HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • halo
    CBC Član
    • 31.07.2010
    • 60
    • Kruševac

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by Mikelandjelo
    http://www.free-energy-devices.com/TeslaBook.pdf predlažem svima da skinu što pre.Ako i nikad niste čuli za Teslu ovo će vam otvoriti oči u pravom smislu.Hvala je sasvim dovoljno .Sačekajte da se skine tj. biće bela strana duže vreme.
    A kako da otvori oči za mnoge koji ne znaju engleski jezik? Pored toga, ima i 509 strana, što je mnogo, mnogo je da bi išta razumeli i reč a kamo li i smisao cele rečenice.....!!!!

Comment

• slavegl
      CBC Početnik
      • 21.05.2010
      • 2
      • Serbia / Zabalj

Originally posted by painter
      Originally posted by slavegl
      Ja sam Slavko.
      Napravio sam HHO generator dimenzija 20 x 20 cm. Generator ima 19 ploca sa sledecom vezom n-nnn+nnn-nnn+nnn-n.
      Iza njega imam separator (koji ujedno koristim i kao rezervoar rastvora) gasa i rastvora koji je 60 cm visok, a precnik mu je 90 cm.
      Rastvor sam napravio od kalijum hidroksida i destilovane vode. ( 10 gr KOH-a na 3,785 litara vode )
      Zatim sam napravio bubbler visine 40 cm.
      I separator i bubbler su napravljeni od INOX cevi precnika 90 cm.
      Ploce za Generator su takodje napravljene od INOX-a debljine 1mm.
      Sve to sam prikljucio na "gorionik" od plinskog sporeta.
      Kao "nepovratni ventil" koji ustvari samo stiti povratak plamena nazad sam koristio nepovratni ventil za kiseonik za autogeno varenje.

Kao izvor napajanja imam trafo ( 380 / 14V ) koji je snage 3kW i na sekundaru koji mi daje 14 V sam napravio grec sa diodama od 150A.
      Kada ukljucim uredjaj potrosnja struje koju trosim iz mreze je oko 800W.
      Temperatura rastvora u generatoru i u separatoru je bila 50-55 stepeni.
      Na tom mom "gorioniku" (gorionik ima jednu diznu od 1,3 mm) sam obicnu vodu (2 decilitra) koja je imala 10 stepeni sam "prokuvao" za 7-8 minuta.

Moze li neko da mi kaze koliku sam ja energiju dobio na tom mom "gorioniku"?

Interesuje me da li je moguce pomocu HHO generatora napraviti isplativ sistem za grejanje kotla za centralno grejanje, i da li je to neko vec probao i dokle je stigao?
      Dobro dosao! Sta je ovo krenulo...
      Kako si To povezao?? Kako prve elektrode neutralne?? I samo 4 celije izmedju dva kontakta?
      Svaka cast za rezervoar,babler,i za eksperiment!Ali niko Ti ne moze odgovoriti na pitanje o pretvaranju energije...Trebao bi bar da znas koliko gasa dobijas sa 800W pa da se nesto uporedi,ali samo uporedi.Slaba Ti je efikasnost sa tom vezom,garant.
      Kako to plinski gorionik,pa posle kazes da je dizna 1,3mm?Skinuo si sve pa ostala samo dizna da direktno (jedan plamen) greje vodu? Treba bolje resiti prenos plamena na medij,pogotovu za grejanje prostora.Ja na ringli koja ima preko 1000 wati,mislim 1600,zaboravio sam,trebam preko 6min za kljuc 2dl vode;u mikrotalasnoj od 800W trebam manje od 3min! A sa HHO imam raznih rezultata...javicu kad nadjem gde sam zapisao.Iako jos nisam napravio sistem za grejanje iz eksperimenata sam zakljucio da moze da bude veoma isplativo.Naravno,moze HHO i da se doda tecnim i gasovitim gorivima da se smanji potrosnja i emisija stetnih izduvnih gasova,kao u kolima.
      evo vam link na YouTube-u gde mozete videti video mo HHO generatora

Nisam jos napravio uredjaj kojim bih izmerio kojicinu gasa (napravicu ga uskoro), ali po nekim mojim procenama dobijam negde od 2 do 4 litre gasa u minuti.
      Za slicne ganeratore kao sto je moj preporucena veza je -nnnnn+nnnnn-nnnnn+ ali ja sam sa ovom mojom vezom uz neznatno povecanje ulazne snage (sa 660W na 800W), dobio znatno veci plamen, pa bih verovatno mogao da skinem prvi i poslednju plocu i da generator nikj sa 19 ploca vec da bude sa 17, ali to cu videti tek kada napravim uredjaj za merenje kolicine gasa. Mozda me izgled i velicina plamena varaju.

Sa gasnog gorionika sam skinuo "sapu" jer plamen nije prolazio gore, pa sam ostavio samo diznu.
      Ako neko moze da mi kaze kakav bi gorionik mogao da koristim da mi plamen neide samo u jednu tacku vec da ga rasirimo nekako na vecu povrsinu bilo bi dobro jer bi se verovatno voda brze zagrejala.

Pozdrav.

Comment

• Mikelandjelo
        CBC Veteran
        • 07.09.2010
        • 130

Prijatelju ja nisam kriv što ti ili bilo ko ne zna engleski jezik.Ako ti je knjiga velika a ja smatram da nema takve , onda i za to nisam kriv.U svakom slučaju stojim iza onoga šta sam napisao.Doslovce je do detalja sve objašnjeno šta se treba objasniti.Naravno da nisam postavio link iz loše namere.Sve najbolje , pozz.
        Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• Mikelandjelo
          CBC Veteran
          • 07.09.2010
          • 130

@slavegl

Za upotrebu plamena možeš da probaš i preko šamotne izolacije da greješ metalnu ploču.Mala ploča od šamota sa malom rupom u sredini u koju greje oštar plamen lepo će proširiti toplotu jednako na celu površinu.Naravno treba izolovati bočne strane ali to podrazumevam da se zna .

Comment

• mvujanovic
            CBC Veteran
            • 08.06.2010
            • 102
            • beograd

Ja sam Slavko.
            Napravio sam HHO generator dimenzija 20 x 20 cm. Generator ima 19 ploca sa sledecom vezom n-nnn+nnn-nnn+nnn-n.
            Iza njega imam separator (koji ujedno koristim i kao rezervoar rastvora) gasa i rastvora koji je 60 cm visok, a precnik mu je 90 cm.
            Rastvor sam napravio od kalijum hidroksida i destilovane vode. ( 10 gr KOH-a na 3,785 litara vode )
            Zatim sam napravio bubbler visine 40 cm.
            I separator i bubbler su napravljeni od INOX cevi precnika 90 cm.
            Ploce za Generator su takodje napravljene od INOX-a debljine 1mm.
            Sve to sam prikljucio na "gorionik" od plinskog sporeta.
            Kao "nepovratni ventil" koji ustvari samo stiti povratak plamena nazad sam koristio nepovratni ventil za kiseonik za autogeno varenje.

Kao izvor napajanja imam trafo ( 380 / 14V ) koji je snage 3kW i na sekundaru koji mi daje 14 V sam napravio grec sa diodama od 150A.
            Kada ukljucim uredjaj potrosnja struje koju trosim iz mreze je oko 800W.
            Temperatura rastvora u generatoru i u separatoru je bila 50-55 stepeni.
            Na tom mom "gorioniku" (gorionik ima jednu diznu od 1,3 mm) sam obicnu vodu (2 decilitra) koja je imala 10 stepeni sam "prokuvao" za 7-8 minuta.

Moze li neko da mi kaze koliku sam ja energiju dobio na tom mom "gorioniku"?

Interesuje me da li je moguce pomocu HHO generatora napraviti isplativ sistem za grejanje kotla za centralno grejanje, i da li je to neko vec probao i dokle je stigao?
            Dobro dosao! Sta je ovo krenulo...
            Kako si To povezao?? Kako prve elektrode neutralne?? I samo 4 celije izmedju dva kontakta?
            Svaka cast za rezervoar,babler,i za eksperiment!Ali niko Ti ne moze odgovoriti na pitanje o pretvaranju energije...Trebao bi bar da znas koliko gasa dobijas sa 800W pa da se nesto uporedi,ali samo uporedi.Slaba Ti je efikasnost sa tom vezom,garant.
            Kako to plinski gorionik,pa posle kazes da je dizna 1,3mm?Skinuo si sve pa ostala samo dizna da direktno (jedan plamen) greje vodu? Treba bolje resiti prenos plamena na medij,pogotovu za grejanje prostora.Ja na ringli koja ima preko 1000 wati,mislim 1600,zaboravio sam,trebam preko 6min za kljuc 2dl vode;u mikrotalasnoj od 800W trebam manje od 3min! A sa HHO imam raznih rezultata...javicu kad nadjem gde sam zapisao.Iako jos nisam napravio sistem za grejanje iz eksperimenata sam zakljucio da moze da bude veoma isplativo.Naravno,moze HHO i da se doda tecnim i gasovitim gorivima da se smanji potrosnja i emisija stetnih izduvnih gasova,kao u kolima.
            evo vam link na YouTube-u gde mozete videti video mo HHO generatora

Nisam jos napravio uredjaj kojim bih izmerio kojicinu gasa (napravicu ga uskoro), ali po nekim mojim procenama dobijam negde od 2 do 4 litre gasa u minuti.
            Za slicne ganeratore kao sto je moj preporucena veza je -nnnnn+nnnnn-nnnnn+ ali ja sam sa ovom mojom vezom uz neznatno povecanje ulazne snage (sa 660W na 800W), dobio znatno veci plamen, pa bih verovatno mogao da skinem prvi i poslednju plocu i da generator nikj sa 19 ploca vec da bude sa 17, ali to cu videti tek kada napravim uredjaj za merenje kolicine gasa. Mozda me izgled i velicina plamena varaju.

Sa gasnog gorionika sam skinuo "sapu" jer plamen nije prolazio gore, pa sam ostavio samo diznu.
            Ako neko moze da mi kaze kakav bi gorionik mogao da koristim da mi plamen neide samo u jednu tacku vec da ga rasirimo nekako na vecu povrsinu bilo bi dobro jer bi se verovatno voda brze zagrejala.

Pozdrav.
            Propustiš dobiveni hho kroz benzin u sekundarnom bableru i možeš da ga koristiš na plinskom šporetu.Ja sam sa mojim Generatorom snage 140 W, uradio sledeće: U sekundarni babler sipao sam benzin, uzeo bakarnu cev 6mm,savio je i na njoj probušio 6 rupa 1mm,jedan kraj cevi sam zatvorio, na drugi sam spojio crevo iz bablera i kad sam zapalio na svih 6 rupa dobio sam plamen, doduše mali jer je elektrolizer u odnosu na tvoj slabiji. Kad sam to isto pokušao bez benzina u bableru nisam uspeo dobiti plamen na rupama nego je dolazilo do povrata plamena.

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Originally posted by halo
              http://www.free-energy-devices.com/TeslaBook.pdf predlažem svima da skinu što pre.Ako i nikad niste čuli za Teslu ovo će vam otvoriti oči u pravom smislu.Hvala je sasvim dovoljno .Sačekajte da se skine tj. biće bela strana duže vreme.
              A kako da otvori oči za mnoge koji ne znaju engleski jezik? Pored toga, ima i 509 strana, što je mnogo, mnogo je da bi išta razumeli i reč a kamo li i smisao cele rečenice.....!!!!
              Ja to uopste ne mogu da otvorim!

Comment

• Mikelandjelo
                CBC Veteran
                • 07.09.2010
                • 130

Otvoriš ga i ostaviš i čekaš.Kada se skine u pdf-u otvoriće se prikaz.Budi strpljiv.Ima 37MB.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Slavegl,Mikelandjelo i Mvujanovic su Ti dali dobre predloge-ideje!Sta god da promenis dobices drugaciji rezultat.Ja mislim da bi najbolje iskoriscenje bilo kada bi se koristile specijalne posude,sa duplim zidom i izolacijom preko spoljnog zida,pa da plamenovi ulaze u dno posude...Ja sam sa nekim prosecnim generatorom grejao 2dl vode sa 800W za oko tri minuta(4lpm),slicno kao sa mikrotalasnom,sa samo jednim plamenom,ali nisam imao tako otvoren prostor oko plamena kao Ti nego sam imao stit koji nije dao da toplota bezi u prostor.Takodje mi je plamen bio malo blize posudi.To je vec uspeh (jednako sa mikrotalasnom),a moze i mnogo bolje,sa boljim prenosom toplote i boljim generatorom.Isprobano!
                  Svidja mi se radionica,oprema,generator,babler,ma sve!
                  Jasno mi je sve,prve nisi povezao jer si samo premestio kontakte!Inace nema logike. Ali vrati staru vezu,mnogo je efikasnije.A struju podigni jacim rastvorom ( KOH 28%) Nece biti ista struja na hladno i kad se zagreje,naravno,ali kad se zagreje imaces oko 1KW,ako sam dobro procenio Tvoj generator.I mnogo vise gasa,cak i ako bude na istih 800W kao pre!Ako imas pad napona pa nemas svih 14 volti (meri na generatoru) dodaj akumulator ili veci kondenzator paralelno,pre generatora,pa ce se brze zagrajati.Posle mozes i da ga raskacis.

Comment

• Mikelandjelo
                    CBC Veteran
                    • 07.09.2010
                    • 130

Nisam odmah video snimak a sada jesam i mogu ti reći da tu imaš puno gasa.A takođe garantujem da ga ne koristiš ni 10% za ono grejanje tamo.Radi se o jednom prirodnom fenomenu a to je da ako uzmeš najlonsku kesu i napuniš je vodom možeš brenerom da je greješ i neće progoreti najlon.Treba ti mnooooooogo manje gasa da vrlo brzo ugreješ vodu veruj mi.Poradi malo na rešavanju izmene toplotne energije.

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ja to uopste ne mogu da otvorim!

Moze, moze painter, al ono sto je meni problem ne znam kako da ga skinem na HD.
                      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• joja
                        CBC Član
                        • 01.12.2010
                        • 27
                        • Zemun

Hvala!

Comment

• silo
                          CBC Član
                          • 21.03.2011
                          • 25
                          • zemun

Kakva struja izlazi iz aparata za varenje? [nemam uredjaj za merenje].

Comment

• Mikelandjelo
                            CBC Veteran
                            • 07.09.2010
                            • 130

@alexa05

Pa otvara ga kao pdf fajl ?Kako ne može na HD ?Imaš opciju save ako priđeš mišem u donji desni ugao (noviji adobe reader) ili imaš klasičan file/save menu ili idi na save page as i biće ti odmah dole extenzija *.pdf .

Comment

• Pera Zdera
                              CBC Član
                              • 24.09.2010
                              • 68
                              • Novi Sad

Super je. Hvala

Comment

• alexa05
                                CBC Senator XXL
                                • 23.07.2006
                                • 1769
                                • Smederevo
                                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

E jbga coskove nisam gledao!
                                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                                X