvede vodonik bez ulaganja elektricne energije. Ali ne znam sta se desava sa elektrolitom koliko bi on trajao.

Leave a comment:

• speedria
    replied
    Odg: Prijavljena poruka od bobanstepanov

Originally posted by bobanstepanov View Post
    dobar dan svima uclanio sam se na forum ovog momenta,ali vec duze vreme citam vase komentare o hho i dosta mi je pomoglo da napravim generator tako da se svima zahvaljujem na korisnim informacijama. imam pitanje za sve pa ako mozete da mi pomognete,u pitanju je stilo jtd pa me interesuje gde da stavim uvodnicu za hho pre ili posle turbine
    prije turbine,tu se stvara vakum u drugom slučaju bi ti nabijalo pritisak u ćeliji

Leave a comment:

• dragunov
    replied
    Odg: Prijavljena poruka od bobanstepanov

Originally posted by bobanstepanov View Post
    dobar dan svima uclanio sam se na forum ovog momenta,ali vec duze vreme citam vase komentare o hho i dosta mi je pomoglo da napravim generator tako da se svima zahvaljujem na korisnim informacijama. imam pitanje za sve pa ako mozete da mi pomognete,u pitanju je stilo jtd pa me interesuje gde da stavim uvodnicu za hho pre ili posle turbine
    A jel ima taj stilo one senzore za usis vazduha? Ako ima moraces da pitas nekog iskusnijeg kako se rade te varalice racunara.

Leave a comment:

• masar
    replied

vladnik brate moj, odusevio si me sa ovim pwm i sa cenom izrade, spasi brata svog i posalji mi semu i objasni ako ti nije tesko kako da ga napravim ( neku smernicu za plocu itd...)

Leave a comment:

• Chubbs
    replied
    Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Imate dugme dole levo "odgovoriti na temu" ili "reply to thread".

"prijavi poruku" ili "report post" je namenjeno da se post prijavi moderatoru kada nesto sa njim nije u redu.

ako ima jos nekih pitanja oko koriscenja foruma, slobodno ih postavite.

Leave a comment:

• bobanstepanov
    replied
    Prijavljena poruka od bobanstepanov

Leave a comment:

• vladnik
    replied

Dobro sad sam ukapirao zasto je potreban konverter ali niste mi odgovorili zasto ta struja iz bobine ne moze da pokrene hho generator u cemu je problem?
    I ako moze odgovor za aluminijum zasto se raspada od soli?Kada sam ga prvi put rasturio ubacio sam mnogo soli jedno 9 kasika na litar a zadnji put sam ubacio 3 kasike i radio je super vukao je 14 ampera a bio je slozen -NNN+NNN- 120x100 mm.Da ne zamaram mnogo voda koju sam izvadio je bela a naslage koje su se nahvatale i zatvorile donju rupu i cele ploce imaju izgled praska za pranje.
    sluhttp://img684.imageshack.us/img684/6527/waterpoweredcar.pdfhttp://img684.imageshack.us/img684/6527/waterpoweredcar.pdfzi

Princip rada seme koju sam okacio ukratko da kazem pojednostavljeno radi na sledeci nacin. Inverter sluzi da napuni kondenzator koji se prazni kroz primar bobine , pa se na sekundarnim namotajima pojavljuje visok napon koji rezultuje varnicom pri kojoj se oslobadjaju veze H20 na 2h i o , pa sve to eksplodira u cilindru i pokrene klip.
    Sto se tice aluminijuma, on se i koristi za pravljenje vodonika u rastvoru naoh prostim mesanjem ali ga on rastvara i zato ste dobili tu belu kasu Zato aluminijum nije podesan za dry u rastvoru natrijum hidroksida,mozda u nekom drugom mozda ali ja ne bih znao kom. Za dry su nam potrebni nikl,i molibden, i zato se koristi materijal 316

Bobina ne moze da pokrene HHo generator zato sto bobina ima visok napon malu struju,a struja je ta koja ima najvecu ulogu u pravljenju HHo. Veca struja vise gasa.Govorim o struji koja je definisana za svaku povrsinu ploce ni amper vise!!!
    površina ploce u cm2 x 0.040= maximalna struja
    Ovaj princip podrazumeva nacela klasicne elektrolize i nema veze sa principom rada "vodene svecice"

Leave a comment:

• dragunov
    replied

Dobro sad sam ukapirao zasto je potreban konverter ali niste mi odgovorili zasto ta struja iz bobine ne moze da pokrene hho generator u cemu je problem?
    I ako moze odgovor za aluminijum zasto se raspada od soli?Kada sam ga prvi put rasturio ubacio sam mnogo soli jedno 9 kasika na litar a zadnji put sam ubacio 3 kasike i radio je super vukao je 14 ampera a bio je slozen -NNN+NNN- 120x100 mm.Da ne zamaram mnogo voda koju sam izvadio je bela a naslage koje su se nahvatale i zatvorile donju rupu i cele ploce imaju izgled praska za pranje.

Leave a comment:

• vladnik
    replied
    Odg: cekaj imam pitanje

Originally posted by darkoarf View Post
    pwm je kupujem prodajem 2800 dinara ima stelovanje napona na celijama stelovanje protoka struje i sirine pulsa.kad ga stavis na 8 ampera toliko i vuce sta znaci druze daje stabilnu struju pa dali generator vuce 8 a kad se zagreje i da vuce 9 ampera pa sta to su nijanse to nije strasno odstupanje 10 posto od zadate struje.ja sam kupio taj pwm radi korektno pa da upalim auto i da krenem da trazim delove pa pola nadjem pola nenadjem u prodaji pa cekam i pitanje je dali cu ga uraditi kako treba.a sto se tice svecica i vodonika u motoru dali si to probao pa znas da radi ili je to samo tvoj projekat koji nisi realizovao to je naj bitnije pitanje.forum postoji i svi smo tu bas zbog razmene misljenja i ideja da jedni drugima pomognemo nemoj da mislis da ako objavis na forumu nesto da ces nas daviti ja licno volim da vidim svaki projekat i ideju i gledam da posaljem svoj komentar a ako mogu i da pomognem. cak i kritika nekog projekta nije losa slobodno objavi sta si planirao da napravis da kazemo nase misljenje savet predlog ideju ovde ima ljudi koji se odlicno razumeju u elektroniku mehaniku imaju sjajne ideje samo treba da ih usmerimo u pravom smeru.
    Ko hoce da plati 2800 za pwm nek plati,nemam nista protiv. Da neznam da ga napravim i ja bi ga kupio. Sve ok.
    Sto se tice projekta "vodene svecice", daleko od toga da je to moja ideja. Kodni naziv coveka koji je sve to prvi primenio s1r9a9m9. Ima na netu dosta o njemu. E sad ,covek bi pomislio da sam ja sve to vec napravio i da sve provereno radi. Mozda sam tako i nastupio.Nazalost nije tako.Istina je da se ja za sad filujem informacijama. To negde varim, a realizacija kad dobijem jasnu sliku svakog detalja.Ne samo gore pomenute seme .Trebalo bi to sve probati na nekoj motornoj kosacici,ima osnove za razvoj.Ali evo jedan zanimljiv dokument koga bas i nije lako naci koji govori o principu rada vodene svecice. Ko nije familijaran sa engleskim jezikom neka prevede na googlu I evo kako treba da izgleda vodena svecica

Leave a comment:

• darkoarf
    replied
    cekaj imam pitanje

Originally posted by vladnik View Post
    Vidi, nije mi bila namera da te zbunjujem. Hteo sam samo da te navedem na cilj kako da upotrebis bobinu u cilju proizvodnje hho a direktno u cilindru uz pomoc svecice, bez ikakve elktrolize ploca i gumenih dihtunga.Naravno za ono sto sam ti poslao potrebna je i prerada svecice (ubacivanje izolovanih bakarnih cevcica kroz koje guras vodu.) Objasnjenje seme ti mogu poslati na PP da ne davim druge posto se ovde uglavnom raspravlja o tzv. DRY sistemima za proizvodnju HHo.Dakle klasicna elektroliza ,ploce,6 ili 5 celija 14V. Nikakav puls a ni visoki napon ti tu nece nista unaprediti. Cevke su vec druga stvar a o tome ni ja neznam mnogo pa ne bih da se k....
    Iskreno da ti kazem sto se tice DRY sistema , nema tu mnogo "tople vode"" za izmisljanje.Da se ne uvrede neki drugi koji su zasluzni a doprineli su, po mom misljenju imas savrsenu Danekovu verziju sa 4 neutralne ,4 naponske,unakrsne donje rupe,PWM i to ce verovatno zadovoljiti mnoge. Izvinjavam ti se ako sam te zbunio nije mi bila namera.
    Sto se tice pwm - a , ja sam napravio ovakav, za bolji nisam cuo mozda isti ali ne i bolji. Vrlo jednostavan za izgradnju savrsene kontrole i ogranicenje struje. Fenomenalno kako za formiranje celije tako i za njen rad u autu Ako nekog interesuje postavicu plocicu Cena izrade je smesna, ako se snadjete za neki metalnu kutiju koja ce vam biti hladnjak eto vam za 1000 din savrsen PWM Da se razumemo, ne nudim vam ja nego je cena za ostatak delova oko 1000din a mozda i manja. A za plocicu vam mogu pomoci kako da je sami napravite

http://img193.imageshack.us/img193/9...ithcurrent.jpg
    pwm je kupujem prodajem 2800 dinara ima stelovanje napona na celijama stelovanje protoka struje i sirine pulsa.kad ga stavis na 8 ampera toliko i vuce sta znaci druze daje stabilnu struju pa dali generator vuce 8 a kad se zagreje i da vuce 9 ampera pa sta to su nijanse to nije strasno odstupanje 10 posto od zadate struje.ja sam kupio taj pwm radi korektno pa da upalim auto i da krenem da trazim delove pa pola nadjem pola nenadjem u prodaji pa cekam i pitanje je dali cu ga uraditi kako treba.a sto se tice svecica i vodonika u motoru dali si to probao pa znas da radi ili je to samo tvoj projekat koji nisi realizovao to je naj bitnije pitanje.forum postoji i svi smo tu bas zbog razmene misljenja i ideja da jedni drugima pomognemo nemoj da mislis da ako objavis na forumu nesto da ces nas daviti ja licno volim da vidim svaki projekat i ideju i gledam da posaljem svoj komentar a ako mogu i da pomognem. cak i kritika nekog projekta nije losa slobodno objavi sta si planirao da napravis da kazemo nase misljenje savet predlog ideju ovde ima ljudi koji se odlicno razumeju u elektroniku mehaniku imaju sjajne ideje samo treba da ih usmerimo u pravom smeru.

Leave a comment:

• dragunov
    replied

Originally posted by vladnik View Post
    Vidi, nije mi bila namera da te zbunjujem. Hteo sam samo da te navedem na cilj kako da upotrebis bobinu u cilju proizvodnje hho a direktno u cilindru uz pomoc svecice, bez ikakve elktrolize ploca i gumenih dihtunga.Naravno za ono sto sam ti poslao potrebna je i prerada svecice (ubacivanje izolovanih bakarnih cevcica kroz koje guras vodu.) Objasnjenje seme ti mogu poslati na PP da ne davim druge posto se ovde uglavnom raspravlja o tzv. DRY sistemima za proizvodnju HHo.Dakle klasicna elektroliza ,ploce,6 ili 5 celija 14V. Nikakav puls a ni visoki napon ti tu nece nista unaprediti. Cevke su vec druga stvar a o tome ni ja neznam mnogo pa ne bih da se k....
    Iskreno da ti kazem sto se tice DRY sistema , nema tu mnogo "tople vode"" za izmisljanje.Da se ne uvrede neki drugi koji su zasluzni a doprineli su, po mom misljenju imas savrsenu Danekovu verziju sa 4 neutralne ,4 naponske,unakrsne donje rupe,PWM i to ce verovatno zadovoljiti mnoge. Izvinjavam ti se ako sam te zbunio nije mi bila namera.
    Sto se tice pwm - a , ja sam napravio ovakav, za bolji nisam cuo mozda isti ali ne i bolji. Vrlo jednostavan za izgradnju savrsene kontrole i ogranicenje struje. Fenomenalno kako za formiranje celije tako i za njen rad u autu Ako nekog interesuje postavicu plocicu Cena izrade je smesna, ako se snadjete za neki metalnu kutiju koja ce vam biti hladnjak eto vam za 1000 din savrsen PWM Da se razumemo, ne nudim vam ja nego je cena za ostatak delova oko 1000din a mozda i manja. A za plocicu vam mogu pomoci kako da je sami napravite

http://img193.imageshack.us/img193/9...ithcurrent.jpg
    Ma ja sam vec napravio hho generator dry cell o kojima vec pricate no vec se raspao jer sam ga napravio od aluminijuma(ako moze objasnjenje zasto ga je so pojeo kada pise da se aluminijum lako rastvara uz pomoc NAOH I KOH so nisu naveli).Sve u svemu radio je on dobro proizvodio je litar gasa za minut ali se zapusi donja rupa koju sam prosirio na 8 mm ali dzaba.Za bobinu sam mislio da se ta pulsirajuca struja pusta na hho generator dry cell ali nema efekta a zbog cega to bi vas pitao posto ste strucniji

Leave a comment:

• vladnik
    replied

Cekaj ne kapiram zasto ti treba inverter kada bobina daje pulsirajucu struju 12,000 volti?Ne razumem se u elektriku pa mi ni ova slika nije jasna.

Leave a comment:

• vodonik
    replied

Originally posted by rs50 View Post
    Poštovanje svima, večeras sam se učlanio na forum i drago mi je čitati da sam sa svojim PWM generatoron nekom pomogao i za HHO. Upravo radim na 3 projekta - rešenja za PWM baš za HHO gde će se moći menjati i frekvencija i birati sve i svašta o čemu čitam da je potrebno za HHO.
    Pomozite mi i definišite sve što treba za jedan pravi HHO PWM generator a ja ću ga napraviti.
    Pozdrav svima

da li si napravio taj pwm kojim kontrolises A, Hz i td i kad se moze poruciti ? srecan rad

Leave a comment:

• masar
    replied

pozdrav, vidim na predhodnim stranicama da ste pisali i slali seme pwm pa me zanima da li je neko napravio sam ovaj regulator i pri tome da je zadovolan njegovim radom i cenom njegove izrade... unapred hvala

Leave a comment:

• dragunov
    replied

Cekaj ne kapiram zasto ti treba inverter kada bobina daje pulsirajucu struju 12,000 volti?Ne razumem se u elektriku pa mi ni ova slika nije jasna.

Leave a comment:

Working...
X